Hier en nu; hoe leef je meer in het hier en nu?

Hier en nu; hoe leef je meer in het hier en nu?

De titel zegt het al, het hier en het nu.
Als er 1 ding is wat ik geleerd heb is meer in het hier en nu te leven.

Toen ik vorig jaar maart uit elkaar ging, stond even heel mijn wereld op zijn kop.
Zoveel veranderingen in een korte tijd.

Hetgeen wat ik geleerd heb is in het hier en nu leven en genieten van kleine dingen.
Ook is mijn visie op het leven veranderd.

Ik denk niet meer zo in hokjes op welk gebied ook, maar alleen maar wat geluk geeft. Doen waar je je goed bij voelt!

10 jaar geleden dacht ik dat het gezinsleven en samenwonen, mooie eengezinswoning het ideale leven was.

De scheiding heeft mij daar anders over doen denken. Je hoeft niet perse een serieuze relatie met samenwonen en alles erop en eraan te hebben om toch gelukkig te zijn bijvoorbeeld.

Blijven ontwikkelen
Het is juist goed om jezelf te blijven ontwikkelen, het met jezelf naar je zin te hebben en je eigen ding te blijven doen.

Niet het benauwde gevoel krijgen dat je niet helemaal jezelf kunt zijn. Het is goed als een relatie een aanvulling is op jouw leven, maar wanneer dat weg valt dat je nog jezelf hebt en weet wat je wilt en sterk genoeg om daarvan te genieten.

Op die manier ben je ook minder kwetsbaar en aantrekkelijk voor de ander.

Hoe leef ik meer in het hier en nu?

Stilstaan bij het moment
Klinkt heel simpel, maar door er echt bewust bij stil te staan bij wat je aan het doen bent of waar je bent.
Door te benoemen voor jezelf wat je aan het doen bent. Door te kijken naar de omgeving waarin je je bevindt, bewust te zijn van kleine geluksmomentjes.

Kleine dingen zien
Het hoeft allemaal niet groot en materialistisch te zijn, integendeel zelfs. De kleine dingen zijn het mooist, vind ik.Zo waren we gisteren naar de kinderboerderij geweest en het was een hele mooie dag.
Bewust zijn van het mooie groene park wat zich daarom heen bevindt.

De kinderen die zich goed vermaakten, door naar de diertjes te kijken en in de speeltuin te spelen, waar ze water konden pompen, op boomstammen konden lopen en de geitjes die ernaast liepen.

Ik merk het ook direct aan de kinderen wanneer je zelf meer geniet van de omgeving en met hun naar kleine details kijkt dat zij het ook veel meer naar hun zin hebben en rustiger zijn.

Yoga/ Meditatie

Niet terugspoelen naar het verleden en niet teveel nadenken over de toekomst, maar gericht zijn op het hier en nu, dat kan zoveel meer rust geven. Ook door yoga/ meditatie lukt het beter om daarbij stil te staan, bij wat nu is en hoe je je daarbij voelt.

Dankbaarheid
Diep ademhalen en opnoemen waar je dankbaar voor bent op deze dag, helpt ook goed en doe ik ook iedere avond met de kinderen.

Na regen komt zonneschijn

En zo ook voor mij! Het is het afgelopen jaar met ups en downs gegaan, maar ik moet zeggen dat het de laatste tijd super goed gaat.
Ik ben altijd voorzichtig met dat soort uitspraken doen, maar het is er gewoon.

Er dient zich een heel nieuw tijdperk aan, zo voelt het.
Alsof alles waarvan ik droom ook werkelijkheid wordt. Klinkt wellicht heel zweverig, maar het is echt zo.

Good vibes
Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat het leven altijd in beweging is en dat er altijd goede en mindere goede tijden zijn.
Maar voor nu good vibes only en genieten van alles wat er op het pad van mij en de kinderen komt.

Vinden jullie het zweverig om zo te leven, van dag tot dag of passen jullie dit ook toe en hoe ervaren jullie dat?

Share:

2 Reacties

 1. Nita
  9 juli 2018 / 12:09 pm

  Nee voelt niet zweverig zo leef ik elke dag en vanuit dankbaarheid groeit alles. Mijn motto is go with thè flow. Het leven is een mooie reis de essentie van het leven is niet dat je iets moet worden je hoeft alleen maar te ZIJN. Je lessen te leren want zeg nou zelf zonder donker geen licht! Ben zo dankbaar voor alle tegenslag het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben zelfstandig en sterke vrouw die van zichzelf houdt en alleen kan zijn die dus geen ander nodig heeft om geluk te ervaren. Want liefde ben ik immers zelf stukje van de goddelijke bron. Ik wens je een mooie reis Iris💕 dikke knuffel

  • Kleine Indiaantjes
   Auteur
   22 juli 2018 / 9:50 am

   Fijn te horen dat jij het ook toepast en dat het zo goed werkt! Het is idd zo dat tegenslagen ervoor zorgen dat je sterker wordt, dit begin ik ook te ervaren! Heel mooi, bedankt voor jouw lieve worden! Liefs -x- Iris

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.