#blog 1 Serena: racen door de tijd

#blog 1 Serena: racen door de tijd

Hier ben ik dan, mijn 1e blog voor kleineindiaantjes! Iets later dan gepland. Net als de rest van Nederland, een ziekenboeg hier thuis!
Ik vind het best spannend, waarom? Dat weet ik eigenlijk niet haha…

Ik had jullie beloofd om open en eerlijk te gaan bloggen.
Nou, ik begin meteen over het onderwerp; racen door de tijd. Waarschijnlijk bij iedereen herkenbaar. Soms zit je even in zo’n tijd.

Problemen met opstarten bedrijf
Wij hebben best wel een lastige en moeilijke tijd achter de rug. Het begon eigenlijk met ons bedrijf een aantal jaren geleden. Het ging niet goed door een foute keuze. Wij hadden een eigen locatie, maar het bestemmingsplan was in de tussentijd gewijzigd en de verhuurder wist hiervan maar verzweeg dit voor ons.

Wij moesten in een zeer korte tijd eruit en kwamen lichtelijk in de financiële problemen. We hadden veel geïnvesteerd in het nieuwe pand met een hoge huur. Gelukkig konden wij al snel ergens anders terecht en zitten wij daar nu nog steeds. Nu aantal jaren verder, draait het bedrijf enorm goed en zitten wij in onze topjaren ooit.

Ziekte schoonouders
Ruim een half jaar later werd mijn schoonvader ernstig ziek. Hij leed aan kanker. Binnen 3 weken diagnose overleed hij. Het was een verschrikkelijke tijd voor ons.

Dit had namelijk OOK ermee te maken dat mijn schoonmoeder ook al jaren leed aan uitgezaaide borstkanker. Wij waren meer aan het voorbereiden dat het bij haar juist fout zou gaan. Ze had iedere keer zoveel geluk en was een enorme strijdlustige, positieve vrouw.

Wij hadden maar net het overlijden van mijn schoonvader achter de rug, toen overleed ze. Het kwam zo hard aan voor ons. De kinderen hadden het er erg moeilijk mee. Vooral mijn man, die in een zeer korte tijd wees is geworden en het huis waarin hij is opgegroeid leeg moet maken voor de verkoop.

Na deze week zijn wij na 4 maanden gelukkig klaar en komt aanstaande donderdag de fotograaf en gaat het huis in de verkoop.

Afscheid nemen ouderlijk huis
Wij hebben een dagje gepland in de vakantie om nog 1 keer in het huis samen te gaan eten met de kinderen. Dit deden wij namelijk heel veel. Mijn schoonmoeder is van Filippijnse cultuur en wij waren eigenlijk daar altijd!
Na het eten willen wij alvast emotioneel afscheid gaan nemen samen met de kinderen. We hopen op een hele snelle verkoop!

Burn-out
Tussen de 2 overlijdens door heb ik ook nog een burn-out gehad. Ik moest veel aan mezelf werken. Het was niet gek dat ik daarin terecht was gekomen. Gelukkig ben ik er goed uitgekomen met hele goed hulp!

Alle ballen hoog houden
Sinds een paar maanden lijkt het dus dat wij alleen maar aan het racen zijn. Als een ‘mama’ kan je soms niet helemaal op adem komen. Misschien is het een winterdip hoor. Vooral veel moe! Ik hoor veel mensen klagen.

Je probeert als ‘mama’ alle ballen omhoog te houden in een week. En dan is soms een week te kort haha! Schoolactiviteiten, hulpouder, speeldates, kinderfeestjes, sportactiviteiten, werk, koken en het huishouden. En dan moet je ook nog je relatie goed bijhouden. Schat, zullen we samen tv kijken? Ja hoor, dan lig je al om 21:00 uur bijna te slapen.

Het weekend/gezin tijd
Gelukkig doen wij in het weekend veel bijtanken en gaan we samen leuke dingen doen; alleen, samen of met het gezin. Dat wisselen wij eigenlijk goed af. Ik kan daar zo van genieten! Heerlijk spelen met de kinderen of met een filmpje op de bank. Wandelen, uit eten en naar vrienden gaan! Heerlijk het weekend is fijn!
Belangrijk, blijf gewoon je eigen dingen doen. Ook al is dat maar even weg zonder kinderen en man.

Soms merk je ook echt dat 3 kinderen best wel veel is soms! Haha! Ze worden zo snel groot dat je door de drukte het haast vergeet. Ik kijk iedere avond even naar ze als ze slapen, dan word je intens gelukkig. En nee, niet alleen omdat ze zoet slapen 😉

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn 1e blog hebben gelezen en tot de volgende keer!

Veel liefs, XX
Serena

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.