#personal Iris; relaxte kerst

#personal Iris; relaxte kerst

2 jaar geleden met kerst was een eye opener. Ik voelde een enorme druk alsof ik verplicht kerst tegen in mijn zin in ging vieren. Ik heb toen iedereen afgezegd en het voelde zo fijn te doen waar je echt van geniet en niet omdat het moet.

Het is geen ontwijkgedrag, maar echt doen waar je zin in hebt!

Zo zijn we dit jaar met kerst naar Amsterdam geweest. We wilden graag lessen volgen bij de Nieuwe Yogaschool en kwamen zo op het idee.

https://kleineindiaantjes.nl/wp-content/uploads/2018/12/img_7167.mov

De eerste dag

Einde van de middag aangekomen in een hotel midden in een winkelstraat, met een heel mooi uitzicht over het water waar ook rondvaarten waren en aan de overkant winkels.

Lekker gewinkeld, uit eten geweest en nog wat gedronken in een bar.

De tweede dag

‘ s ochtends vroeg in het donker vertrokken naar de Nieuwe Yogaschool. Een hele mooie ervaring en wat een prachtig pand! Hierover meer in een blog die ik nog zal schrijven over yoga & meditatie.

Vervolgens de omgeving verkend en zijn een stuk gaan lopen ook tot het red light district. Grappig om al die toeristen daar te zien!

En toen gegeten bij een vegan restaurant ( the golden temple). Prachtige schilderingen hadden ze daar op de muur.

Derde dag

Wakker geworden met een desperado biertje haha. Vervolgens lekker ontbeten in de winkelstraat. Erna een heel groot stuk gewandeld door heel Amsterdam, een wiet lolly gehaald ( voel je niks van).

Een rondvaart door de grachten van Amsterdam gemaakt, gegeten en toen weer naar huis.

Wat mij is bijgebleven van Amsterdam is de vele verschillende mensen die er komen uit allerlei landen.

Rond kerst is het heel toeristisch en het schijnt naar oud & nieuw toe nog drukker en toeristischer te zijn wat we hoorden. In het centrum zijn er veel bekende winkels, maar leuker is eigenlijk wanneer je er net buiten komt.

Daar vind je de meer bijzondere winkels met aparte kleding en spullen. Ook was een hele bijzondere winkel met allerlei aziatische beelden / sieraden.

De nieuwe kerk / boeddha tentoonstelling

In de nieuwe kerk in het centrum is er nu een boeddha tentoonstelling wat leuk is te bezoeken. Het leven van Boeddha, de weg naar nu!

Hortus / Botanische tuin

Er zijn veel musea en ook heb je de Hortus dat is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Ook leuk om daar foto’s / selfies te maken omdat er veel groen is en bijzondere planten.

Voor toeristen heel goed te begrijpen dat dit echt het walhalla is van je vrij voelen. Overal is wiet te verkrijgen en sekswinkels te vinden en natuurlijk the red light district. Niks is te gek in Amsterdam eigenlijk.

Yoga / Meditatie

Maar ook op het gebied van meditatie en yoga is er steeds meer te vinden. Veel yogascholen openen hun deuren hier.

Zoals eerder genoemd binnenkort een blog over yoga en meditatie. Het klinkt zweverig maar dat is wat je er zelf van maakt.

Het is een manier om naar binnen te keren en je rust te vinden in deze drukke tijden waarin er veel moet maar ook toch wel veel agressie en hardheid is.

Op deze manier kun je dichtbij jezelf komen, in je eigen krachten staan en beter voelen wat je voelt. En ook healen en verwerken! Daarover binnenkort meer!

Euroscoop

De dag gisteren afgesloten met aquaman in Euroscoop Schiedam yeah Jason Momoa whoeee

Love -x-

Iris

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.