How we role these days #Wendy

How we role these days #Wendy

De blog waarin je een kijkje krijgt in het leven van andere gezinnen in deze tijd.
Hoe hebben ze het geregeld thuis, wie werkt er thuis/buitenhuis, wie zorgt voor de kinderen, maar ook wat doe je nu je thuis bent met de kids?
Zit jij iedere dag met je handen in het haar omdat je niet weet wat je moet verzinnen of word je juist creatiever?
En hoe ervaar jij deze tijd, wat mis je, wat zie je als mogelijkheid, heb je nog tips voor anderen en hoe goed zorg je voor jezelf/me-time?

Vandaag geeft Wendy een kijkje in het leven van haar gezin. Ze schreef al eens eerder een blog voor ons voor U ARE MY FAVORITE FOLLOWER.
Ik volg haar al een tijdje op instagram en vindt het super leuk om te zien hoe zij in deze tijd zoveel positiviteit uitstraalt op haar account. De dingen die ze met haar kids en partner doet inspireren. Lees mee hoe zij de dagen doorrollen 😉
1. Omschrijf de persoon achter jouw instagram account girlsmom.jovi.and.lua
Ik ben Wendy Brinks Schoots, 33 jaar oud, moeder van 2 dochters Jovi & Lua en getrouwd met Evan sinds 2014.
Mijn moeder is Moluks en mijn vader Nederlands dat mij half Moluks half Nederlands maakt.
Mijn hobby’s zijn shoppen (vooral voor de kinderen), muziek luisteren en dansen met de kinderen.

2. Wat voor werk doe je (wat voor werk doet je partner) en hoe heb(ben) (je) (jullie) dit thuis op dit moment geregeld
Ik ben verkoopmedewerkster in een kledingwinkel in Tiel. Dit doe ik al vanaf mijn 18e jaar.
Mijn man is interieur architect en A&D (architect & designer) relationship manager bij een designmerk. Mijn man werkt vanuit huis en wij hebben op het werk een aangepast rooster om de webshop draaiende te houden.

Normaal gaan de kinderen naar school en de gastouder. Door het Corona virus is dit nu niet mogelijk en geef ik Jovi ook les vanuit huis. Dit is vaak van 9 tot 2 uur s’ middag. Dit is niet altijd rekenen en taal, maar ook knutselen en tekenen. Na 2 uur mogen ze zelf weten wat ze gaan doen, bijvoorbeeld buiten spelen in de tuin.

Dit is best pittig gezien mijn man gewoon aan het werk is en ik naast het lesgeven aan Jovi ook Lua nog heb rondlopen. Zij vraagt natuurlijk ook veel aandacht.
Wij proberen elke dag een vast routine aan te houden (in ieder geval van 9 tot 2 uur) zodat de kinderen zo min mogelijk uit hun ritme zijn.

3. Wat zijn positieve dingen die je gezien / geleerd hebt in de situatie van nu:
Door deze situatie zie je in dat je best wat mist in de ontwikkeling van de kinderen. Nu ben je de hele dag met hen bezig en krijg je veel meer mee van ze. Dit vind ik echt fijn om mee te maken.
Jovi heeft bijvoorbeeld nu net leren fietsen ook omdat ik nu veel meer de aandacht aan haar kan geven. Ik heb meer tijd en ben ook veel minder gehaast.

Ik heb geleerd dat ik nog meer moet gaan genieten van mijn gezin. Deze momenten zijn waardevol en maak je maar één keer mee. Ze worden maar één keer groot.
Daarnaast heb ik nog meer respect voor de juffrouw en meesters 😉

4. Wat zijn de dingen die voor jou veranderd zijn / wat mis je, in deze situatie
Er is heel veel veranderd. Ik mis mijn sociale contacten en collega’s en klanten op het werk.
Daarnaast zie ik mijn ouders ook veel minder en dat is ook zwaar. Gelukkig hebben we facetime, dit doe ik elke dag of meer. Daarnaast is de gebruikelijke routine ook veranderd. Nu blijf je thuis en doe je alles vanuit huis. Daarvoor had je je werk en moet je bijvoorbeeld naar zwemles met Jovi.

5. Omschrijf hoe de gemiddelde dagen eruit zien van je gezin
We staan rond half 8 op met z’n allen en gaan eerst ontbijten. Meestal zetten we eerst een film op voor de kinderen tot 9 uur. Dan beginnen de schoolactiviteiten tot gemiddeld 2 uur ’s middags.
Tussendoor doen we om 10 uur een kopje thee en eten we fruit met z’n allen.
Om 11 uur gaat Lua naar bed toe en ga ik verder met Jovi, zo kan ik alle aandacht aan haar geven.
Tussen half 1 en 1 uur wordt Lua wakker en gaan we lunchen met z’n allen.

Na het eten doen we nog 1 activiteit en dat zit school er alweer op. Daarna is het gewoon lekker vrij spelen. Nu hebben we best goed weer gehad dus zijn we vaak naar buiten gegaan en hebben we lekker in de tuin gespeeld.

15 uur krijgen ze vaak nog een snack en wat te drinken en rond half 5 begin ik met koken.
Evan werkt vaak tot 17 uur, dus die kan dan gelijk aanschuiven. Na het eten krijgen ze nog een toetje en voordat we naar boven gaan lezen we nog een boekje of we gaan dansen, de kids zijn gek op muziek.

Jovi gaat rond 19 uur / half 8 naar bed en daarna brengen we Lua samen naar bed.
De kinderen brengen we altijd samen naar bed, dit is een vast ritueel.
Daarna is het mommy and daddy time, ik ben dan ook echt moe, dus we gaan altijd lekker in bed tv kijken of ik zet Netflix aan.

6. Heb je nog tips voor andere gezinnen?
Wees lief voor elkaar en geniet vooral van de positieve dingen van deze situatie.
Benadruk niet de negatieve dingen, maar bekijk het van de positieve kant.
Je hebt nu tijd voor elkaar dus besteed die dan ook goed!

Personal note van Wendy:
‘’ We kunnen niet iedereen helpen,
maar iedereen kan wel iemand helpen’’

Bedankt Wendy voor dit leuke kijkje in jullie leven! Het stukje wat je vertelde over wat je normaal mist in de ontwikkeling van de kinderen is mooi om te lezen. Dat je nu meer tijd hebt om aan de ontwikkeling van de kinderen te besteden, zoals bijvoorbeeld het leren fietsen van jouw dochtertje.

Mooi om ons aan deze positieve dingen vast te houden, want uiteindelijk draait het altijd erom dat je kijkt naar de mogelijkheden en maken we zelf de keuzes waar we ons op richten!

Binnenkort een nieuwe mama of papa ( ja we hebben ook een papa!) die wat deelt over hun leven. Keep an eye on the blog!
En lijkt het jou ook leuk om een kijkje te geven in jullie leven, stuur mij dan even een privebericht via instagram of mail naar kleineindiaantjes@gmail.com

-LOVE-

Iris

 

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: