Een ontspannen weekendje Limburg – healing

Een ontspannen weekendje Limburg – healing

Zoals je misschien in mijn stories hebt gezien, ben ik afgelopen zondag en maandag naar Limburg geweest.
Het stond in het teken van healen en ontspannen!
Limburg heeft zo´n mooie omgeving, mooie natuur, maar ook leuke steden waar je van alles kunt zien, beleven en in Valkenburg een mooie wellness!

Voor als je op zoek bent naar ontspanning en relaxen vind ik Limburg de perfecte omgeving ervoor. Al eerder deelde ik een blog over Limburg / Valkenburg, o.a. over een overnachting in een Tiny House, de rodelbaan, maar ook grotten bezoeken. Dit keer ervoor gekozen om andere activiteiten te doen.

Thermae 200
De zondag gingen we naar een Wellness in Valkenburg, Thermae 2000. Dit is echt een aanrader, het is een grote wellness, waar je veel sauna´s ( o.a. eucalyptus, turks stoombad, infrarood, met muziek en sterrenhemel) hebt, maar ook een heerlijk groot zwembad.

Vanuit het zwembad kijk je uit over een mooie natuur omgeving. De laatste tijd ga ik vaker naar Wellness toe, gewoon omdat het zo lekker is om even alles los te laten.

We gingen er wat later op de dag naartoe. In de avond geldt er een iets goedkoper tarief en vaak kun je via je eigen hotel ook een leuke korting krijgen. Het was heel leuk om het in de avond meegemaakt te hebben, het is dan net iets mooier qua verlichting etc.


Energetisch wakker worden
Ik ben meegevraagd om energetisch wakker te worden.
Met energetisch wakker worden wordt bedoeld dat je wakker wordt met energie die je zelf opwekt. Zo kun je ook energie krijgen van bijvoorbeeld koffie in de ochtend, alleen wek je dan niet zelf de energie op.

Dit wakker worden ging in de vorm van yoga in de buitenlucht. We gingen naar Villa Lanterne in Wittem. Daar waren werknemers van een farmaceutisch bedrijf die aan teambuilding gingen doen en energetisch wakker worden onderdeel was van hun programma. Het was heel leuk om hierbij te mogen zijn. Het was nog wel een beetje fris, maar ook juist wel weer lekker om in de kou je dag te starten en op te warmen met yoga.


Valkenburg
Na het energetisch wakker worden nog even nagepraat met de medewerkers en toen terug naar Valkenburg gegaan om te ontbijten.
In Valkenburg is van alles te doen, kastelen te bezoeken, mooie wandeltochten, het stadje Valkenburg zelf heeft leuke restaurants en terrasjes, er is een rodelbaan wat voor kinderen heel leuk is. Er is een sprookjesbos, zandsculpturen bezichtigen, pretparken in de buurt en musea.De Kasteel ruine
Na het ontbijt naar de Kasteel ruïne gegaan. Hier waan je je in de middeleeuwen en kun je zien hoe ridderzalen, verdedigingstorens etc eruit hebben gezien. Het zijn monumentale resten, dus je ziet niet alles meer in goede staat, maar wel leuk om gezien te hebben en foto’s te maken. Je kunt er ook voor kiezen om de combinatie te doen met de fluweelgrotten bezoeken.


Maastricht
De dag afgesloten met een bezoekje aan Maastricht. Wat een heerlijke stad is dit, ik ben er 1 keer eerder geweest, maar vind het nog steeds een van de leukste steden. Het is lekker groot, het is er gezellig, je kunt er heerlijk op terrasjes zitten rondom de brug, maar ook op het plein en je hebt er leuke winkels.

Het geluk gehad dat het ook nog eens super mooi weer was, dus dan is alles dubbel zo leuk!
Dit weekendje heeft er weer toe bijgedragen om lekker op te laden!

Love -x-

Iris.

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.