Do what sparks a light in you

Do what sparks a light in you

Laatste tijd meer bezig met bewustwoording van het echt doen waar je blij van wordt, of waardoor je het licht in jezelf voelt..
Het licht in jezelf voelen kan heel zweverig klinken weer, I know. Maar eigenlijk heeft ieder mens dit.

Allemaal weten we als kind wel dat je ergens heel blij van werd. Zo werd ik altijd heel blij van met poppen spelen in de poppenhoek op de basisschool. Ik wilde niks anders dan dat doen eigenlijk…

Zo hebben we allemaal wel iets waar we zo’n happy gevoel van krijgen of kregen, maar we vinden het moeilijk hieraan toe te geven. Wat is dat toch, dat ons tegenhoudt het licht in onszelf te laten schijnen en echt te doen wat ons happy maakt zonder oordeel van een ander?

Klagen is makkelijker dan waarderen
Je kent het vast wel, je staat in de lift, zit in de metro, staat bij de kassa en het makkelijkste is vaak om te klagen tegenover andere mensen. Wat duurt het lang he? Of wat is het koud vandaag…

We vinden het zo moeilijk om de positieve dingen te benoemen, want het is toch veel lekkerder om te klagen en makkelijker ook. Toch is het goed om jezelf hiervan bewust zijn. Dit omdat wanneer je positief denkt, er ook positieve dingen bij jou terugkomen.

Zelf vind ik echt ook moeilijk hoor, mijn licht te laten schijnen, want wat vinden anderen daar wel niet van? Ik heb al vaak gehad dat ik iets wilde delen bijvoorbeeld op de blog, maar dan word ik er weer van weerhouden, want is dat niet overdreven, vinden anderen het dan niet raar als ik zoiets zeg wat ik denk bijvoorbeeld?

Dus ja, dan maar klein blijven en je niet laten zien, want dan val ik niet op en kunnen anderen er niks van zeggen.
Zonde toch eigenlijk, als iedereen zo denkt, worden er nooit nieuwe ontdekkingen meer gedaan.

Waardering vind ik ook nog steeds moeilijk. Het echt waarderen van de omgeving waar je bent, met wie je bent en dit echt te voelen zonder weer met je gedachten verder te zijn. Soms besef ik het ook pas een dag later hoe fijn het de dag ervoor was. Dit is dus vooral mindfull ergens aanwezig zijn.

Omgeving
Veel mensen zijn vaak ook afwachtend en laten ons leiden door de omgeving in plaats van eigen initiatief nemen.
Wanneer we naar een festival/concert gaan, zijn we vaak benieuwd hoe het gaat zijn.
“ik ben benieuwd hoe het concert of festival gaat zijn”. Deels snap ik het wel, in de zin dat als er goede muziek wordt gedraaid dat je zelf het ook meer naar je zin hebt. Maar jij bent degene die het feest kan maken. Jij gaat ernaar toe en dus kan jij ervoor zorgen voor jezelf dat je er iets leuks van maakt. Jij hebt ook inbreng, niet alleen andere mensen.

Do what sparks a light in you
Naast het positief zijn is het belangrijk om op zoek te gaan naar wat jou happy maakt, maar ook waar jij goed in bent. Er is maar 1 persoon van jou en daar is een reden voor. Zweverig of niet, het is de waarheid.
Van jou is er maar 1 en je bent hier omdat je wat goeds kunt betekenen.
Dat is iets waar ik heel erg in geloof, gewoonweg omdat wanneer ik doe wat echt dichtbij mezelf ligt, het altijd goed uitpakt.

Flow
Je kent het ook vast wel dat wanneer je bijvoorbeeld met iemand hebt afgesproken, maar eigenlijk voelt dat je moe bent of even wat andere dingen moet doen, je dan toch naar die afspraak gaat, er onderweg dingen tegen zitten maar dat je toch gaat?

En vaak blijkt dan dat je achteraf denkt, had ik inderdaad maar thuisgebleven of die andere dingen gedaan die ik graag wilde doen. Oftewel een bepaalde flow moet erin zitten, als je iets gaat doen.

Gisteren had ik zo’n dag met heel veel flow. We hebben het paasweekend gevierd met familie, wat super gezellig was.

Gisterenmiddag bracht ik hun weg en spontaan vroeg mijn vriend of ik zin had met hem te chillen. We hadden niks gepland staan, ik ging naar hem toe, chillde met hem in de tuin en spontaan kwamen we op het idee om naar Noordwijk te gaan. Ik weet dat daar leuke strand tentjes zijn.

We gingen naar Tulum en er was een plekje vrij, gedeeltelijk in de schaduw, op een bankje, waar we heerlijk konden chillen. En alles ging vanzelf. De gesprekken, het eten was lekker, de muziek, de zon, alles was er. Op zo’n moment vergeet ik alles om me heen.

En er was dus een flow. Een natuurlijke flow, waarbij niks hoeft! Gewoon gaan en dat heb ik vaker zo ervaren!

Wellicht werkt het niet voor iedereen zo, want niet ieder mens is hetzelfde, maar toch denk ik ergens wel dat iedereen er weleens iets van heeft meegemaakt.

Dat is ook de reden waarom ik vaak kerst vieren niet zo prettig vind. Het “moeten” ervan kan mij soms benauwen. We moeten nu gezellig met familie samen zijn, eten en het leuk hebben. En niet dat je het daarom niet meer moet doen, alleen merk ik dat wanneer ik niks hoef, maar dat het spontaan gaat, dat ik er veel meer uit haal.

Zo ook met mijn kinderen. Wanneer ik een drukke ochtend met hun heb gehad en daarna nog in de middag een verjaardag heb met een bbq of iets dergelijks dan merk ik dat het teveel is en dat we er alledrie last van hebben.

Daarom is het belangrijk om ook je rust op tijd te pakken en naar je gevoel te luisteren. Wanneer je aanvoelt dat het te druk wordt, schrap dan 1 ding. Er komt weer een volgende dag of een volgend weekend dat je dan kan gaan.

Love -x-

Iris

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.