How we role these days #kim

How we role these days #kim

De blog waarin je een kijkje krijgt in het leven van andere gezinnen in deze tijd.
Hoe hebben ze het geregeld thuis, wie werkt er thuis/buitenhuis, wie zorgt voor de kinderen, maar ook wat doe je nu je thuis bent met de kids?

Zit jij iedere dag met je handen in het haar omdat je niet weet wat je moet verzinnen of word je juist creatiever?
En hoe ervaar jij deze tijd, wat mis je, wat zie je als mogelijkheid, heb je nog tips voor anderen en hoe goed zorg je voor jezelf/me-time?

Vandaag geeft Kim een kijkje in het leven van haar gezin. Kim deelt altijd leuke kiekjes van haar kids en dragen altijd mooie kleertjes! Haar zoontje en dochtertje vind ik altijd zo vrolijk eruit zien! Lees hieronder hoe zij de dagen doorrollen, aangezien ze een beroep heeft in deze tijd die een hoop creativiteit verlangd en erg waardevol is….
1. Omschrijf de persoon achter jouw instagram account kim.xavi.charlie
Hi! Leuk om wat meer over mijzelf te vertellen. Ik ben Kim, woon in Dordrecht en ben al 13 jaar samen met Jordy. Samen hebben wij 2 kindjes: Xavi (7) en Charlie (2).
Ik ben zelf een Nederlandse en Jordy ook, maar heeft ook Indonesische roots (1/2 deel). Wij zijn een actief gezin, liever bezig dan lui en ondernemen veel verschillende dingen met de kindjes. Mijn hobby is met name kinderkleding, ik ben gek op nieuwe merken ontdekken en nieuwe combinaties maken. Hier kan ik onwijs lang mee bezig zijn, heerlijk vind ik dit!

2. Wat voor werk doe je, wat voor werk doet je partner en hoe hebben jullie dit thuis op dit moment met elkaar geregeld?
Als werk sta ik voor de klas, 2 dagen per week. Ik geef les aan een groep 7/8, ook in Dordrecht. Dit was de eerste weken van deze hectische periode best lastig. Alles moest opgezet worden. Op dit moment loopt het lekker. De kinderen zijn gelukkig erg zelfstandig. Elke werkdag geef ik aan zowel groep 7 als 8 een instructie over een bepaald lesdoel via Google Meet en daarnaast ben ik ook aanwezig op de (video)chat om andere vragen te beantwoorden.
Dit doe ik vooral vanuit huis, dan zit ik op de iMac op Xavi’s kamer. Mijn vriend werkt ook vanuit huis als accountmanager bij een softwarebedrijf, hij zit 5 dagen per week op zolder haha.

Op de dagen dat wij werken zijn de oma’s hier om op te passen. Zolang wij ons allemaal fit voelen, blijven ze dit gelukkig doen. Ze wisselen elkaar af en doen op maandag en dinsdag beiden een halve dag voor de kids zorgen.

3. Wat zijn positieve dingen die je gezien/geleerd hebt in de situatie van nu?
Omdat wij normaal gesproken veel weg zijn van huis en een erg druk leven hebben is dit wel een stapje ‘terug naar de basis’. Je wordt weer onwijs creatief in het bedenken van activiteiten. Waar wij normaal gesproken op zondag op pad gaan naar een leuk museum, een speeltuin of een nieuw koffietentje zijn we nu op onze eigen creativiteit aangewezen. Back to basic en vooral ook waarderen van wat we hebben. Je wordt even met je neus op de feiten gedrukt hoe fijn het is om gewoon thuis te zijn met elkaar.

4. Wat zijn dingen die voor jou veranderd zijn / wat mis je, in deze situatie?
Wat ik vooral mis zijn de kinderen. En dan niet mijn eigen kinderen, maar die van groep 7/8. Ik vind het bijzonder om te zien hoe erg we elkaar missen. Normaal gesproken is alles heel vanzelfsprekend. Nu pas merk je hoe belangrijk het is om bij elkaar te zijn.

Verder mis ik ook het voetballen van Xavi. Hij bloeit zo op wanneer hij traint en wedstrijden speelt. Ook was hij bezig met een stage-traject en wilde hij het weekend dat dit alles begon, gaan beginnen bij een voetbalschool en dat ligt nu natuurlijk ook allemaal stil. Dit vraagt vooral van hem veel geduld. We kunnen niet wachten tot dit weer kan beginnen.

5. Omschrijf hoe de gemiddelde dagen eruit zien voor jouw gezin?
Maandag en dinsdag zijn mijn werkdagen. Dan ga ik rond 08.30 uur naar boven en ben dan vooral bezig met mails beantwoorden, lessen voorbereiden en vragen beantwoorden via de chat en mail.
Tussen 9 en 11 geef ik lessen aan de kinderen. ’s Middags ben ik 1 op 1 bezig om kinderen te begeleiden en ga ik aan de slag met de lessen van de dag of week erna.

De andere dagen (woe-vr) zien we wel hoe de dag verloopt. We hebben geen vast schema dus ik kijk even hoe de kinderen zich voelen en waar zij zin in hebben. In elk geval maakt Xavi elke dag wat huiswerk. Dit maakt hij in 1x of we verspreiden het over de dag. Hij zit in groep 3 maar werkt al heel zelfstandig. We doen dan gewoon de basisvakken: rekenen, lezen/spelling en schrijven.

Tussen de middag proberen we wel samen te eten met Jordy om er toch extra van te genieten dat we allemaal thuis zijn!
En wat ook lekker is, is dat we elke dag rustig opstarten. De kinderen zijn hierdoor lekker relaxt en ook wij beginnen de dag rustig.

Wat we vooral veel doen is naar buiten gaan. We gaan soms wel 4x op een dag naar buiten. De ene keer wandelen we, dan skeeleren of fietsen of we gaan lekker naar de speeltuin. Ook de achtertuin gebruiken we veel als speelplaats. Xavi oefent voetbaltrucjes en Charlie springt lekker op de trampoline.

En mede door de zomertijd gaan de kinderen wel later naar bed dan normaal. Ze slapen nu pas tussen 8 en 9.

6. Heb je nog tips voor andere gezinnen?
Wat bij ons heel fijn werkt is: Go with the flow. Geen vast schema. Ik weet dat dit bij andere mensen/kinderen juist heel fijn werkt hoor. Doe dit dan vooral gewoon. Bij ons werkt het erg fijn om gewoon mee te bewegen met elkaar. Oh en Pinterest is trouwens echt mijn beste vriend in deze periode. Daar staan zoveel leuke dingen op die je kunt doen met de kinderen thuis en buiten!

Thanks Kim, voor dit interview en ook voor de tip van Pinterest. Ik denk dat veel ouders hier wat aan kunnen hebben in deze tijd om inspiratie op te doen wat ze met de kids kunnen gaan doen.

Binnenkort weer een nieuw gezin die deelt hoe zij deze dagen doorrollen!
Stay tuned!

-Love-

Iris

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: