Verjaardagscadeaus voor een 5 jarige

Verjaardagscadeaus voor een 5 jarige

Gene werd 15 juni 5 jaar en het is dan altijd even verzinnen wat we voor zijn verjaardag moeten geven en vragen.

Natuurlijk is er standaard Lego, wat altijd goed in de smaakt valt, maar ik vind het ook belangrijk dat hij iets krijgt wat educatief is.

Lijstje.nl
Wanneer de kinderen jarig zijn, maak ik altijd een lijstje op lijstje.nl.
Ik twijfelde in het begin altijd erg of ik dit wel moest doen, omdat je toch bescheiden wilt blijven.

Maar om mij heen zag ik het steeds meer en dacht waarom ook niet? Het is toch fijn wanneer de kinderen iets krijgen wat ze graag willen hebben, goed kunnen gebruiken en er dus daadwerkelijk wat mee doen.

Hierbij de suggesties voor een 5 jarige:

 • ik leer schrijven  we hebben deze al uitgetest gisteren en het is erg handig en leerzaam. Het is een soort koffertje waar een lichtje in zit, daarop leg je het vel met de geschreven letters en ernaast kan jouw kind de letters naschrijven. Zo ontdekte ik dat Gene toch echt met links schrijft ( voor nu dan)
 • ik leer rekenen  dit is een zelfde soort idee als het ik leer schrijven. Het is ook een koffertje, waar vellen in zitten met verschillende thema’s dus bijvoorbeeld dieren tellen. En aan de andere kant staan allerlei cijfers en die kun je door de gaatjes heen drukken van de vellen. Wanneer je verkeerd geteld hebt, passen deze cijfers niet in het vel. Op die manier kun je checken of je het goed gedaan hebt.
 • ik leer de tijd het zijn puzzeltjes die het kind in elkaar zet, waarop tijden staan afgebeeld en plaatjes met de bezigheden van de dag. Bijvoorbeeld 07:00 zie je een kindje wakker worden. Zo leren ze welke tijden bij welke bezigheden horen. En dan zit er een klok bij waarmee zij zelf de tijden kunnen nabootsen
 • kinderhorloge als voorbeeld dit horloge genomen, maar er zijn natuurlijk een heleboel andere leuke horloges te vinden. Gene deed hem gelijk om en vraagt de hele dag door hoe laat het is. Soms een tikkeltje vermoeiend, maar wel heel goed om de tijd te leren.
 • scootaheadz danny dino  erg leuk om op de step te doen. Er zijn veel verschillende soorten hoofden te verkrijgen, zo heb je voor meisjes ook de Scootaheadz Unicorn die je dan ook nog kan opleuken met deze rainbow ribbons  die Nayeli op haar verlanglijstje heeft staan
 • floddertje boek deze boeken blijven leuk! Vroeger las ik deze ook altijd. Gene zit nu in een fase dat hij moeilijkere boeken gaat lezen en deze boeken voldoen precies aan wat hij leuk vindt om te lezen. Voorheen las ik hun beide voor, maar zo werd Gene dan een beetje te kort gedaan omdat het te simpele boeken waren. Vandaar dat we nu begonnen zijn ( ook zijn vader bij hem thuis) dat Nayeli eerder naar bed gaat en dus eerder voorgelezen wordt. Ook Pluk van de Petteflat is erg leuk om te lezen en allemaal in dezelfde soort stijl.
 • Exost 360 Cross stuntauto voor zowel jongens als meisjes te verkrijgen ( blauw en roze) deze auto’s doen het altijd goed, omdat ze ze zelf kunnen besturen vanaf een afstand
 • Pick & Pack Fun rugzak shark grijs voorheen liep Gene met een Paw Patrol rugzak op school, wat natuurlijk erg leuk is, maar hij begint nu echt een stoere jongen te worden. En dus tijd voor een wat stoerdere rugzak. Pick & Pack heeft ook nog een heleboel andere leuke prints voor zowel jongens als meisjes. Bij deze webshop heel fijn omdat je geen verzendkosten betaald en het net iets goedkoper is dan bij andere webshops wat ik zag.
 • Lego city trein wel veel geld, maar deze trein is wel echt een goed cadeau. Urenlang speelplezier! Bij mij heeft ie hem niet gekregen, omdat het te prijzig is, maar wel echt super leuk! Verder is Lego City altijd leuk om te geven en krijgen.
 • Donald Duck stripboeken het is nog niet voor Gene zijn leeftijd officieel, maar hij heeft er wel al echt interesse in.
Share:

1 Reactie

 1. 23 september 2019 / 1:51 pm

  Oh wat leuk zeg! Zo te zien hebben jullie je echt vermaakt! Cute
  Groetjes Lisanne

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.