15 originele kraamcadeaus

15 originele kraamcadeaus

Is er pas een baby geboren en heb je geen inspiratie om een cadeautje te kopen? Het kan af en toe best wel zoeken zijn naar iets leuks origineels. Want er is genoeg natuurlijk. Persoonlijk vind ik het altijd leuk iets te kopen wat niet heel standaard is of wat bij de mensen past die de baby gekregen hebben.

Hierbij een lijstje met 15 originele kraamcadeautjes.

Stijl

Nog even wat tips. Kijk goed naar het gezin waar je de cadeaus voor koopt.
Niet iedereen staat open voor iets hips en trendy’s of juist voor iets standaards. Het kan heel erg verschillen per persoon wat ze leuk vinden.

Het kan zijn dat ze niet houden van hele felle kleuren bijvoorbeeld, of iets uitgesproken. Denk dan aan blauw voor een jongen en roze voor een meisje. Maar dan juist pasteltintjes voor meisjes of wat neutralere kleuren voor een jongen.

En heb je een gezin die van wat neutraler houdt, dan kun je het beter op safe spelen en niet kiezen voor Disney figuurtjes op kleding etc.

Op de groei
Het is handig om cadeaus te geven die op de groei zijn, of het nou om kleertjes gaat of om speelgoed of ander leuks. Op deze manier krijgt het gezin niet bijvoorbeeld allerlei cadeaus voor de begin periode, maar ook items voor later voor het kindje.

Functioneel
Ook zijn functionele cadeaus heel fijn om te geven en ontvangen als gezin zijnde. Het kan dan zijn dat het net wat duurder is, maar vaak wel heel goed gebruikt wordt. Ook gezamenlijk kun je een cadeau geven zodat het nog leuk voor de portemonnee blijft.

En de verpakking van een cadeau kan ook al een verrassing op zich zijn om te zien! Een leuk ingepakt cadeautje zorgt vaak al voor originaliteit! Besteed er even wat extra aandacht aan of laat het inpakken door de winkel of webshop.

In het lijstje van 15 originele kraamcadeaus ben ik uitgegaan van een gezin die houdt van neutrale, biologische producten en die trendy zijn.
Voor jongens en meisjes beide wat leuks en voor zowel op de groei als voor het begin.

1. EEFLILLEMOR geboorteposters; super leuk om te geven! Er kan keuze gemaakt worden uit verschillende dieren en kleuren en eronder wordt de naam van het kindje afgedrukt en de geboortedatum.  Zo is er de circus Bunny is het roze, maar er is nog veel meer keuze.
2. We blijven nog even in de EEFLILLEMOR, want deze webshop/ dit merkje heeft zoveel leuks! Zoals deze blokken ze gaan van groot naar klein en zitten in een mooi bewaardoosje. En met allerlei leuke diertjes en leuke kleurtjes erop. Goed voor uren speelplezier.
3. Een leuke rugzak voor het kindje. Zelf heb ik bijvoorbeeld de luiertas maar kort gebruikt en al vrij snel ging ik over op een rugzakje. Ook EEFLILLEMOR heeft leuke rugzakken. Even voor het gemak gekozen voor EEFLILLEMOR, maar natuurlijk kun je bij andere leuke merkjes ook op zoek gaan.
4.Naif babycare  altijd handig om te geven is baby verzorging, shampoo, wasgel, bodylotion/crème, omdat dit veel gebruikt wordt voor de baby. Als je voor het eerst besteld, krijg je 10% korting, maar ook kun je Naif gewoon kopen bij de Etos bijvoorbeeld. Het fijne van Naif is dat het gemaakt is uit natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor ieder babyhuid type.
5.Hema gehaakte baby rammelaars rammelaars zijn altijd leuk om te geven. Ze worden in de eerste maanden vaak gebruikt door baby’s. En Hema heeft tegenwoordig hele leukerds! Je hebt ook een lange knuffel in het okergeel in de vorm van een muis en een rammelaar in de vorm van een muis met turqouise. Super leuk om te geven en voor een leuk prijsje!
6. mijn hemeltje armband of ketting van het merk Amber leuk om te geven en er wordt aangegeven dat het o.a. goed kan helpen bij het doorkomen van tandjes.
7.Oppas strippenkaart, het is geen cadeautje maar wat wel leuk is om bij een cadeautje te doen of als kaartje op te sturen is de oppas strippenkaart van Keet Rotterdam. Het is natuurlijk meer als grapje bedoeld, maar wel erg leuk!
Flessenpost, ook bij Keet Rotterdam te koop. Het woord zegt het al, het is post in een flesje. Het zijn reageerbuisjes die je bijvoorbeeld kunt vullen met roze witte of blauwe witte muisjes en hiermee het gezin kunt feliciteren met de geboorte van de nieuwe bewoner, met een leuk klein bijpassend kartonnen kaartje waarop een tekst staat.
Dit kun je opsturen, maar natuurlijk ook leuk bij een cadeautje doen.
8.Eco friendly bamboe eet setje (bordje, bakje en bekertje).  Wat nu heel erg hip is, zijn de jungle prints. En dit te leuke eet setje kun je ook kopen bij Keet Rotterdam. Eet setjes zijn sowieso erg leuk om te geven, omdat het ook weer veel gebruikt wordt en het is ook weer een cadeautje ” op de groei”.
9.Naamarmbandje  Leuk voor het kindje later om te dragen, maar ook voor de ouders leuk om de naam van het kindje te dragen. Ik heb zelf ook naamarmbandjes van Gene & Nayeli van Hartjeamsterdam, die jullie wellicht voorbij hebben zien komen omdat we een winactie ism met Hartjeamsterdam hadden een tijdje terug.
10. Hydrofiele doeken / swaddles zijn altijd zo heerlijk, voor het warm houden van het kindje, het droogmaken na het badderen, maar ook voor later aan tafel om als slab te gebruiken. Dus een multifunctioneel cadeau zoals de Hydrofiele doek botanic  
Lodger verkoopt erg leuke prints. Ook effen kleuren zijn leuk om te geven, zoals deze okergele swaddle bijvoorbeeld te verkrijgen bij Kaatjepluk. Er is genoeg te vinden qua prints aan swaddles en hydrofiele doeken.
11. Cadeaubon. Klinkt heel afgezaagd en is niet origineel, maar is wel heel functioneel voor de ouders. En je kunt ook cadeaubonnen geven van leuke boetiekjes of webshops. Zo heb je nu de Hudson bay in Nederland en ik weet in Rotterdam hebben ze daar leuke kinderkleding en items.
Maar ook van kleinere boetieks of webshops is het leuk om van te geven die wat exclusievere merkjes verkopen aan kleding of accessoires.
12.  Beezonder romper Normaal gesproken zijn rompers niet zo heel uniek om te geven, maar bij Beezonder waren er rompers te koop met prints in “tattoo style”. Heb je een gezin die houdt van tattoo’s dan is het leuk om een romper in dit thema te geven. De vraag is of deze inmiddels nog verkocht is worden. De rompers waren van hebikvia en anders even mailen om te vragen of deze er nog zijn.
13.Lillydoo babycare, het is een merkje wat ik nog niet kende in de tijd van mijn kinderen toen ze baby waren. Maar dit merk heeft huidvriendelijke babyproducten en hele leuke prints luiers! Denk aan vossenprints, ankerprints, bloemenprints. Het zijn kunstwerkjes op zich om te zien en in de zomer kunnen ze heerlijk in deze prints liggen of rondlopen. Luiers zijn altijd welkom bij ieder gezin en dus is het leuk hiervan iets te geven omdat het zo’n leuk origineel printje heeft!
14.Sleepyhead een opblaasbaar nestje voor de baby. Heb je net wat meer te besteden of geef je gezamenlijk een cadeau, dan is een Sleepyhead wel erg leuk om te geven en de ouders hebben hier veel plezier van. Het nestje kan tussen de ouders in worden gelegd om te slapen, maar ook op de bank of waar dan ook als je even je handen vrij wilt. En ze zijn er in hele leuke prints! Hou je meer van effen prints, dan zijn er ook babynesten van Kongessloejd via MirleandTess
15.Moses basket, ook hier geldt, heb je wat meer te besteden of geef je een gezamenlijk cadeau dan is de moses basket ook te gek om te geven als cadeau! Of een Olli Ella Reva ovale veranderende mand die wordt gebruikt als verschoonkussen voor de baby.

Photocredits: Kimroza

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.