1 week na mijn ayahuasca ervaring

1 week na mijn ayahuasca ervaring

Vandaag precies 1 week geleden had ik mijn ayahuasca ceremonie waarover ik al een blog schreef, klik hier
Hoe ik mij er vlak na voelde, de dagen erna en op dit moment verder in de blog….

Toen ik net klaar was met mijn ceremonie, voelde ik me nog niet helemaal fit. Er was gelegenheid om erna een vegetarische maaltijd te eten. Zo was er soep, brood en crackers en thee.

Persoonlijk voelde ik mij erna nog niet helemaal hoe ik me moest voelen.
We waren begonnen rond 12 uur en eindigde rond 20:00 uur.

Grenzen
Ik ging eten, maar het was nog iets te snel. De begeleidster gaf daarbij gelijk aan dat dit ook weer een les is, omdat ik goed moet voelen hoe het met mij gaat. En niet maar gaan eten omdat iedereen gaat eten. Dat was gelijk weer een inzicht.

Ik ben toen weer gaan liggen en heb een tijdje met iemand anders gepraat die ook de ceremonie had gedaan.
Hij vertelde hoe hij de ayahuasca ceremonie had ervaren en dit was zo mooi ook.

Hij vertelde dat hij een keer een ayahuasca ceremonie hiervoor had waarbij er een vrouw was die kanker had.

Weerstand / oordelen
Hij hoorde dat al in de voorbespreking en kreeg toen weerstand. Hij wilde liever niet naast die mevrouw gaan liggen omdat hij bang was dat diegene een moeilijke reis zou gaan ervaren en hij daar wellicht last van zou krijgen.

Alsof het zo moest zijn
Het lot besloot dat hij naast haar kwam te liggen, want toen hij de ruimte in kwam, was er alleen nog maar plek naast deze mevrouw.
In het begin bood hij weerstand maar erna liet hij los en kwam hij erachter hoe mooi deze persoon was.

In de ayahuasca reis kwamen ze elkaar ook tegen en hij omarmde het. Hij heeft na deze ayahuasca ceremonie een bijzondere band met haar gekregen en totdat deze mevrouw overleed, contact gehouden.

In deze ayahuasca ceremonie kwam hij haar weer tegen en ze zond hem heel veel liefde.

Dit klinkt allemaal heel zweverig, dat snap ik. Ik wil ermee aangeven dat je dus soms veel weerstand kunt bieden of oordelen, maar wanneer je dit loslaat kunnen er hele mooie situaties ontstaan.

Vervoer
Vervolgens ben ik samen met een ander meisje met het openbaar vervoer naar huis gegaan. Vaak is het niet zo handig met de auto naar huis te gaan, maar dat is per persoon verschillend. Goed kijken wat goed voelt.

Voor mij voelde het goed met ov terug te gaan. En het was ook vlakbij dus was zo thuis.

Blessed
Toen ik thuis was, werkte het nog door. Ik kreeg veel inzichten en voelde me heel blessed. Blij deze ervaring gehad te hebben.
Ik heb toen ook nog een tijdje met mijn vriend nagepraat ( die ook aya’s heeft gedaan) en dat was heel fijn.

Rust
De dag erna gingen we naar de Pasar Malam en dit was eigenlijk te vroeg. Het advies vanuit de begeleiding is ook dat het goed is rust te nemen omdat je nog openstaat.

Het is goed om de dag erna goed rust te nemen, ook omdat je nog moe bent en alles even een plekje moet geven.

Eten
Het beste is ook nog een tijdje goed op je eten te letten en aan het dieet te houden. Op die manier voel je je het beste en geeft de ayahuasca nog steeds inzichten.

Ik kwam die dag erna weer helemaal in het ritme met mijn kinderen waardoor eigenlijk alle inzichten weg waren.
Wel heb ik die zondagavond nog alles op papier gezet en dat was goed.

Meditatie
Mediteren doe ik sowieso meestal wel 4 per week, maar het is goed dit te blijven doen ook na de ayahuasca. Dit zodat je goed verbonden blijft met jezelf en nog inzichten kunt krijgen.

Deze afgelopen week voelde ik mij vooral moe en had niet de tijd om voor mezelf te nemen.

Dat is wel jammer, maar aankomende week heb ik nog een week zonder kinderen en die neem ik om te rusten, mijn inzichten te laten komen maar ook dingen te doen die ik leuk vind en mij uitdagen.

Natuur
Door de ayahuasca ben ik mij veel bewuster van de natuur en ben daarom ook met de kinderen veel de natuur ingegaan afgelopen week en merk dat dit zo fijn is en er echt van geniet en hun ook.

Ik kan veel rust vinden in dat alles goed is en komt zoals het komt. Niet teveel weestand bieden, controle willen houden, maar loslaten.

Ook heb ik meer energie om dingen te gaan doen. Ik ben herstellende van een burn out en het is goed dat ik weer meer energie heb maar ook meer durf en mij minder schaam of dat ik mij tegengehouden voel.

Ik heb zin in de aankomende week, sowieso staat een salsa les op de planning, een yoga les en voor de rest genieten en rust nemen!
Leuk om te lezen dat mensen ook interesse hebben om een ayahuasca ceremonie te gaan doen.

Trots
Ik ben heel blij en voel me best wel trots dat ik het gewoon gedaan heb. Ik vond het best wel spannend en schuif veel voor mij uit wanneer het voor mijn gevoel te moeilijk is. Dit is ontstaan vanuit mijn burn out.

Daarom goed om iets gedaan te hebben wat ik op mijn lijstje had staan en ook doorgezet te hebben.
Ik wil dit veel vaker gaan doen, dingen echt doen die ik graag wil doen.

Informatie
Heb niet super veel reacties, maar de reacties die er gekomen zijn vind ik leuk om te lezen. Omdat dit aangeeft dat het de mensen bereikt die daar voor openstaat en er wat mee hebben.

Het doel ervan is ook ter informatie om wellicht anderen ermee te helpen die ook tegen dingen aanlopen in het leven en deze spirituele manier aanspreken.

Love,

-x-

Iris

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.