Mijn reis alleen naar bali part 2

Mijn reis alleen naar bali part 2

Zoals ik eerder schreef in mijn vorige blog ga ik alleen op reis naar Bali. Een weloverwogen keuze.
2 jaar geleden ben ik al eens een week alleen zonder kids op yoga retraite geweest naar Portugal en omdat dit goed voelde, maakte ik de keuze om dit nogmaals te doen, maar dan naar de bestemming waar ik al jaren van droom…. Waarom? Read for more……

Waarom ga ik alleen op vakantie?
Dit is een wens die ik al lang koester. De stap nemen om het echt te doen, daarvoor is veel moed nodig geweest. Deze beslissing heb ik ook niet zomaar even genomen. Het is iets waarvan ik weet dat ik het graag wil doen, omdat het goed voor mij zal zijn. Tijdens deze reis zal ik veel gaan leren over mezelf.

Wat kun je leren van alleen op vakantie gaan?
alleen zijn; in het dagelijks leven gewend om toch gezelschap op te zoeken. Het gevoel van alleen zijn kan heel onrustig aanvoelen. Alsof het eng is om alleen te zijn, niet alleen in je eigen gezelschap te willen zijn en daarom anderen op te zoeken.

In het dagelijks leven ga ik niet zo snel alleen in een restaurant zitten, omdat ik mij dan onrustig voel. Die onrust die ik dan heb, dat wil ik juist gaan opzoeken. Juist helemaal relaxed zijn met het feit dat ik met mezelf kan en wil zijn ongeacht welke situatie. Je leert zo om met jezelf om te gaan en van jezelf te houden en te genieten. En wanneer je senang bent met jezelf, kun je ook openstaan voor andere mensen.
vertrouwen op jezelf; als je alleen op reis gaat, zul je moeten vertrouwen op jezelf. De juiste keuzes maken en daarachter staan. Weten dat wat je doet goed is en dat er niemand is waarmee je kunt overleggen. Op deze manier zul je ook beter naar jouw eigen gevoel gaan luisteren.
controle loslaten; dit begint al met mijn kinderen. Ik ben zo gewend om voor hen te zorgen en doe dit ook met alle liefde. Dit zal een moment zijn van loslaten. Het vertrouwen hebben dat ze in goede handen zijn en dat anderen net zo goed voor hun kunnen zorgen als dat ik kan.
Daarnaast ook de controle loslaten op wat er zal gaan zijn. Als je met iemand op vakantie gaat weet je waar je aan toe bent omdat je toch in het gezelschap van een ander bent en nu weet ik niet hoe het gaat zijn als ik daar alleen ben, hoe ik het ga ervaren en hoe ik mij zal voelen op bepaalde momenten. Loslaten en overgeven aan de situatie.
loslaten omgeving NL; de mensen waar je van houdt die hier in NL zijn, ook loslaten. En dat doe je natuurlijk normaal ook wanneer je met een partner op vakantie gaat of met kids erbij, maar wanneer je alleen op reis gaat, voelt dat wat meer beladen. Alsof je echt alles achter je laat. Er is geen vertrouwd iemand uit jouw omgeving van NL bij. Ik ervaar dat ook als iets goeds. Het is goed om te weten dat wanneer je jouw omgeving los laat, je jezelf hebt en dat dat ook oké is.
angsten overwinnenik kan geneigd zijn om allerlei doemscenario’s te bedenken van wat er kan gaan gebeuren. Het is prima om niet te naïef te zijn en van tevoren na te denken over bepaalde situaties, maar wanneer je vanuit angst dingen doet, is dit niet prettig. Daarom is het goed om deze angsten te overwinnen. Je kunt niet van tevoren bedenken hoe iets zal zijn. En het is ook jammer wanneer dit de voorpret bederft.
weten wie je bent; je leert jezelf goed kennen. Wat je leuk vindt, wie je bent, wat je interesses zijn, zonder dat je je eventueel laat beïnvloeden door de omgeving.
sterker als persoon; je bent echt op jezelf aangewezen, waardoor je als persoon sterker wordt. Je bent alleen en maakt eigen keuzes, waardoor je zelfstandiger en sterker wordt.
openstaan voor nieuwe mensen; wanneer je alleen op reis gaat, leer je vaak meer mensen kennen. Je staat er meer voor open, dan dat je met iemand anders reist.

Dit zijn voor mij persoonlijk de lessen die geleerd kunnen worden.
Naast de lessen leren, ga ik natuurlijk onwijs genieten van al het moois wat daar is! Want het is zo’n prachtig eiland.

Waarom naar Bali?
8 jaar geleden al op Bali geweest en het voelde als thuiskomen. Weliswaar komt mijn vaders familie van Bandung ( Java) maar de verbintenis met Indonesië in het algemeen is iets waar ik naar op zoek ben en waar ik mij zo thuis voelde toendertijd.

In mijn vorige blog Mijn reis alleen naar Bali part 1 vertelde ik al dat toen ik de indaling startte van het vliegtuig dat ik ineens moest huilen en zei dat het voelde als thuiskomen. Het was iets wat ik totaal niet zag aankomen. Maar dat is wel het gevoel waar ik naar op zoek ben.
Omdat wij hier in Nederland leven en persoonlijk niet veel meer met Indonesische invloeden te maken heb, qua cultuur en alles wat erbij hoort.
Het stukje roots ben ik naar op zoek en wie weet wat ik nog meer ga ervaren op dit vlak.

De geluiden, de sfeer, de mensen, het eten, het weer, de gastvrijheid, de spiritualiteit, het magische, de cultuur, de omgeving, de natuur, de dieren. Er is zoveel moois daar en ik ben zo blij dat ik dit weer mag gaan ervaren.

Accommodatie
Tot slot deel ik nog 1 accommodatie.
Batan Sabo Cottage. Dit is op Nusa Penida. Ik kwam deze locatie tegen op reisjunkie. Op deze locatie zal ik 1 nachtje verblijven, de laatste nacht dat ik op Nusa Penida ben. De andere dagen heb ik gekozen voor een iets minder luxe locatie.

Afscheid
Ik ga mijn kindjes onwijs missen, maar tegelijkertijd weet ik ook dat ik als een herboren mama terug ga komen. Dat zij daar ook profijt van zullen gaan hebben. Bij het afscheid wil ik niet teveel bij stil staan. Het zal wel emotioneel zijn, maar ze zitten altijd in mijn hart.

-Love-

Iris

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.