Van relaties kun je veel leren!

Van relaties kun je veel leren!

Een nieuwe relatie is altijd leuk! Je bent verliefd en je leven ziet er rooskleurig uit.

Je ziet alle goede punten van iemand en bent helemaal in de wolken.
Na een tijdje leer je iemand beter kennen en dan kan het twee kanten op gaan, het blijft goed gaat en je groeit samen verder en werkt verder aan je relatie of je krijgt struggles, die wellicht alleen nog maar sterker worden.

Het leukste scenario is natuurlijk wanneer je iemand tegenkomt waar het direct mee klikt en je altijd bij iemand blijft omdat het zo goed klikt.

Inventarisatie
Maar in de meeste gevallen gaat er een hoop aan vooraf, in de zin, je leert in je puberteit jongens of meisjes kennen en kan daardoor ervaren wat wel of niet bij je past. Zaak is eigenlijk om hier een goede inventarisatie te maken, waardoor je erna de juiste keuze maakt.

Klik
Vaak dient er op een gegeven moment iemand aan waarmee het klikt, dit gaat op een hele natuurlijke relaxte manier, waarbij je merkt dat je helemaal jezelf kunt zijn en dan heb je vaak de juiste gevonden om een goede relatie mee aan te gaan. Of het blijft werken is altijd de vraag.

Een relatie zegt eigenlijk veel over jezelf, daarom zul je zien dat mensen die standvastig zijn, weten wat ze willen een vaste relatie hebben die ook echt werkt.
Het zijn vaak mensen die zichzelf goed kennen, de rust hebben en daardoor de juiste personen aantrekken.

Wat leer ik hiervan?
Wanneer je niet de juiste persoon tegenkomt, kun je er enorm van balen, want natuurlijk hoop je dat het gaat werken, want hoe leuk is het als het allemaal goed gaat.
Zeker wanneer er kinderen zijn in die relatie wordt het allemaal nog pijnlijker wanneer het over gaat.
Je kunt je ook de vraag stellen, wat leer ik van deze relatie of achteraf gezien, wat heb ik geleerd?

En dat laatste is heel belangrijk, want hoe vaak gebeurt het dat mensen een relatie achter de rug hebben en door de slechte ervaring ermee geen nieuwe relaties meer aan durven te gaan?

Niet huilen in het grote bos
Het is juist de kunst om in te zien dat je ervan leert en daarom weer verder gaat.
Net zo lang leren totdat je de juiste zich aandient. Ik geloof erin dat dit echt zo gaat.

Sluit een hoofdstuk af voordat je aan een nieuw begint
Andersom kan het ook zo zijn dat mensen heel snel weer een relatie aan gaan om maar niet de vorige relatie te hoeven verwerken, alleen komt dat er helaas altijd uit.

Kinderen kun je er ook erg mee schaden wanneer je door blijft gaan met een relatie waar er veel strijd is. En het vergt veel energie ( vaak onbewust) van jezelf. Je vecht tegen iets wat niet goed te maken is omdat je niet bij die persoon past.

Leren
Wanneer je zelf in het leven veel te leren hebt, omdat je bijvoorbeeld dingen te verwerken hebt van het verleden zul je ook merken dat je in relaties mensen tegenkomt waar je van leert.
En dat is ook heel logisch eigenlijk.

Het moeilijke is ook wel dat als je ouder bent, eventueel al kinderen hebt altijd een bagage rugzakje bij je draagt waardoor relaties veel meer een uitdaging zijn dan wanneer je iemand ontmoet als je nog jong bent en weinig hebt meegemaakt. Ik schreef ook een blog over hoe ga je met bonuskinderen om?

Opnieuw proberen
Een valkuil is ook dat je het continu blijft proberen met je ex en wenst om zo met een schone lei te beginnen. In het begin is het alles weer leuk net als toen je verliefd werd en zo heerlijk vertrouwd, maar na een tijdje beginnen de issues weer.

Wanneer iemand niet verandert, de tijd voor zichzelf neemt of niet bij je past, blijven de issues continu terugkomen.
Wil je verandering, begin dan bij jezelf.

Podcast tip!
Een tip is om de podcast de beluisteren van Oprah’s super soul conversations -> Tracy Mcmillan: The Spiritual Aspects of love.

Deze podcast gaat erover dat je je in sommige relaties die eigenlijk heel fijn zijn je ongemakkelijk kunt gaan voelen, omdat het saai aan voelt. Je zoekt sensatie, omdat je dit gewend bent bijvoorbeeld vanuit je jeugd.
Dan ga je op zoek naar iemand die je herkenning geeft vanuit jouw jeugd en daarbij voel je je heel fijn, maar achteraf merk je dus dat je iets moet healen vanuit het verleden.

Zij spreekt ook over een duif die of in je hand blijft maar wanneer die weg wilt vliegen, laat het dan weg vliegen dan is het niet voor jou bestemd.
Kortom beluister zelf! Ik vond het heel herkenbaar.

Relaties zijn super interessant
Je merkt het al, er is niet voor niks een nieuw topic relaties bijgekomen op deze blog, ik vind relaties het interessantste wat er is. Liefde en alles wat daarbij komt kijken zijn voor de meeste mensen een van de belangrijkste dingen. Het kan heel pijnlijk zijn wanneer het fout gaat, maar het kan ook heel mooi zijn wanneer je je verliefd voelt.

Vaak is het leuke hieraan dat iedereen dit weleens mee heeft gemaakt en achteraf terug kijken en erom kunnen lachen omdat ze nu wel gelukkig zijn in een relatie en het bijna niet meer kunnen voorstellen dat ze ooit in deze fase hebben gezeten!

Love -x-

Iris

 

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.