Thermen Berendonck ervaring; een ontspannen dagje weg

Thermen Berendonck ervaring; een ontspannen dagje weg

Afgelopen weekend naar Thermen Berendonck geweest, wat echt een aanrader is.
Thermen Berendonck staat in het teken van Oosters geluk, door de inrichting voelt het of je je in Oosterse sferen begeeft….

Op zondagochtend ontbeten in het hotel en daarna richting Thermen Berendonck.

Toen we aankwamen al betoverd door de mooie entree.
Het is een prachtig gebouw om te zien. Het lijkt net of je in de Efteling bent.
Het ziet er sprookjesachtig uit.
Taj Mahal stoomcabine
We startten de dag in Thermen Berendonck in de Taj Mahal stoomcabine. Het is heel fijn om hiermee te beginnen, je went hierdoor langzaam aan de warmte. Een prachtige stoomcabine, waarbij je je waant in India. De Taj Mahal is een marmeren grafmonument als laatste rustplaats voor zijn geliefde.

Binnenzwembad & swim up bar
Daarna namen we een duik in het binnenzwembad en het leuke daarvan is dat je een bar hebt waar je drinken kunt bestellen en even kunt relaxen op een bankje in het water.


Panorama sauna
Het woord zegt het al, dit is een sauna met view. Je kijkt uit over een prachtig meer en het is er lekker warm.
Daarna nam vriendlief een duik in het meer. Ik was een klein beetje grieperig, dus deze sloeg ik over. Maar het is wel heel fijn om dit te doen. Sowieso krijg je een opkikker en daarnaast is het goed voor je weerstand.

Life cooking buffet / Tri Dosha restaurant
Daarna namen we een lunch in het Tri Dosha restaurant. Tri Dosha is gebaseerd op de Ayurveda filosofie.

Volgens Ayurveda, bestaat alles in dit universum uit de vijf elementen, namelijk aarde, water, vuur, lucht en ether (ruimte). Deze elementen vormen samen de drie dosha’s, vata, kapha en pitta. Elke dosha wordt gevormd door de combinatie van fundamentele vijf elementen, aarde, vuur, water, lucht en ether (ruimte). Vata is een combinatie van de ether (ruimte) en Lucht, Pitta wordt gevormd door een combinatie van vuur en water en Kapha is een combinatie van water en aarde. Deze verschillende dosha’s beheersen verschillende functies en verschillende attributen in het lichaam van het individu. En hierop kun je je eten aanpassen, als je weet wat voor type jij bent.
Best handig om te weten!

Je hebt er een saladebar, een life cooking gedeelte en je kunt er heerlijke soepen nemen. Wanneer je naar een wellness gaat zijn soepen een aanrader, om zo het vocht en zouten in het lichaam weer aan te vullen.

Rustruimte
Dit vond ik persoonlijk heel fijn, om na het eten een dutje te doen in de rustruimte. Je hebt hier waterbedden staan en de mogelijkheid hier te rusten. Deze rustruimte kijkt uit over het binnenzwembad en het is er heerlijk om even te relaxen.
Deze ruimte bevindt zich ook vlakbij het restaurant.

Chaay Ghar Sauna
Dit is een hele fijne sauna met een fijne ambiance en mooie muziek.
Daarna nog even gezwommen in het binnenzwembad en een mojito gedronken 😉

Meditatie sauna
Na het drankje gingen we naar de meditatiesauna. In deze sauna worden klankschaalsessies gehouden op bepaalde tijdstippen die op het bordje buiten de sauna bevinden.
Je hebt hier ook uitzicht op het meer en de natuur. Het leuke was dat toen we de sauna ingingen het nog licht was en naar verloop van de sessie het donker was geworden.

Pitta sauna
Pitta staat voor vuur. In deze sauna is een vuurkorf en hebben hier ook een tijdje nog gerelaxed.

Zoutwaterbad Adalaj Stepwell
Dit bad is echt een aanrader! Het leuke was dat het al donker was en het daarom een magisch effect op je heeft.
Je kunt blijven drijven d.m.v. het zoute water. En wanneer je drijft op het water, hoor je muziek als je met je oren in het water ligt. Dit was echt super relaxed! En hiermee sloten wij de dag af.

Het grappige hiervan is dat niet iedereen blijft drijven, alleen als je helemaal ontspannen bent en alles los kunt laten. Ik weet niet of het ook met lichaamsgewicht/vet te maken heeft in hoeverre je blijft bovendrijven, maar het was echt heel fijn! Loslaten kun je in dit bad!

Omdat er best veel te doen en zien is, is het aan te raden van tevoren te bedenken wat je wilt doen en welke volgorde handig is. Zo vonden wij de stoomcabine om mee te starten heel fijn, tussendoor afkoelen in het zwembad, wat sauna’s en eindigen met baden, in ons geval het zoutwaterbad. Dit is natuurlijk een persoonlijke eigen keuze, maar wel goed om over na te denken van tevoren.

Het was echt een top ervaring in Thermen Berendonck. We hebben niet alles gedaan en gezien. Op hun website kun je zien wat er nog meer te doen is, maar wie weet komen we nog een keer terug 😉
Qua prijzen kun je zoeken op hun arrangementen, zodat je wellicht nog een leuke combinatie kunt maken.

Wij kwamen in ieder geval helemaal ontspannen thuis! Echt de moeite waard naar Thermen Berendonck toe te gaan.

-Love-

Iris.

 

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.