U ARE MY FAVORITE FOLLOWER #Mirjam

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER #Mirjam

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY

IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.
Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om dit uit te breiden.

Deze mama met 4 prachtige kinderen, 2 jongens & 2 meisjes ( perfecter bestaat niet) volg ik al een tijdje met veel plezier. Op haar instastories en foto’s spat het ervan af hoe blij ze met haar gezin is. En hoe leuk ze met haar kinderen omgaat.U ARE MY FAVORITE FOLLOWER // miryam_artnzen

Kan je de persoon omschrijven achter jouw accountmiryam_artnzen?
Hi, ik ben dus Miryam, 35 jaar, trotse mama van vier en alweer heel lang getrouwd 😉 Wij wonen in een fijne jaren ‘30 woning in Enschede, op 10 min lopen van het centrum. Ik ben gek op koffie, chocola, ijs en sushi en mijn leven is altijd een beetje chaotisch. Ons gezinsleven is druk en hectisch en daarnaast probeer ik nog een beetje te werken en tijd te maken voor vriendinnen en dingen die ik leuk vind.

Je hebt 4 kinderen. Hoe ervaar jij het moederschap en merk je veel verschil met toen je bijvoorbeeld 2 kinderen had?
Ik ervaar het moederschap als een absolute blessing. Vier heerlijke kids, allemaal gezond en gelukkig, grotere rijkdom dan dat bestaat er niet en dat besef ik me elke dag opnieuw. Al kan ik ze regelmatig wel achter het behang plakken hoor. Moeder zijn, vind ik een enorme uitdaging. Eentje die gepaard gaat met weinig slaap en eeuwige twijfels. Doe ik het wel goed? Ben ik niet te streng? Of te soft? Dat soort dingen.
Nu ze alle vier naar school gaan, hebben we de tropenjaren wel zo’n beetje achter ons gelaten. Vier kids ervaar ik niet per se als druk. Ik vond bijvoorbeeld de overgang van 1 naar 2 veel heftiger dan van 2 naar 3 of 3 naar 4.

Werk je, zo ja wat voor werk doe je? En wat vind je zo leuk aan jouw baan?
Ik heb naast de kids altijd gewerkt, mijn eis was echter wel; ik moet het kunnen combineren. Ik heb de keuze gemaakt om in de eerste plaats moeder te zijn en mijn werkzaamheden hierop afgestemd. Mijn partner of ik was altijd thuis bij de kinderen en vooral toen ze nog niet naar school gingen was dit passen en meten. Ik heb altijd dansles gegeven, maar verder een scala aan ‘baantjes’ gehad, zo was ik oa; medewerker familieberichten bij een krant, fitness coach en verkoopster. Nu ze ouder zijn, heb ik meer tijd en komt er meer werk op mijn pad dat echt bij me past.

Momenteel werk ik als dansdocent, tekstschrijver en content creator en ben ik bezig met 3 startups. Lekker druk, maar ik bepaal grotendeels mijn eigen werktijden, dat werkt heel prettig. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik er elke dag voldoening uithaal. Ik geef dansles aan kids en werken met kinderen is ontzettend dankbaar werk. Kinderen zijn eerlijk, heerlijk direct en altijd enthousiast. In mijn werk als tekstschrijver en content creator kan ik mijn passie voor schrijven kwijt. En wat betreft de drie startups; daarin kan ik mijn ambitie kwijt. Ik werk samen met inspirerende vrouwen en dat is gewoon ontzettend tof. Dingen bedenken, iets creëeren vanuit een idee en elkaar uitdagen om nieuwe dingen te doen die je misschien alleen niet zo snel zou doen.

Hoe zorg jij voor een goede balans tussen het moeder zijn en tijd voor je partner of voor jezelf?
Een balans is er eigenlijk niet en ook weer wel… Ik denk dat alles staat of valt met het stellen van prioriteit.
En die prioriteiten zijn flexibel. Is m’n kind bijvoorbeeld ziek? Dan is dat prioriteit. Dan werk ik thuis of zeg ik gemaakte afspraken af. Daar heb ik geen moeite mee en dat geeft rust. Moet ik iets belangrijks doen voor m’n werk? Dan vangt mijn man thuis de boel op en kan ik mijn gang gaan zonder te hoeven stressen over de kids. En ja, soms ligt de prioriteit even bij mezelf en ga ik met een vriendin wat leuks doen. Ik heb een aantal goede vriendinnen en ook dat is onbetaalbaar. Echte vriendschap moet je koesteren, ik hou echt van die meiden.
Last but not least; mijn man en ik zoeken dagelijks even momentjes om elkaar even ‘echt’ te spreken. Soms ‘s avonds met een wijntje op de bank, soms lunchen we samen, tijd maken kan altijd. En in principe zijn zondagen heilig. Weekendjes weg samen, zonder kinderen, doen we eigenlijk niet.

Waarover ben jij het meest trots op jezelf?
Ehm..Ik ben trots op ons als gezin, of is dat een suf antwoord? 🙈
Ik ben er trots op dat ik, ondanks tegenslagen of negatieve geluiden, mijn eigen koers bepaal. Ik ben verre van perfect, maak fouten en ga heus vaak genoeg onderuit. “And if at first you don’t succeed. Then dust yourself off and try again” (Aaliyah).

Wat is voor jou geluk?
Geluk is voor mij dankbaarheid. Het besef dat ik alles heb waar ik ooit van heb gedroomd (een fijn huisje, een gezin, lieve mensen om me heen). En ook de mazzel die ik heb gehad om hier op te kunnen groeien en te wonen. In veiligheid en in luxe, we hebben het hier zo goed.
Dat is geluk, beseffen wat je hebt en daar dankbaar voor zijn.

Wat is een droom of wat zijn dromen die nog in vervulling moet gaan, oftewel wat staat bovenaan op jouw bucket list?
Pfff, jeetje, ik ben een (dag)dromer en er is zoveel dat ik nog graag zou willen. Ooit een boek schrijven staat bovenaan denk ik. En een reis naar Indonesië maken met mijn gezin staat op 2.

Hoe denk jij over privacy en het plaatsen van foto’s van jouw kinderen op social media?
Ik kies ervoor om mijn kinderen wel in beeld te brengen. Social media kun je bijna niet meer omheen en mijn kinderen groeien ermee op. Zelf zijn de oudste twee ook actief op social media, het is gewoon niet meer weg te denken. Maar ik doe niks waar ze niet achterstaan, neem geen foto’s als ze geen zin hebben.

Wat vind jij leuk aan instagram?
Ik vind het visuele aspect leuk. Letterlijk een kijkje nemen in het leven van iemand anders. Soms herkenbaar, soms inspirerend. En de interactie, je ‘spreekt’ mensen die je normaal niet zou ontmoeten. Zoals wij, haha!

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren?
Drie accounts die ik graag even check zijn:

Wild and Boho. Jolanda en haar man maken prachtige plaatjes van hun gezin, hun leven en hun reizen. Lekker hippiestyle, love it.
Nikkie Bossch & Daisy Zegers (twee potten, drie poten). What can I say? Deze powervrouwen en hun vlogs, diepe buiging..
Nienke Plas. Ja, je houdt ervan of niet. Ik wel dus. Lekker humor en jezelf niet zo serieus nemen.

Bedankt Miryam voor dit leuke interview en kijkje in jullie personal life! Ook leuke IG accounts die je volgt. Nog nooit van de eerste 2 accounts gehoord. Thanks!

Volgende week een mama met, jawel ook 2 indische kindjes. Wat een prachtige kids heeft zij en ze kleedt haar kinderen echt geweldig!!!

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: