The magical level 35

The magical level 35

The magical leeftijd!
27 september word ik 35. Ik kom op een kruispunt waarbij ik terugkijk op het leven tot nu toe.
Geschreven met het uitzicht op de prachtige natuur van Nusa Penida….

Als ik terugkijk, wat is er dan veel gebeurd.
Wat heb ik veel geleerd! Ik word steeds meer Iris en accepteer alles wat daarbij hoort. Schuld, schaamte en angst neemt steeds meer af. En liefde en rust voeren steeds meer de boventoon.
Ze zeggen weleens dat je op vakantie de rust en tijd hebt om helder te zien hoe je leven eruit ziet. Die tijd heb ik nu.

Gisteren bedacht ik me hoe tevreden ik ben.
Dat er op dit moment niks is wat ik had willen veranderen. Ik ben tevreden en gelukkig met alles wat ik heb en doe.

Er zijn periodes geweest waarin ik het zwaar gehad heb. Een burnout die ongeveer 7 jaar geleden begon.

Alles kwam naar boven van mijn jeugd, het gebroken gezin waar ik uit kwam, het gepest op de scholen waar ik zat / omgeving en daarna de problemen op het werk.

Hooggevoeligheid
In de tussentijd kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. Iets wat 2 kanten heeft, op dat moment een en al herkenning, aan de andere kant niet altijd even blij met dit gegeven.
Door middel van de coach die ik nu heb, ga ik steeds meer inzien hoe hooggevoeligheid ook op de juiste manier ingezet kan worden en een kwaliteit is.

Het aanvoelen van andere mensen vond ik vroeger een belemmering, nu zie ik het als een gave. En weet ik dat ik dit kan inzetten voor een nieuw beroep.

Praten werkt helend
Ik ben in therapie gegaan, 2x.
De eerste keer had het niet het beoogde resultaat, omdat ik er toen niet aan toe was.
Je moet het helemaal zelf doen en willen. Nu zie ik hoe fijn het is, het uiten van mijn gevoel.

Ik ondervind hier nog steeds steun van. Tegen onafhankelijke mensen, maar wel begripvolle mensen te uiten wat mijn gedachtes of gevoelens zijn. Ik heb geleerd hoe belangrijk communicatie is, vooral als het gaat om gevoelens. De keelchakra speelt daarin een belangrijke rol.

Uiten wat je voelt en wat je wilt, wanneer je in verbinding staat met andere mensen. Of het nou familie is, vrienden zijn, collega’s of een liefdesrelatie is.

Schrijven/bloggen
Ook is schrijven iets wat helend werkt voor mij. Mijn blog ben ik toendertijd gestart vanwege de opvoeding van de kinderen. Te schrijven waar ik tegen aan liep. Als kind al vond ik schrijven en gedichtjes maken leuk.
En nog steeds kan ik hiervan genieten, vooral wanneer ik een tijdje niet geschreven heb, mis ik het zelfs.

Nog steeds blij dat ik mijn blog heb om mijn creativiteit te uiten en te schrijven over mijn leven.

Scheiding en burn out wake up calls
De scheiding die nu 2 jaar geleden is, heeft er ook voor gezorgd dat dit een wake up call was en ik kan nu zeggen dat de burnout samen met de scheiding de mooiste dingen zijn die moesten gebeuren.

Ik ben wakker geschud, steeds meer mezelf aan het worden, ik moest ook wel.
En nu ben ik daar blij mee, trots op mezelf en blij met alles wat op mijn pad komt.
Het waren zware tijden en die kunnen zich weer aandienen, maar het belangrijkste is, ik kan het aan. Het heeft mij sterker gemaakt als persoon.

Familie opstellingen
Ik blijf mezelf ontwikkelen. Zo heb ik een paar dagen voordat ik vertrok naar Bali, zelf familieopstellingen gedaan. Ik was al eens als representant geweest, maar nu dus recent ook een probleem ingebracht en dit was zo verhelderend. Het heeft mij rust gegeven, ik heb mijn plekje gekregen, waar ik hoor, tussen mijn ouders in. Dit kwam heel duidelijk naar voren.

Ook emoties als boosheid en dat erkenning van jouw ouders en andersom heel belangrijk is en wat dit met mensen kan doen.
Wellicht dat ik nog een paar keer familieopstellingen wil doen, omdat het niet met 1 sessie allemaal verholpen is, maar dit geeft al zoveel rust. De acceptatie dat jij de dochter bent van jouw ouders en dit uitspreekt ongeacht wat dan ook, dat heeft mij rust gegeven. Gewoonweg omdat ik daarmee mezelf ook accepteer helemaal.

Dit schrijf ik met een lach en een traan.
Wow wat een prachtige ervaring.
Alles gaat om jou! Hoe jij jouw plek vindt in deze wereld. Niemand kan dat voor je doen.
Je kunt eeuwig met vingers wijzen naar je omgeving, maar jij bent de enige die hierin een weg moet vinden. De weg naar erkenning van jezelf, van je ouders, de weg naar acceptatie van jezelf en iedereen om je heen.

Deze zoektocht heeft mij al vele mooie momenten opgeleverd en ik omarm ze nu alleen nog maar. Het spirituele pad wat ik bewandel zorgt ervoor dat ik steeds dichterbij mezelf kom, bij degene die ik ben en waarom ik hier ben. Ik ben van mening dat iedereen hier met een reden is gekomen.

Naast dat ik dit spirituele pad bewandel, blijf ik ook nuchter en dichtbij mezelf. Het is niet dat ik alles overneem maar ik haal er wel de dingen uit die mij verder helpen.
Ik kan naast iemand die spiritueel is ook echt met beide benen op de grond staan en nuchter en realistisch kijken en dat is ook mooi.
Ook mijn nabije omgeving merkt het op hoe positief ik ben geworden. Met tranen schrijf ik dit. Dankbaar echt voor dit alles!Mijn reis alleen naar Bali
Deze reis naar Bali is ook op elk gebied geweldig.
Zoveel lessen zitten erin. Hierover schrijf ik nog een blog! Grenzen verleggen, jezelf laten zien, zelfvertrouwen, nieuwe dingen leren, buiten comfortzone gaan, angsten overwinnen, jezelf leren kennen, onrustig gevoel van alleen zijn opzoeken en doorleven. Ik ben mezelf tegengekomen, vooral op het gebied van keuzes maken en daar achter blijven staan, dat je niet alles kunt hebben wat je wilt, dat het genoeg is wat je hebt en doet, stilstaan bij wat je doet / waar je bent en beseffen hoeveel luxe wij in Nederland hebben. En zo nog veel meer, binnenkort een blog hierover zoals eerder genoemd.

Ik raad het iedereen aan te doen, alleen op vakantie. Gun het jezelf als een cadeau, het is zo mooi en waardevol. Je bent namelijk altijd met jezelf en dan icm je gezin of anderen weliswaar maar wanneer jij gelukkig bent en weet wie je bent, kun je ook gelukkig zijn met anderen.

Ik ben blij met mezelf en daardoor ook met mijn 2 mooie kindjes, Gene & Nayeli.
Met mijn ouders, door hun ben ik hier / besta ik. Mijn broers, hun staan altijd achter me, ik weet dat.

EN blij met mezelf! Daar gaat het om.
Accepteren wie je bent, de rust hebben met alles en oke zijn met wie jij bent. Van jou is er maar 1 en de reden waarom ik hier ben daar kom ik steeds meer achter. Als je volgens die regels leeft waarom je hier bent, word je ook steeds gelukkiger!
Zowel privé als werk. Ongeacht welke ups en downs er komen, ik kan het aan en ga het niet meer uit de weg.

-Love from Bali-

Iris

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.