Verantwoord eten en drinken voor jouw kind

Verantwoord eten en drinken voor jouw kind

Anderhalve maand geleden ben ik met Nayeli naar het consultatiebureau geweest waar we op gesprek kwamen bij de kinderarts.
De arts besprak dat het belangrijk is goed op te letten dat zij niet teveel suikers binnen krijgt.

Nu weet ik inmiddels dat je niet alles heel letterlijk moet nemen wat bij het consultatiebureau wordt gezegd, omdat je anders gaat denken dat je een super slechte moeder bent. Maar in dit geval was het wel weer even een aandachtspuntje.

Wat dat betreft ben ik best een strikte mama en let ik goed op dat de kinders niet teveel suikers binnen krijgen.
Zo leng ik meestal sapjes aan met water. Maar sinds kort drinken mijn kinderen echt alleen nog maar water of vruchtsiroop van Cool bear. En dan een heel klein laagje siroop met veel water.

Gewenning
Ik merk dat zij hier zo snel aan gewend zijn, wat heel fijn is. Want het sloop er even in dat zij best veel appelsap dronken. Ik lengde het wel altijd aan met water, maar toch is het bizar hoeveel suikerklontjes er in appelsap zitten!

Het is echt zo dat kinderen die geen frisdrank en snoep krijgen het niet zullen missen. Alles is aan te leren, heb ik gemerkt.
Gene krijgt altijd water mee naar de basisschool en hij weet niet beter.

Als ik naar mezelf kijk, kreeg ik als kind ook nooit frisdrank, maar altijd water of thee te drinken en ik merk dat ik dit nog steeds zo heb. Ik drink zelden sapjes. Dus daarom denk ik echt dat het aan te leren is en je een goede basis meegeeft aan je kind voor later.

Optimel vernieuwde receptuur.
Zo is er nu ook een vernieuwde receptuur van Optimel, waarbij er net als voorheen 0% vet en geen toevoegde suikers zijn toegevoegd.

De vernieuwde versie kwark heeft meer smaak, maar minder ingrediënten. En de andere producten bevatten ook minder ingrediënten dan voorheen, wat altijd prettig is.

Ik heb de kwark geproefd en hij is echt heerlijk. Je merkt inderdaad dat er meer smaak aan zit.
En zo geef ik mijn kinderen ook verantwoorde producten te eten.

Ik ontving dit leuke pakket van hun, in mijn insta stories kun je zien wat er precies in zit.

Ik drink de laatste tijd weer veel smoothies en er zat ook een gepersonaliseerde jar bij, waar ik mijn smoothies voortaan uit ga drinken.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen met jullie kinderen qua eten en drinken?
Let me know -x-

 

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: