#personal Iris; uit je hoofd in je lichaam

#personal Iris; uit je hoofd in je lichaam

Alweer even een tijdje geleden en misschien viel het jullie al op dat ik afwezig was, maar ik ben er weer!
Het klinkt gek, maar 2019 is voor mij echt een heel nieuw jaar en merk veel verschil met het afgelopen jaar.
Ik heb iets heel tofs gedaan, in het kader van niet denken maar doen! Read for more….

In een andere blog vertelde ik jullie al dat ik aan het re-integreren ben en enorm blij ben met mijn coach.
Een klik is zo belangrijk en die is er met haar zeker. Ze pusht me niet, maar voelt haarfijn aan wat er nodig is om mij te laten herstellen van mijn burn out en dat werkt heel prettig.

Uit je hoofd in je lichaam
En dan kom ik bij de titel van deze blog uit je hoofd in je lichaam. Dat is het advies die de coach mij gegeven heeft.
Ze gaf als voorbeeld om eens heel mindful onder de douche alleen al te staan. Dus te voelen wat er gebeurd wanneer je onder de douche staat en de druppels van je aflopen, zonder na te denken, alleen ervaren wat je merkt op dat moment.

En dat probeer ik steeds meer toe te passen. Eerder vertelde ik al dat ik hooggevoelig ben, waardoor je meer prikkels ervaart dan andere mensen. Ook merk ik dat ik dus veel in mijn hoofd zit wat veel energie kost. Op het moment dat ik meer in mijn lijf zit, kan ik beter met situaties omgaan.

Ook voel ik dat ik hierin ook een keuze heb, wanneer ik in een situatie terechtkom met bijv mensen waar ik geen goede vibe bij voel, dan heb ik altijd de keuze om mij op mezelf te richten ( in mijn lichaam te gaan zitten) of gewoon weg te gaan uit die situatie zonder schuldgevoel.

Sporten / meditatie / yoga
Daarom is yoga/meditatie en sporten ook perfect voor mij en ik denk voor vele andere mensen.
Je bent hierdoor dichtbij jezelf en zit minder in je hoofd omdat je focus ergens anders op ligt.

Het begint nu al zijn vruchten af te werpen en merk dat ik ook met de opvoeding van de kinderen veel meer aan kan dan voorheen. Natuurlijk is het bij een burn out ook dat je eerst de tijd nodig hebt om bij te komen alvorens je weer gaat opbouwen. En in die opbouwfase zit ik nu. Ik wil ook weer vooruit, terwijl ik voorheen echt door de bomen het bos niet meer zag.

Een valkuil kan zijn dat je te snel weer van alles wilt gaan doen en daarom ben ik ook zo blij met mijn coach omdat die precies aanvoelt wat ik wel en niet aan kan en ook benadrukt niet te snel te willen gaan.

Wellness
Vorig weekend ben ik naar een wellness geweest en dat was zo fijn! Ik ben in een korte tijd 2x geweest naar een Wellness en merk echt dat dit zowel lichamelijk als geestelijk heel goed is.

Het zijn meerdere dingen, want schaamte speelde bij mij ook een grote rol merk ik nu. Ik vond het voorheen maar niks dat anderen mij bloot zagen echter merk ik dat dit iets is wat je kan leren. En het is ook een proces voor jezelf, want je gaat je eigen lichaam meer waarderen en waarom ook niet eigenlijk?

Niemand is perfect, iedereen heeft iets groters of kleiners of dikker of dunner. Het is belangrijk je fijn in je lichaam te voelen, want dit straal je ook echt uit!

Ik voelde in de sauna en stoomcabine hoe relaxed het kan zijn wanneer je je helemaal afsluit van gedachten en wat mogelijk anderen van jou vinden. Ik heb zelfs gemediteerd in de sauna terwijl er allemaal mensen om mij heen zaten. En natuurlijk even was er die schaamte en gedachte “wat vinden ze van mij?” maar al snel ging de knop om, zo van Iris dat is waarom je hier bent, juist dat niet meer te denken.

Zelfacceptatie
En dat is wat ik alleen nog maar wil. Zelfacceptatie, minder nadenken wat anderen van mij vinden. Jarenlang had ik het gevoel dat ik mij aan het aanpassen was en niet mezelf kon zijn. Toen ik mij continu aanpaste, paste ik ook niet in het normale plaatje want ik ben nu eenmaal anders vanwege mijn hooggevoeligheid. Dus dan maar doen wat bij mij past.

Terwijl ik nu steeds meer ben wie ik wil zijn en ook merk dat zelfs mijn omgeving hierop reageert. Wat ben je positief en wat doe je het goed!

Daarom wil ik dit graag delen, omdat ik denk dat veel mensen hiermee kampen. Aanpassen, doen wat anderen doen, denken dat je niet goed genoeg bent, jezelf continu straffen.

Doen in plaats van denken
Tot slot wil ik delen dat ik een ticket geboekt heb naar Bali! Ik ga gewoon 3 weken alleen naar Bali toe! Ik vind het super spannend en er gingen allerlei gedachtes door mij heen. Kan ik dit wel maken? Is het niet gevaarlijk? Krijg ik geen heimwee, kan ik wel 3 weken zonder mijn kinderen en geliefde mensen op mij heen?
Maar op een gegeven moment dacht ik, f*ck it, ik wil dit al zo lang en nu ga ik het doen ook!
Naast mijn kinderen, ga ik bepaalde mensen echt missen, maar voel dat ik dit moet doen.

Ik heb er de kans nu voor en ga wel zien wat hoe het gaat zijn. Een voordeel is dat in de laatste week er ook familie van mij op Bali is, dus ik ben niet helemaal alleen.

Ik hoop dat Bali ook weer een mooi proces gaat zijn van meer bij mezelf te komen, wie ik ben, mijn roots van vaders kant en verder lekker genieten van alles! Alleen op vakantie gaan heeft het voordeel dat je echt op jezelf aangewezen bent en dit is de uitgelezen kans om dit weer te gaan doen! Ik ben natuurlijk al een keer 1 week zonder kids naar Portugal geweest, wat ik overigens ook te gek vond.

Meer dingen doen in plaats van denken, het is altijd beter spijt te hebben van wat je gedaan hebt, dan van wat je niet gedaan hebt!

Love -x-

Iris

 

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.