#blog 1 Chantal; chocomelk

#blog 1 Chantal; chocomelk

Ik weet nog goed wat de kindjes uit mijn klas vroeger tegen mij zeiden: jij hebt zeker teveel chocolademelk gedronken?!

Op de school waar ik zat in Krimpen aan den IJssel waren alleen een jongen en ik gekleurd. Hij was heel Indo en ik half Moluks.

Liep ik met mijn blonde moeder in de supermarkt dan dachten mensen vaak dat zij de oppas was.

Op zondag gingen we naar de Molukse wijk en eten bij oma. Met mijn neefjes en nichtjes aan de grote tafel en daarna samen spelen.

Door mijn Nederlandse mama hebben wij van de Molukse taal niet veel meegekregen. In de Molukse kerk op zondag verstonden wij er niet veel van en alleen mijn vader spreekt Maleis.

Na het overlijden van oma en de scheiding van mijn ouders kwamen we maar zelden in de wijk. Voor mij zijn dit alleen nog maar herinneringen.

Omdat ik nieuwsgierig ben naar mijn roots staat een reis naar Indonesië op de planning. Mijn man is kwart Indo en heeft net als ik ook behoefte of me kijken waar hij vandaan komt.

Indisch koken kan mijn schoonvader als de beste, dus we eten daar regelmatig;)


Vorig jaar heeft mijn vader zijn eerste reis naar Indonesië gemaakt.
Hij heeft gelogeerd in het familiehuis waar oma vroeger woonde op Ambon.

Een deel daarvan is nog in de oude staat maar het grootste deel is gerestaureerd. Een maand lang verbleven mijn vader en zijn vrouw in Indonesië.

Aan mijn kinderen vertel ik verhalen over vroeger en bekijk samen foto’s. Tegenwoordig is het bijzonder als je blond bent en in een klas zit vol verschillende culturen.

Vol trots vertelt mijn jongste dan dat hij niet alleen Nederlands is maar ook een deel Moluks en Indo.

Voor nu kan ik alleen nog maar dromen van onze reis naar Indonesië maar ooit gaan we ontdekken waar onze opa’s en oma’s vandaan komen

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: