Mijn reis alleen naar Bali part 1

Mijn reis alleen naar Bali part 1

Ga je helemaal alleen op reis zonder kinderen? Wow…. dat zou ik niet durven! Ga je ze niet onwijs missen dan en vind je dat niet eng? Alles heeft twee kanten….

Zoals beloofd een blog over mijn reis naar Bali.
Deze blog zal gaan over waarom ik naar Bali ga en ik deel hier 1 bestemming waarvan ik al een instagram post deelde, omdat ik daar veel vragen over heb gekregen.
Ik zal daarna nog een blog delen over wat ik precies ga doen op Bali en waar ik naartoe ga in grote lijnen.

Allereerst wil ik zeggen dat iedereen heel wisselend heeft gereageerd, maar ook natuurlijk super lovende reacties van mensen die zeiden dat ze het zo knap vinden en dat ik dit echt moet doen omdat het leerzaam is, alleen op vakantie te gaan.

Waarom ga ik naar Bali?
Mijn vader komt uit Indonesië, weliswaar van Java (Bandung) maar daardoor heb ik wat met Indonesië.
8 jaar geleden ben ik naar Bali geweest met de vader van mijn kinderen en ik heb altijd gezegd nog eens terug te gaan. Ook later wil ik met de kinderen hier naartoe, maar voor nu gekozen om alleen naar Bali te gaan.

Toen ik daar 8 jaar geleden was, voelde het als thuiskomen. Het vliegtuig zette de daling in en ik kreeg ineens tranen in mijn ogen en zei: ” het voelt net als thuiskomen”. Ik snapte daar helemaal niks van, want ik had het helemaal niet zien aankomen, maar het was wel een mooie ervaring. Ergens denk ik dat er meer achter zit, waarom ik dit voelde, maar daar ga ik achterkomen, who knows..

Het voelt alsof ik meer mijn roots op moet gaan zoeken. Trouwe volgers weten inmiddels dat ik een zoektocht aan het doen ben. Ik heb eigenlijk een nieuw leven.

En hoe bouw ik dat nieuwe leven op? Dat is wat ik graag met jullie deel.
Indonesië voelt dus als een onderdeel wat hoort bij mijn zoektocht. Het voelt ook alsof ik daar naartoe moet en dat er antwoorden gaan komen.

Wat is zo leuk aan Bali?
Ik vind Bali tot nu toe echt de mooiste vakantiebestemming. De sfeer, de geur, het eten, de gastvrijheid, de mensen, de natuur, de geluiden, de spiritualiteit, de energie die haar hangt, de rust, de mooie interieurspullen die je daar kunt kopen, kunst, dans, muziek. Alles wordt daar geprikkeld!

Dankbaar
Ik heb er nu de kans voor om 3 weken op vakantie te gaan en ben dankbaar dit te heb kunnen regelen met de vader van mijn kinderen. Deze reis zal niet alleen top zijn omdat het mijn favoriete vakantiebestemming is, ik voel ook het feit dat ik helemaal alleen op vakantie ga, dat dit goed voor mijn ontwikkeling zal zijn.
Wanneer je alleen op vakantie gaat, leer je jezelf goed kennen.

Natuurlijk ga ik mijn kinderen onwijs missen. Ik zal het er moeilijk mee gaan krijgen wanneer ik afscheid van hun zal moeten nemen voordat ik 3 weken vertrek. Heel eerlijk wil ik daar nu niet aan denken, maar ik weet dat ik ook als een herboren mama terug zal komen en wat dus ook ten goede zal komen aan hun. Een opgeladen mama die steeds beter weet wie ze is, dat is voor kinderen ook belangrijk 😉


Groei
Ik ben best wel zelfstandig en wel gewend dingen alleen op te lossen of te doen, maar echt alleen op vakantie dat is toch wel een hele andere manier van iets alleen doen. Je zult op jezelf moeten gaan vertrouwen, dat je weet waar je naartoe wilt gaan ( keuzes maken) dingen op je af laten komen, nieuwe mensen leren kennen, openstaan voor avontuur, controle loslaten, je overgeven, angsten overwinnen en je kunt niet vluchten want je bent alleen, kortom zoveel levenslessen denk ik hiermee te gaan leren.

Mixed feelings
Ik heb er super veel zin in, maar heel eerlijk ben ook scared as hell tegelijkertijd. Ik probeer het er te laten zijn wat ik ook denk, vind of voel. Ik weet namelijk niet wat ik kan verwachten, daarom is het het beste om zo rustig mogelijk te blijven.
Maar af en toe neemt mijn angst wel een loopje met mij, merk ik. Het is gewoon oke.

Dreamsea Bali
In een instagrampost deelde ik een tijdje terug foto’s van een van mijn bestemmingen op Bali en dat is Dreamsea Bali

Ik heb een combinatie gemaakt van minder luxe bestemmingen en ietwat luxere bestemmingen.

Op sommige plekken verblijf ik ook maar 1 a 2 dagen. Deze bestemming, sprak mij direct aan. De huisjes zien er zo leuk uit, de inrichting, dichtbij het strand en deze bestemming ligt op Uluwatu. Ik ben hier toendertijd niet geweest dus ben erg benieuwd hoe het daar zal zijn. Ik heb gelezen dat hier ook hele toffe feestjes worden gehouden rondom het strand, dus het zal vast leuk worden!Binnenkort een part 2 van mijn reis naar Bali.

-Love-

Iris

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.