Vision board maken met kinderen

Vision board maken met kinderen

Vandaag gebruikten we de woensdagmiddag om een vision board te maken met de kinderen. Kinderen zijn nog heel puur en kunnen goed hun fantasie laten werken, daarom extra leuk om te zien wat hun dromen zijn of wat ze mooi vinden of blij van worden…

Vision board maken met kinderen

Mijn kinderen houden van creatief bezig zijn. Ze gingen er helemaal in op en dat is leuk om te zien.

Ik had een aantal willekeurige tijdschriften gepakt die ik weleens lees, waar ook kinder plaatjes in staan, zoals de Happi•kids en Ouders van nu.

G. houdt erg van de natuur, insecten, met een waterpomp spelen, bomen en planten en N. van paarden, steentjes, veertjes, regenbogen, konijntjes, vlinders, bloemetjes, vlaggetjes (voor in haar nieuwe kamertje) en roze spulletjes.

Dit is het resultaat geworden:

 

Ik vertel aan de kids dat wanneer ze een wens hebben en hier aan denken dat dit ook uit kan komen en dat het daarom ook leuk is om zo’n vision board te maken om het helemaal voor je te zien.

De kinderen hebben nu een vision board gemaakt puur op wat ze leuk vinden in de magazines, maar je zou het natuurlijk ook wat specifieker kunnen maken voor wat hun dromen zijn. Welke baan ze leuk vinden, wat voor kamer of huis ze mooi zouden vinden, naar welk land ze graag op vakantie willen, wat hun hobby’s zijn of wat ze leuk vinden om te doen, noem maar op.

Het is in ieder geval erg leuk om te doen en ook vaker te doen. Zo kunnen de kinderen ook terug zien wat ze leuk vonden en hoe hun smaak in de jaren veranderd.

Ook waardevol voor later zodat ze zien wat ze toen leuk vonden. Want vaak wat je als kind leuk vond, vind je later ook nog leuk, alleen verwatert dat als we ouder worden.

-LOVE-

Iris

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: