Happinez Festival 2019; The Now Age

Happinez Festival 2019; The Now Age

Samen met een vriendin ben ik naar het Happinez Festival 2019 The Now Age geweest. Het thema van dit festival is liefde, geluk & innerlijke rust.

Dit was de eerste keer voor mij en daarom helemaal nieuw.
In deze blog krijg je wat impressiebeelden van deze dag, maar vooral hoe deze dag is geweest.
Ik wilde vooral ook echt genieten deze dag en heb daarom niet heel veel foto’s gemaakt, maar wil dit graag met jullie delen.

We zijn rond 09:00 vertrekken en kwamen daar 10:30 ong aan. De navigatie leidde ons eerst ergens anders heen, maar uiteindelijk hebben we het parkeerterrein gevonden.
Vanaf het parkeerterrein vertrokken bussen naar het Happinez Festival 2019 The Now Age.

Wat opviel was dat er iets te weinig bussen vertrekken vanaf het parkeerterrein waardoor er hele lange rijen mensen stonden te wachten op de bus. Dit was direct een mindful begin van de dag, aangezien we geduld moesten hebben voordat we naar het festival konden. Proberen zo zen mogelijk te blijven tijdens het wachten 😉

Happinez Festival 2019 The Now Age
We kwamen aan en liepen door de playa en daar viel onze oog op handlezen. Daar schreven we ons in om dit ’s middags te doen en daar deden we goed aan zo vroeg in te schrijven, want ’s middags was alles vol. Dit was zo waardevol, hierover later meer in de blog.

Wat ons al direct opviel was dat je strak alles moest plannen naar welke lezingen of workshops toe wilde, omdat je anders niet alles kon bijwonen. En ons viel op dat er geen borden waren aangegeven waar je naartoe moest vanaf de playa. Want je komt aan in de playa en daarna is het zoeken op je plattegrond die je bij aankomst kreeg.

11:45-12:30
We starten de dag met yoga van Mark Dowe. Hij gaf op een hele humoristische manier yoga, met een knipoog naar yogi’s. Hij maakt er veel grapjes over en dat maakt het leuk zijn les te volgen. Wel vond ik zijn manier van spreken druk waardoor je minder goed naar binnen kon keren, maar ook dat is een eigen oefening, want later kon ik het wel.

12:30-13:00 Yurt The Stars
Na de yoga wilden we verbinden met je essentie gaan doen in de Yurt the Stars. Die yurts zijn overigens super mooi en leuk wanneer je erin zit. Alleen is het wel klein, waardoor er lange wachtrijen stonden voor deze sessies, wat jammer was.
Zo konden wij niet naar deze sessie toe, wat jammer was. Maar we dachten ook dat het dan niet ment to be was, dat we daar naartoe konden gaan.

13:15-13:45 Yurt The Stars
Ceremonie voor het hart. Dit was echt zo geweldig. Deze ceremonie vond ook plaats in de Yurt The Stars en werd begeleid door 2 mannen die instrumenten bespeelden, zoals hang (handpan) en met klankschalen werkte.

Daar tussendoor werd je door de meditatie heen begeleid door een van de heren en dit was zo fijn!
Vooral gericht op het hart was de meditatie en dat was voelbaar bij mij.
We waren beide echt even helemaal in het hier en nu en super relaxed na afloop. Wat muziek, klankschalen en goede meditatie voor je kan doen is echt bizar!

14:15 handlezen / Ellen Duim
We hadden de afspraak gezet op 14:15 en wat maar goed was, want alles was vol. Dit was zo mooi om te doen ook. Dit werd door 5/6 vrouwen gedaan en zo konden wij beide tegelijkertijd laten handlezen.

Bizar wat ze kunnen zien aan het lezen van je handen alleen al. Ik geloof er ook wel in dat diegene intuïtief heel goed is die het handlezen doet.

Bij mij kwam onder andere naar voren dat ze zag dat ik heel zelfstandig ben, dat ik dit al van kleins af aan heb moeten doen / aangeleerd en dat het mij sterk heeft gemaakt. Dat het een kracht is, maar dat ik ook om hulp moet leren vragen. En eerlijk zijn naar mijn omgeving dat ik het eigenlijk niet zo leuk vind alles maar alleen te doen. Dat mijn omgeving het juist leuk vindt als ze mij kunnen helpen.
Die kwam wel even binnen!

En dat ik heel creatief ben, maar dat ik dit nu niet kwijt kan en ze vroeg hoe oud ik was en zag een omwenteling in mijn leven, een grote verandering, waardoor ik een heel ander leven heb gekregen. Ze vond dat ik hele sterke handen had, maar ook hard, daarom adviseerde ze mij dat ik dagelijks mijn handpalmen moest gaan masseren.
Alles klopte, echt bizar en leuk om mee te maken!


