Wat sporten mij brengt; mijn wekelijkse sportweek

Wat sporten mij brengt; mijn wekelijkse sportweek

Sporten kan heel ontspannend zijn.
Het kan je ontladen, sterker maken en energie geven. Vooral wanneer je ouders bent geworden kun je merken dat je tijd voor jezelf nodig hebt om op te laden.

Ik deel in deze blog onder andere welke sporten ik beoefen, hoe vaak en wat het mij brengt.
Een sport is niet alleen ontspannend, het kan ook veel zeggen over jou als persoon. Zo kan het zijn dat je graag in teamverband sport en dus ook privé een teamspeler bent die zich graag in groepen bevindt. Andersom kan het zijn dat je graag op jezelf bent en daarom ook voor een individuele sport kiest.

Het klopt niet altijd, maar in de meeste gevallen kun je aan de sport die iemand beoefent zien wat voor persoon iemand is en waar die van houdt.

Zelf beoefen ik fitness, dansen en hardlopen. Ik vind het prettig alleen te sporten. Zoals ik weleens eerder heb benoemd ben ik hooggevoelig en krijg ik veel prikkels binnen.

Daarom is sporten voor mij ideaal om even helemaal tot mezelf te komen.
Ik heb gemerkt dat wanneer ik met anderen sport teveel binnen krijg van de ander en dus sporten voor mij minder effectief is. Wel is het natuurlijk gezellig, dus af en toe doe ik het wel.

Ladiesgym
Bij mijn sportschool is er een ladies gedeelte waar je dus alleen maar met vrouwen sport, wat ik zo fijn vind. Wellicht dat niet iedere vrouw dit zo ervaart, maar ik vond het vooral met kracht training nooit zo fijn om naast mannen in de spiegel te staan ” pompen”.

Het gevoel alsof je bekeken wordt, ik voelde het macho gedrag dan en of ik toch niet helemaal mijn eigen ding kon doen. Dit is dus voor mij ideaal om ook voor de spiegel krachttraining te doen.
Ook volg ik virtuele groepslessen op de sportschool.

Sporten terwijl je kindje sport
Nayeli zit op ballet en precies op dat tijdstip kan ik zumba doen in dezelfde sportschool, wat erg fijn is! Dit zouden echt veel meer sportscholen moeten aanbieden, vind ik.
Op deze manier kun je als ouders zijnde sporten terwijl je kindje ook aan het sporten is.

Zeker wanneer je nog kindjes hebt onder de 4 jaar, omdat je dan juist vaak niet weg kan als ouders zijnde. Ik heb een strippenkaart waardoor ik geen abonnement hoef te nemen, maar gewoon af en toe een lesje kan volgen wanneer het uitkomt en zo zit ik niet met 2 abonnementen.

Yoga
Soms volg ik proeflessen yoga, ik krijg weleens les van mijn vriend/ doen het samen, maar ook rol ik ’s avonds vaak mijn yogamat uit en doe zelf yoga.

Ik heb een yoga retreat gedaan waardoor ik yoga geleerd heb, maar kijk ook regelmatig filmpjes op youtube van bijvoorbeeld Johan Noorloos om zo te weten wat ik aan yoga kan doen zelf.
Ook volg ik op de sportschool virtuele yogalessen, die ook super fijn zijn.

Meestal doe ik eerst yoga en eindig ik met mediteren.Hardlopen
Wat ik ook fijn vind is hardlopen en dan vooral aan het begin van de dag en in de natuur.
Nu het weer weer beter wordt, heb ik vaak meer zin om dit te doen en heb het geluk dat ik dichtbij een mooie groen rijke omgeving woon. Het is zo fijn om even helemaal je gedachten los te laten. Ook voel ik mij erna vaak meer geaard en echt letterlijk de energie weer door mijn voeten stromen.

Ik heb pas nieuwe NIKES M2K Tekno gekocht en ben heel tevreden over deze chunky sneakers omdat:

– ze een fijne vering hebben

– de pasvorm is goed

– ze zitten comfortabel

– deze zwarte kleur past goed bij allerlei outfits

– ze doorlaten de warmte goed

– ze lopen super lekker ( kan er de hele dag op lopen)

– de zolen zijn andere dan anders

– zien er hip en tof uit

Tot zover de blog over sporten, wat het over je kan zeggen en wat het je kan brengen.
Ik ben benieuwd wat jullie sport jullie doen en of jullie er weleens over nagedacht hebben of dit inderdaad ook overeenkomt met de persoon die jullie zijn?

Love

-x- Iris

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.