#blog 1 Sharyn: sabbatical, van working mom naar stay at home mom

#blog 1 Sharyn: sabbatical, van working mom naar stay at home mom

Sinds een tijdje ben ik geen working mom meer, maar een stay at home mom. Na mijn studie ben ik gaan werken bij een grote multinational en heb daar de afgelopen 12 jaar een mooie carrière opgebouwd. Maar de laatste paar jaar, merkte ik dat ik er niet meer op mijn plaats zat.

En zoals ik in mijn introblog schreef, heb ik uiteindelijk naar mijn gevoel geluisterd, ben ik gestopt met werken en heb ik een sabbatical genomen.

“vrij zijn”
Het leek mij heel fijn om een periode “vrij” te zijn (“vrij zijn” terwijl je thuis bent met 2 kleine kids, haha as if, weet ik inmiddels) en de tijd te hebben om tot rust te komen, uit te zoeken en te ontdekken wat ik wil en wat bij mij past en natuurlijk om meer tijd door te brengen met mijn gezin, familie en vriendinnen. Ik deel graag met jullie hoe het mij tot nu toe bevalt.

Mijn zoontjes gaan een aantal dagen in de week naar de bso en het kinderdagverblijf en op die dagen heb ik overdag “tijd voor mezelf”. Dit is heel fijn. omdat ik op die dagen echt kan doen waar ik zin in heb, energie van krijg en loskom van het “mama zijn”.

In het begin van mijn sabbatical had ik deze dagen vaak vol gepland met afspraken en dingen die op mijn to do lijst stonden, omdat ik vond dat ik deze dagen nuttig moest besteden.

Maar ik probeer nu deze dagen juist zo leeg mogelijk te houden, zodat ik op de dag zelf kan voelen waar ik het meest zin in heb en dat kan gaan doen.

De andere dagen ben ik overdag thuis met mijn jongste zoontje totdat de oudste uit is van school. Het duurde even voordat ik een ritme gevonden had, maar ik geniet van de tijd die ik met mijn zoontjes samen heb zonder de drukte en hectiek die we voorheen hadden.

Waardevol
Ik vind het zo waardevol dat ik een aantal dagen per week zelf mijn kind van school kan halen, contact met de juffen heb en als er een optreden of activiteit op school is even kan komen kijken (dit zijn er veel en altijd midden op de dag).

Ook vind ik het fijn dat doordat ik thuis ben mijn zoontje makkelijker met vriendjes bij ons thuis kan spelen of bij hun thuis. Deze afspraken worden niet, zoals bij ons volwassenen weken vooruit gepland, maar spontaan op de dag zelf afgesproken😉

Zo leuk om de interactie tussen de kinderen en (soms) een andere kant van je eigen kind te zien.

De afwisseling van dagen thuis met en dagen thuis zonder kids werkt heel goed voor mij en maakt dat ik echt van deze sabbatical kan genieten.


Vooroordelen?
Ik was benieuwd naar hoe men zou reageren als ik zou vertellen dat ik gestopt was met werken. In de media lees ik regelmatig wat (voor)oordelen over vrouwen die stoppen met werken om “fulltime te moederen” maar de reacties zijn overwegend positief.

Vaak krijg ik als reactie “dat zou ik ook wel willen” en “wat dapper dat je je baan durfde op te zeggen”.

Sommigen vragen me of ik moeilijkheden zie met betrekking tot het vinden van een nieuwe baan. Zo denk ik er zelf niet over na, juist door deze sabbatical krijg ik geleidelijk een beter beeld van mijn ambities en wensen met betrekking tot een volgende baan.

En ik ben er van overtuigd dat de juiste baan vanzelf op mijn pad komt zodra ik hier aan toe ben.

Eigen keuzes maken / doe wat goed voelt
Wat ik geleerd heb van de (korte) periode die ik tot nu toe thuis ben is dat het belangrijk is dat je je eigen keuzes durft te maken.

Dat je je durft te onttrekken aan het standaard, uitgestippelde pad dat van je verwacht wordt en doet waarvan jij voelt dat het beste voor jou (en je gezin) is. Of dat nu fulltime werken of thuis zijn of een middenweg is.

 

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.