Let’s introduce them – DE GASTBLOGGERS van Kleine indiaantjes

Let’s introduce them – DE GASTBLOGGERS van Kleine indiaantjes

Here they are…..
Anderhalve maand geleden plaatste ik een oproepje dat ik op zoek was naar gastbloggers met Indo of Molukse roots of die kinderen hebben met een Indo of Molukker. Er werd massaal gereageerd en heb 5 hele leuke gastbloggers uitgekozen.

De gastbloggers stellen zich een voor een aan je voor.

Te beginnen met …

Shari

Hi there!

Vanaf vandaag ga ik als gastblogger aan de gang bij Kleine Indiaantjes. Laat ik mij eerst even aan jullie voorstellen:

Ik ben Shari, 31 jaar en ben een ‘Indo’ zoals ze dat dan noemen. Mijn moeder (volbloed Indonesisch) is geboren in Jakarta en mijn vader in Den Haag. Mijn vader is half Indonesisch en half Nederlands, maar vrij blank. Een voorbijganger zal niet snel zeggen dat hij Indonesisch bloed heeft.

Ik ben geboren en getogen in Arnhem en daar woon ik – na Amsterdam en Curaçao geprobeerd te hebben – nog steeds. Mijn vriend en ik wonen samen en hebben een dochter: Genova (1,5 jaar).


Ook mijn vriend (Nick) heeft een gemixte afkomst. Hij is half Nederlands en heeft daarnaast nog Indonesisch en Italiaans bloed. Mijn schoonouders hebben een eigen bedrijf binnen de voeding industrie. Zij verzorgen de productie van Aziatische bumbu’s en tempeh. Binnen onze beide families voldoende connectie met Indonesië dus.

Petitwardrobe
Naast mijn gezin houd ik mij bezig met mijn eigen bedrijfje. Begin dit jaar ben ik de webshop www.petitwardrobe.nl begonnen en ik vind het geweldig! Ik maak en verkoop babykleding en -accessoires.

Mode en kleding zijn mijn passie al sinds dat ik een tiener ben en de ambitie om iets voor mij zelf te beginnen heeft altijd al in mij gebroed. Dit jaar was de tijd rijp en heb ik de stap gezet.

Naast de webshop heb ik nog een andere grote passie: reizen! In 2015 hebben Nick en ik een reis door een deel van Azië gemaakt. Tijdens die reis maakte ik ook voor het eerst kennis met Indonesië! Daar vertel ik jullie graag later over…

Wat voor onderwerpen kunnen jullie nog meer van mij verwachten? Mijn perfecte zwangerschap en traumatische bevalling, reizen mét en zonder kleine, de Indonesische opvoeding die ik van huis uit heb meegekregen + de opvoeding van onze dochter nu, mijn kennismaking met Indonesië en baby-/peuterfashion.

Tot snel!

XOXO Shari

Chantal

Hallo lieve lezers,

ik ben Chantal, 37 jaar oud, getrouwd met Timothy, mama van Dominic (15) en Jesse (7) en zwanger van ons derde kindje.

Ik ben geboren in Rotterdam. Mijn vader is Moluks en mijn moeder Nederlandse. Mijn opa is geboren in Jakarta en mijn oma op Ambon. Mijn man is kwart Indo en driekwart Nederlands. Als je onze kids ziet zou je dat niet zeggen. Beide jongens hebben namelijk blauwe ogen. De jongste heeft zelfs blond haar.


Ik ben gek op eten. Als klein meisje kan ik me nog herinneren dat we elke zondag gingen eten bij oma in de Molukse wijk. Helaas is
ze inmiddels overleden. Mijn schoonvader is half Indo en kan bijna net zo lekker koken als mijn oma. Wij eten daar dus geregeld
Mijn grootste passie is reizen. Timothy en ik zijn getrouwd in het romantische Toscane (Italië) en om het jaar gaan we daar weer naar terug.

Op dit moment ben ik part-time werkzaam op Schiphol Airport. Een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Daarnaast hou ik van fotograferen en bloggen. Het liefst leg ik alles vast.

De leukste kiekjes deel ik op het social media. Mooie verhalen schrijf ik in mijn blogs.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten. cardio boksen, hardlopen of fitness.

Dit is in het kort iets over mezelf. Ik kijk ernaar uit om te bloggen voor Kleine Indiaantjes.

Tot snel!

Irfan

Muziekje op, Kretek aangestoken (doe ik overigens alleen om een extra Indonesisch sfeertje te creëren) en een kop warme jasmijn thee.
And off we go….Mijn Intro blog.

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Chris. Of was het nou Irfan? Goeie vraag. Laat ik bij het begin beginnen. In het jaar 1980 ben ik in Jakarta ter wereld gekomen als Irfanshah Haryoto. Roepnaam Irfan.

Even vooruitspoelen…in 1991 besloot mijn moeder, na de scheiding met mijn vader, om met mij en mijn twee zussen naar Nederland te gaan emigreren.
Twee maanden voor het vertrek werd ik gedoopt en zoals dat hoort, kreeg je een Bijbelse naam erbij en dat was Christopher.
Na aankomst in Nederland besloot ik mezelf vanaf dan Chris te laten noemen.

Echter, hoe ouder ik word, ben ik toch steeds meer aan het overwegen om weer als Irfan door het leven te gaan. Op Social Media is dat al wel het geval. Dus bij deze…Ik heet vanaf nu gewoon weer Irfan!

Even terug naar het emigreren naar Nederland, dat was echt een ware cultuur shock. Overal ter wereld staat Nederland bekend om de idyllische plaatjes van molens, tulpen en vooral Amsterdam. Maar nee, niets van dat alles voor mij.

We landden weliswaar op Schiphol, maar we gingen vrijwel direct de auto in en wat volgde was een rit van ruim een uur naar een dorp in Brabant, genaamd Veghel.

Ik stapte bibberend de auto uit, het was hartje winter, er hing een onbeschrijfelijke geur wat later “gezonde boerenlucht” bleek te heten en het eerste wat in mij op kwam was: “Waar ben ik in hemelsnaam terecht gekomen?”

Nu is het 27 jaar later en ik woon nog steeds met plezier in Nederland. We gaan wel om de twee jaar op vakantie naar The Homeland, om familie te bezoeken, te shoppen en vooral veel te eten.Veghel is overigens wel ingeruild voor het altijd bruisende Eindhoven. En inmiddels ben ik 9 jaar gelukkig getrouwd met mijn High School Crush, Silvana. Gezegend met twee gezonde en prachtige kiddo’s Reza (5) en Olivia (8). En niet te vergeten, het gezinnetje wordt vergezeld door het meest luie huisdier ter wereld, de Britse Korthaar Julius.

Ik hoop met mijn blogs de lezers te kunnen inspireren en te kunnen laten lachen, maar ik denk ook dat de verhalen zullen zorgen voor “hey, dat herken ik!” momenten. Ik heb in ieder geval meer dan genoeg avonturen en interessante thema’s om te delen. En…als enige vader in het gezelschap worden de thema’s ook nog eens vanuit het male point of view belicht. Dat wordt leuk!
Oh ja, reacties op de blogs, tips etc. zijn altijd welkom.

Als afsluiting van mijn intro wil ik Iris nogmaals bedanken dat ik voor deze gave site mag schrijven.
Tot de volgende blog!

Sampai Jumpa Lagi,

Irfan

Sarah

Hi lieve lezers,

Mijn naam is Sarah  (Tahitu-Ebbers), ik ben 28 jaar oud en woon in een gezellig stadje in de achterhoek.

Ik ben bijna 5 jaar getrouwd met Andy, een geweldige man met Indische/Molukse afkomst. Samen hebben we een zoontje D’leh van 4 jaar en zijn we 27 augustus uitgerekend van ons tweede zoontje.


Zelf ben ik van Nederlandse afkomst, wat niemand ooit verwacht. In beide kanten van mijn familie zitten wel meer donkere Nederlanders. Veel mensen vinden het gek, maar het heeft vast iets met voorouders te maken.

Mijn passie is m’n geloof, relatie en m’n gezin. Hier doe ik alles voor. Ik heb ook passie voor schoonheid, als in cultuur, mensen, huizen, natuur, teksten en muziek. Zelf speel ik viool, er komt niet zoveel meer van, maar ik kan er intens van genieten als wordt gevraagd samen te spelen of iets voor te spelen in een kerk met mooie akoestiek.

Ik sta bewust in het leven en ben in ieder geval hoogsensitief, en wellicht ook add-er. Hier ben ik nog niet zo lang achter, maar het geeft me veel zelfvertrouwen nu ik weet hoe ik in elkaar steek.

Dit is heel anders geweest. Ik zal hier, en hoe ik hiermee deal als ouder, vast nog wel een blogje aan toewijden binnenkort 😉

Ik vind het sowieso erg leuk om te schrijven dus ik ben blij dat ik via deze weg lekker m’n gang kan gaan!

Liefs Sarah


Jody

Hi allemaal,

Wat leuk dat ik mij aan jullie mag voorstellen! Want dit betekent maar een ding: jullie gaan mij hier de komende tijd nog veel vaker zien. Hoe leuk!

Ik zat te denken hoe ik mij het beste kon omschrijven zonder een mega lang verhaal te tikken, want ik wil natuurlijk nog niet teveel prijs geven. Dus daarom, dit ben ik in een paar zinnen:

Jody | 26 jaar | geboren, getogen en wonend in Enschede | uit een gezin van vier | BSc Communicatiewetenschappen | foodlover in hart en nieren | vind het leuk om nieuwe plekken te ontdekken | passie voor (online) content | graag familie & vrienden om mij heen | liefde voor mode & interieur | leg vaak mooie momenten vast met mijn camera | in het dagelijks leven werkzaam in Marketing & Communicatie | gek op muziek & dansen tot in de late uurtjes | vijf jaar samen met Dylan | beide Indische roots | en het leukste van alles: MOMMY TO BE!Yes, jullie lezen het goed.. Dat borrelen en dansen tot in de late uurtjes staat nog ongeveer 20 weken on-hold voor het allerleukste EVER: wij verwachten in november namelijk een kleine nona!

Ik hoop dan ook dat ik jullie de aankomende tijd mag gaan meenemen in deze bijzondere periode van mijn leven. Dan vertel ik je later misschien meer over mijn jeugd en hoe een heftige gebeurtenis mijn verdere leven behoorlijk heeft beïnvloed. Hoe ik Dylan heb leren kennen en hoe onze Indische roots hier een grote rol in hebben gespeeld.

Hoe wij de weg naar het zwanger worden hebben ervaren. Hoe wij het ouderschap voor ons zien en welke dingen wij bijvoorbeeld spannend vinden in de aanloop naar onze nieuwe rol als ouders.

Maar ook schrijf ik graag over de luchtige dingen in het leven, zolang het maar te maken heeft met een van mijn passies. Blijven jullie mij volgen? Dat zou ik super leuk vinden!

Liefs Jody

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.