Stenen
Op de playa stond een stand met stenen. De mensen die achter de stand stonden konden door middel van een instrument en het contact maken met jouw hand terwijl je met de andere hand de stenen aanraakte voelen welke steen het beste bij je past. Wij vonden het interessant om te zien hoe ze dat deden, blijkbaar gaat dan d.m.v. energie die ze voelen. En daar kwam een steen voor mij uit en heb daar een armbandje van gekocht.
De omschrijving van de steen klopte wel echt bij mij, die nu van waarde is voor deze periode.

Eten
Er waren niet heel veel food cars, dat viel ons wel op. Er was een friettent, een tent met vegaburgers / bowls. Een food car waarbij je een lijstje kon invullen en daaruit kwam welke type eten je bent en welk eten daarbij past. Lucht, vuur en aarde.
Bij ons kwam lucht uit de test en dat we dan vooral warm/pittig/ chili eten het best konden eten om zo te aarden.
Daarnaast kon je ook wraps, pizza, frozen yoghurt krijgen.

We moesten nog erg lachen, want toen we bij de friettent stonden, waren er 2 mannen die zich afvroegen wat ze nou eigenlijk op het festival deden. Ze moesten mee van hun vrouwen vertelde ze en begrepen niet zo wat wij nou zo leuk vonden aan het festival 😉

Rituals
Wat heel ontspannend en fijn was, was dat Rituals er stond met hangmatten waarbij tegelijkertijd dat je in de hangmat lag een hoofd of handmassage kon krijgen. Ik koos voor een handmassage aangezien dit toevallig net daarvoor door de handlezer werd gezegd dat het goed is als ik mijn handpalmen en in de kern/midden van mijn hand masseer zodat de hardheid eruit gaat 😉
Het was super relaxed en we kregen ook nog wat samples mee van Rituals, altijd fijn!

16:45-17:30
Als afsluiter van het festival gingen we naar een lezing van Swami Jyothirmayah.
Dit is een soort guru uit India, die over de hele wereld reist om eigenlijk geluk bij mensen te brengen.
Ik had al een artikel over hem gelezen in de Happinez, waarin o.a. stond: “het gaat er niet om dat je leeft, maar hoe

Het was een leuke lezing, met humor en spelletjes en vooral in het hier en nu te komen.
Ook leerde hij ons ademhalingstechnieken. Ik kende deze al, maar was wel goed toch weer te doen en een reminder om dit weer in mijn systeem te krijgen.

Door deze technieken kom je veel meer in het hier en nu en het is ook belangrijk om stress te reduceren, dus vooral aan het begin van de dag te doen. Door op je ademhaling te letten, zit je in plaats van in je hoofd met gedachten, meer in je lichaam. Mediteren met een lach op je gezicht 😉 Wat me ook opviel is dat hij zo straalde, hij bleef lachen. Dit vertelde hij ook dat baby’s heel veel lachen en naarmate je ouder wordt steeds minder, zonde wel.

Na de lezing zijn we naar huis gegaan. Daar stonden weer hele rijen te wachten op de bussen. Wij vonden het wel jammer dat dit zo lang duurde eer dat je naar het parkeerterrein toe kon.

Het was een mooi festival, qua aankleding, prachtige locatie en lezingen/workshops die er werden aangeboden, goede sfeer, mensen wachtte ook netjes op hun beurt.

Jammer dat het thema The Now Age bij mij niet zo naar voren is gekomen, behalve natuurlijk heel veel vrouwelijke energie. In de aankondigingen zag dit er mooier uit dan het daadwerkelijk was. Ook had ik het leuk gevonden als er meer muziek zou zijn overall dus niet alleen op bepaalde plekken of locaties. Dit zorgt altijd voor meer sfeer.

Organisatorisch waren er wat verbeterpunten. Zoals meer bussen, meer wc’s, borden die aangaven waar alles zat en grotere zalen/yurts zodat er meer mensen konden deelnemen. Want zo hebben wij niet alles gedaan wat we wilden en ook geen tijd gehad om andere dingen te bezoeken en dat was wel jammer.

Ook wil je op zo’n dag relaxen, maar doordat er rijen stonden en je alles moest plannen waar je naartoe wilde, kon dit niet helemaal. Maar ook is het een kwestie van zelf loslaten, dit besef kwam er ook. Niet alles moet gezien worden, maar gewoon op je af laten komen 😉

Misschien ben ik ietwat kritisch omdat ik evenementenorganisatie gedaan heb.

Make a wish
Net voor het naar huis gaan hebben we beide nog een wens opgeschreven 🙂Een mooie fijne dag is het geweest die helemaal niet zweverig was maar die een verdieping naar jezelf maakt! Helemaal jezelf kunnen zijn, echt een cadeautje! Bedankt Happinez!

-Love-

Iris

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.