De waarheid; eerlijk en oprecht zijn

De waarheid; eerlijk en oprecht zijn

De waarheid is iets geweest wat altijd belangrijk voor mij was. Als kind zijnde had ik er moeite mee wanneer ik in mijn omgeving merkte dat de waarheid niet gesproken werd, terwijl ik aan alles wist dat er dus gelogen werd.

Ik voelde het en kon daar niet om heen. Misschien heeft het ook te maken met dat ik high sensitive person (HSP) ben en daarom altijd een groot rechtvaardigheidsgevoel heb en de waarheid altijd wil weten.

Met dit gegeven kamp ik al heel lang, het eerlijk zijn/de waarheid en heb recentelijk zo’n grote les geleerd, dat ik weet dat ik dit altijd wil blijven doen. Lessen moeten geleerd worden zodat je steeds dichterbij jezelf komt.

Do what sparks a light in you
En eigenlijk zie ik dit als mijn licht. Ik schreef laatst een blog over do what sparks a light in you en ik zie nu in dat dit dus mijn licht is.

Eerlijk en oprecht zijn over wat je denkt en voelt
De waarheid vertellen en overbrengen aan anderen. Eerlijk en oprecht zijn over wat je denkt en voelt, is zoveel fijner.

En het liefst wil ik daar ook mijn beroep van maken, want wat is nou heerlijker dan de waarheid vertellen over wat je denkt en voelt? Tijdens mijn therapie merkte ik dat ook altijd, dat het zo oplucht wanneer je niet meer een toneelstuk hoeft op te voeren of een masker op te zetten, maar gewoon alles los te kunnen laten.

Ik kan ook altijd zo inspirerend kijken naar bijvoorbeeld lichtflits op facebook en liefleven op instagram en facebook. Die zinnen die daar staan, die zijn zo waar! Dat is zo de waarheid dat je er niet om heen kunt, tenminste voor mij geldt dat.

Puur zijn
Die waarheid geldt nog steeds zo voor mij. Echt wat met puurheid te maken heeft, dat voelt voor mij als goed.
Ik kan niet eens niet puur zijn. En geloof me, ik heb het geprobeerd en ben ook wel zo geweest.

Nep doen, of net doen alsof, achterbaks en ook omgaan met mensen die niet puur zijn / de waarheid spreken, maar ik kan het niet en gelukkig maar. I

Of naar de buitenwereld alleen de leuke dingen delen. Laten zien wat je allemaal hebt qua materialisme, maar niet laten zien wie jij echt bent en wat je voelt of denkt.

Ik zou het ook niet eens meer willen en kunnen, want ik denk dat je alleen jezelf ermee hebt wanneer je liegt en niet de waarheid spreekt. Uiteindelijk kom je dan jezelf tegen.

Veel mensen zijn bang om zich kwetsbaar op te stellen, merk ik en dat houd je dan tegen om echt te zijn wie je bent.

Opvoeding
Voor mijn kinderen geldt dat hetzelfde. Ik wil dat hun zoveel mogelijk de waarheid spreken en ik leer hun dat ook.
De waarheid komt altijd boven tafel en ik vind het belangrijk dat hun zoveel mogelijk de waarheid weten en ook spreken naar anderen toe.

-Love-

Iris

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.