#BLOG 2 SERENA: 3 karakters

#BLOG 2 SERENA: 3 karakters

Hi, daar ben ik weer met een nieuwe blog!
Ik heb het lekker druk de afgelopen tijd, maar allemaal positief druk! Het huis van mijn schoonouders is verkocht (onder voorbehoud).

Dat ging dus super snel. Nu kunnen wij eindelijk het hoofdstuk afsluiten en starten met echt rouwen.

Hebben jullie ook zo zin in de lente en zomer? Nou, ik wel! Ging het eindelijk de goede kant op met het temperatuur en dan wordt het opeens weer wat kouder.

De vakantie is geboekt en de zomerkleding komt langzaam binnen. Ik moest best wel veel aanschaffen dit keer, maar ach helemaal niet erg!
Ook heb ik een schoonmaak en opruimperiode, heerlijk!

De schoolrapporten van de kinderen zijn vorige week mee naar huis gekomen. Het is zo mooi om te zien dat ik echt 3 verschillende karakters heb qua kinderen.


Mason van 5 jaar
Mason zit nu in groep 1 en doet het super goed. Hij luistert goed op school naar de juf. Nu thuis nog;)
Hij houdt zich netjes aan de regels. Het is dus een voorbeeldig kind op school.

Thuis is hij dat ook wel, maar hij kan echt vrij pittig zijn. Hij is een heel ondernemend jongetje. Dit was al te zien in zijn peuterfase.

Sterke wil
Enorm pittig en een sterke wil. Hij is het 3e kindje en gelukkig was hij als baby echt super makkelijk! Het leek alsof het qua drukte super meeviel en hij draaide zo mee in het drukke gezinsleven. Natuurlijk met structuur. Hij dronk en sliep goed. Een makkelijk kind dus.

Nadat hij in de peuterfase kwam, werd het toch wel even wat drukker. Hij kreeg veel driftbuien door zijn sterke eigen wil. Normaal naar de winkel lukte niet.

Sinds dat hij naar school gaat is hij echt aan het veranderen naar een kereltje. Het is een lief mannetje, met bij ons nog steeds een sterke wil. Dit kan hij gelukkig nu goed doseren.

Hij voetbalt graag en alles wat met superhelden te maken heeft, vindt hij leuk. Soms moet ik hem nog wel in de gaten houden, anders zit ie in de bomen.

Laatst was ik hem kwijt. Er kwam een vriendje van Mason naar mij toe en vertelde dat Mason vast zat aan het hek. Ik heb me kapot gelachen. Hij hing gewoon met zijn broek en been vast aan het hek. Hij wilde er dus over heen klimmen. Heerlijk ventje!


Jazzlyn van 9 jaar
Jazzlyn is altijd een mega super makkelijk kind geweest. Ook als baby, peuter en kleuter. Ze luisterde altijd goed en had af en toe wel driftbuien, maar het viel reuze mee.

Leergierig en perfectionist
In haar zit ook die sterke wil, maar de leergierigheid en het perfectionisme zit er ook in. Hierin herken ik me zelf. Ze wil alles perfect hebben en kan goed plannen.

Haar huiswerk heeft ze altijd op tijd af en daar blijft ze voor thuis. Soms heb ik wel in de gaten dat ze te serieus is. Ze moet nog wel een beetje kind blijven. De meester is natuurlijk dik tevreden over haar! Jazzlyn is geen meisje meisje.

Ze heeft nog nooit met poppen gespeeld en gaat liever buiten voetballen en skateboarden. Ook jurkjes en rokjes draagt ze met veel moeite. Ze is nu bijna 10 jaar en ik vind het nu wel erg spannend dat ze over 2 jaar met haar fietsje naar de middelbare school gaat. Gelukkig duurt het nog 2 jaar…..


Jaydon van 8 jaar
Jaydon is altijd een zorg kindje geweest. Toen hij een baby was, dronk en sliep hij heel slecht. Hij wilde het liefste de hele dag door mama gedragen worden.

Op dat moment hadden wij het natuurlijk nog niet door dat hij ADHD had. Later toen hij in de peuterfase kwam, merkten wij wel een aantal dingen. Hij was snel gefrustreerd, kon moeilijk alleen spelen en was erg druk en chaotisch. Ook samen spelen was een drama. Je zag hem de hele dag denken.

Toen hij 4 jaar werd, ging hij naar school. Wij merkten meteen dat hij zich moeilijk kon concentreren en de juf zag het ook duidelijk. Hij kon moeilijk met de groep meedraaien. Uiteindelijk zijn wij in groep 3 naar een psycholoog gestapt. Hij werd thuis echt onhandelbaar en luisterde heel slecht.

ADHD
Na een jaar onderzoeken en gesprekken kwam er diagnose ADHD uit. Dat gevoel hadden wij al een tijdje. Het was voor ons toch wel even een moeilijk moment.
Ik was best bang en voelde als falen. Jaydon is na advies van de psycholoog aan de medicatie gegaan.

Nu, na 2 jaar hebben wij een heel ander kind terug. Wij en hij kunnen het accepteren dat hij meer zorg nodig heeft en speciale aandacht.

Natuurlijk gaan alleen de scherpe kantjes eraf door de medicatie en hebben wij een speciale opvoeding voor hem. Hij blijft nog met veel dingen moeite hebben, maar gelukkig kunnen wij daar nu goed mee om gaan.

Wel ben ik bang voor later. Hopelijk kan ik hem sturen naar de goeie richting.
Hij speelt niet graag met andere kindjes buiten en zit liever binnen aan een tafel te tekenen. Hij spreekt bijna niet af met kindjes en is erg een perfectionist.

Hij is echt een lief ventje en hij kan mega goed tekenen. Hij blijft een bijzonder ventje! ADHD heeft ook gewoon zijn mooie kanten.

Zo zie je maar hoe leuk het is om 3 verschillende karakters te hebben.

Herkennen jullie dat ook?
Dit was het dan weer! Hopelijk vonden jullie het leuk!

Veel liefs,
Serena

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.