U ARE MY FAVORITE FOLLOWER #Serena

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER #Serena

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY

IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.

Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om uit te breiden.

De favorite van deze week is een mama die ik ken van heel lang geleden.
Ik had een korte relatie met haar neefje en leerde daardoor deze leuke indische familie kennen uit helmond/ eindhoven.

Ik weet nog goed dat we een weekend naar hun toe gingen en het zo gezellig was!
Bij een oom van hem in Eindhoven die 2 ubercute en mooie dochtertjes had, waar we gezellig met familie bij elkaar waren, saté rijgen aan de keukentafel en ook bij Serena, de favorite van deze week. We gingen toen nog stappen in België. Een hele leuke tijd gehad!

Serena heeft 2 hele mooie zoontjes, een account met prachtige foto’s, ik volg haar met veel plezier!


U ARE MY FAVORITE FOLLOWER // serena_sarah_jane

Kan je de persoon omschrijven achter jouw account serena_sarah_jane?
Hoi hoi, mijn naam is Serena, ben 37 jaar, niet getrouwd wel al 16 jaar deel ik lief en leed samen met mijn franco (45). Mijn partner in crime. We hebben twee heerlijke zoontjes samen: Liam(2,5) en Nova(3 maandjes) en we wonen in Helmond.

In mijn vrije tijd besteed ik veel aan mijn gezinnetje, familie en vrienden en vind ik het heerlijk om maar wat  te rommelen in me huisje, hapje te doen of een leuk buiten ”feestje” #heerlijk…..

Kleertjes kopen ook helemaal mijn ding. Kan ik echt heel blij van worden voor mezelf en voor m’n kindjes. Ik vind het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien en ben daarom ook veel te vinden in de plaatselijke sportschool. Hier kan ik even mijn gedachten laten gaan en vaak krijg ik hier een boost vol inspiratie.

Daarnaast vind ik het ook superleuk om creatief bezig te zijn, 1 van de dingen waar ik op het moment ook zo nu en dan mee bezig ben is fotografie.

Hoe ervaar jij het moederschap?
Het moederschap….. een ongelofelijk mooi leuk maar wisselend avontuur.

Voor de eerste keer mama worden…specialer kan het haast niet…zoveel liefde voor zo’n klein wezentje.
Alle clichés zijn dus echt waar, het gevoel, oneindig veel liefde, maar tegelijkertijd ben je ook heel kwetsbaar en vergt het toch ook wel heel veel energie van je. Woorden als ziek zijn en slaap bestaan even niet in ons woordenboekje. Het is vaak een hele onderneming en organisatie met jonge kindjes.

En soms kan ik met dat laatste wel eens moeite hebben. Het is wat minder spontaan en vanzelfsprekend. Denk wel dat dat gaandeweg veranderd naarmate ze ouder worden en op school zitten.

Verder heeft het me als persoon positief veranderd. Je maakt je minder druk over onbelangrijke zaken. Wat vandaag niet af is schuiven we wel door naar morgen. En anders jammer dan. Het is de moederliefde die dan overwint…

Wat zijn jouw tips voor (aanstaande)mama’s?
Vaak vergeet je dat je naast mama zijn en de organisator in het huis ook nog gewoon jezelf mag zijn doordat we in een gejaagde wereld leven, waar veel van ons gevraagd wordt. En veel van alles doen we dan ook wel zelf.

De perfecte partner spelen, perfecte moeder willen zijn… ow jaa huisje perfect op orde en dan heb je ook nog je werk…..plus alle verplichtingen die er dan ook nog eens tussendoor komen. En dan ook nog de dingen die we willen of moeten, moet op vakantie, moet een leuke auto, leuke kleren etc etc…..willen of moeten maar niks moet natuurlijk.

Stel niet zoveel eisen aan jezelf, leer loslaten want de kostbare tijd gaat veel te snel en die krijg je helaas niet terug, daardoor geniet je ook minder van de dingen die er wel toe doen.

Gooi letterlijk eens je afspraken aan de kant en je telefoon. En plan bewust me -time voor jezelf in je drukke agenda.
(heel belangrijk ook, zorg voor een goede opvang).

Wat zijn dingen in de opvoeding die je geleerd hebt vanuit jouw eigen opvoeding en ook toepast?
Ik kom uit een hardwerkend gezin….Mijn ouders waren er vroeg bij met kinderen, waardoor mijn vader al op jonge leeftijd(16) als kostwinner voor zijn gezin moest zorgen. Nu al bijna 40 jaar getrouwd. Zij zijn mijn voorbeeld van hoe het moet en waar ik alleen maar respect voor kan hebben.

Niks komt aanwaaien, als je iets wilt bereiken zal je ervoor moeten werken…waar een wil is, is een weg. Leer tevreden zijn met kleine dingen.

Respecteer mensen als jou gelijke ongeacht wat voor achtergrond, cultuur of religie ze hebben. Voel je niet meer als een ander en blijf met beide benen op de grond staan.

Werk je, zo ja wat voor werk doe je? En wat vind je zo leuk aan jouw baan?
Ik ben een ontzettend bezig creatief bijtje.

Momenteel heb ik een soort van duobaan, twee dagen in het onderwijs en twee dagen in de zaak samen met mijn partner. Heerlijk om na te denken hoe ik iets kan managen, bedenken en kan organiseren en daarnaast geeft het vrijheid om mijn tijd te bepalen. Niemand die op mijn vingers kijkt. Ook ben ik nog bezig met een start up, maar kan er helaas nog niets over vertellen. Gelukkig ben ik nog even thuis (zwangerschapsverlof), heerlijk om nog even zelf te bepalen……

Hoe zorg jij voor een goede balans tussen het moeder zijn, werk en tijd voor jezelf?
Mijn balans probeer ik zoveel mogelijk te vinden in een wekelijkse structuur. Een goede doordachte planning te maken helpt me hier ontzettend bij en dan met name zo praktisch mogelijk. Dus afspraken kaderen op urgentie en zoveel mogelijk op 1 dag te plannen. Goede afspraken met mijn partner en daarnaast de opvang voor de kindjes zo goed mogelijk te regelen. Hierbij sport ik op vaste dagen(me_time ), probeer ik gezond te eten en altijd wel een verse maaltijd te koken. Zo voel ik me het lekkerst.

Het enige waar ik alleen nog mee worstel is op tijd me bedje in….:( dan zou mijn balans completer zijn.

Wat is voor jou geluk?
Geluk zit hem denk ik in geluksmomentjes, fijne momenten die voorbij komen waar ik van kan genieten. Maar ook in wat er op je pad komt en wat je daar mee gaat doen. Je bent zelf voor een groot deel bepalend voor je geluk, door dingen te ervaren en jezelf te ontdekken en er uiteindelijk plezier uit te halen.

Wat is een droom of wat zijn dromen die nog in vervulling moet gaan, oftewel wat staat bovenaan op jouw bucket list?
Mijn droom is het bedrijf “ons bedrijf” nog meer te laten groeien. En nog meer zien van de wereld. Zou nog ontzettend graag willen reizen naar Afrika en naar Indonesië met mijn gezinnetje. Een tweede huisje in een warm land zien we ook wel zitten….

Nog even sparen dus…

Wat vind jij leuk aan instagram?
Heerlijk om plaatjes te bekijken en even niets te hoeven lezen…..:) Zoveel mensen bij elkaar met zoveel creativiteit. 1 grote inspiratiebron met veel zelfpromotie.

Hoe denk jij over het delen van foto’s van jouw kinderen op social media?
Ik vind het leuk om momentjes te laten zien….maar ergens heeft het ook wel wat creapies. Je geeft de anderen toch wel veel informatie.

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren en waarom?

Het is maar net wat er voorbij komt maar vind het leuk om fashion insta’s zowel voor mij als voor mijn kindjes te volgen om de trends een beetje in  de gaten te houden. Interieur insta’s zijn ook erg leuk.

Daarnaast volg ik ook wat fotografen, 1 daarvan is peter lindbergh (fashionfotograaf), door hem raak ik geïnspireerd.
Zijn manier van fotograferen is schilderachtig. Wat een grootheid, hou van zijn werk.

Thanks Sereen voor jouw openheid in dit interview! Ik blijf jullie met veel plezier volgen!
Volgende week weer een U ARE MY FAVORITE FOLLOWER. Een hele leuke sugarcoated mama met een zoon & een dochter.
We blijven een beetje in de Indo mama’s en kindertjes 😉

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: