Festival TREK

Festival TREK

Gisteren zijn wij naar festival TREK geweest en omdat ik er best wat vragen over kreeg, besloot ik er een blogje te schrijven.

Ik vind dit soort festivals altijd zo leuk, maar met kinderen is het niet altijd even ideaal, daarom zo fijn als de kinderen zich ook goed kunnen vermaken, want dan vermaken de ouders zich ook goed!

Het Festival TREK wordt in het Vroesenpark gehouden (vlakbij Blijdorp).
Ik was zelf nog nooit in dit park geweest, maar het is er heel gezellig. Je hebt er ook speeltuinen en natuurlijk een heel groot park waar je met je kleedje kunt gaan zitten.

Wij wisten niet dat het vanaf 16:00 zou zijn (hadden even van tevoren moeten kijken naar de openingstijden) maar waren er rond 14:00.

Eerst wat gedronken bij het Vroesenpaviljoen wat er vlak naast zit en ook kidsproof is. Ze hebben er kleurplaten en kleurpotloden zodat de kinderen zich konden vermaken.

Het Vroesenpaviljoen is erg gezellig, ze zijn ook winnaar van de gouden pollepel 2017.
Je kunt er lekker eten en drinken, wij dronken er gember bier wat echt een aanrader is. Dit is een lekker fris drankje, waar geen alcohol in zit!
Erna nog even naar de speeltuinen geweest.

FOOOOOOD, drinks
Om 16:00 startte het festival TREK

De entree is gratis, wat erg fijn is! We stonden wel even kort in de rij. Bij aankomst besloten we direct maar eten te gaan halen, omdat je anders misschien later lang moet wachten op je eten. En dit klopte ook, want toen wij weggingen rond 19:00 stonden er lange rijen bij de foodtrucks.

Wij hebben gegeten bij saté bak-kar, die hele lekkere saté heeft. Wel moesten wij een tijdje wachten op ons eten, niet vanwege de lange rij, maar omdat ze nog niet klaar waren met het bereiden van het eten. Dit was wel even een minpuntje, maar het eten was heerlijk!

Het is niet goedkoop, want voor een portie saté ( 3 stokjes) met kroepoek betaal je 6 euro pp.
Maar we konden lekker zitten aan een tafeltje, mensen kijken en er scheen een heerlijk zonnetje!
Een super leuk concept! Er is van alles lekkers te eten!

Het ziet er ook zo gezellig uit, door al die eettentjes in die trucks. Heel leuk bedacht!
Sommige eettentjes zijn gewoon een kunstwerk op zich. Zo leuk hoe het eruit ziet.

Milieubewust
Ze letten bij dit festival ook op afvalverwerking en het milieu, want wanneer je een glas wijn koopt koop je er een plastic mooi glaswerk met TREK erop bij, die je kunt inleveren tegen een nieuw glas wijn of je neemt het glas mee naar huis om thuis te gebruiken.

Vermaak kinderen
De kinderen vermaakten zich goed in de rups ( soort kleine achterbaan) die niet super hard gaat, wat voor kleine kinderen fijn is en waar aan het einde “de huid van de rups” dicht gaat en je het laatste stukje in het donker rijdt. Je kunt ook aan een soort bal trekken tussendoor en als je “de staart” van de bal tijdens de rit eraf kunt trekken, win je een gratis rit.

Deze mama had 2 keer geluk en dus 2 gratis ritjes erna nog met de kinderen. Ook is er een draaimolen met schommels, die niet super hoog gaat, maar net leuk voor de kids. In het festival zelf is er ook ruimte om jouw kleedje neer te leggen en gezellig te gaan zitten met kinders en vrienden en mensen kijken ( wat ik het leukste vind).

Je kunt er ook blokken bouwen en ook een soort 4 op een rij spel doen.

Er zijn wat kraampjes met suikerspinnen en van die foute suikerbommen van lolly’s hihi….
De kinderen mochten allebei een lolly als afsluiten van deze leuke dag.

In ieder geval een aanrader om naar dit TREK festival toe te gaan met kinderen!

Het leuke aan dit festival is dat het in veel verschillende plaatsen in Nederland wordt gehouden, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Check de agenda op hun website voor de data en plaats.

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.