#blog 1 Linda: speentjes dilemma

#blog 1 Linda: speentjes dilemma

Ik begin met het dilemma: speentje. Zodra Fiene haar speentje in heeft, heeft ze rust.
Fiene is in oktober 3 jaar geworden en ze moet toch echt een keer zonder haar speentje.
Maar hoe ga ik haar daar ooit van af krijgen?

In plaats van dat ze steeds minder haar speentje nodig heeft is het alleen maar meer geworden. Haar speentje met haar konijn KOKO is haar veiligheid geworden, die ze het liefst de hele dag bij zich draagt.

Zelf vind ik het extra moeilijk, omdat ik haar met haar speentje in nog zie als mijn kleine meisje.
Zonder speentje is ze ineens “groot”. Dus ook een tijdperk wat ik weer moet afsluiten.

Tips zoeken om van een speentje af te komen
Toch weet ik dat het uiteindelijk voor het goede doel is, dus ik ben met een kopje thee het internet af gaan zoeken naar tips om je kindje van zijn of haar speen af te krijgen.

Boekje Difrax
Uiteindelijk besluit ik het boekje van Difrax te kopen dat belooft dat je kindje binnen 14 dagen van een speentje af is.
Iedere dag een klein verhaaltje of spelletje en uiteindelijk verstuur je het speentje naar de spenen elf en krijg je er een knuffeltje voor terug.

Vol goede moed begin ik met Fiene in het boekje. Alles uitleggen, de poster met stickers op een zichtbare plek aan de muur en beginnen met overdag het speentje niet meer te geven.

Dit bleek al moeilijker te zijn dan gedacht, wij belanden de gehele dag in een groot spenen drama.
Ontroostbare tranen, woede aanvallen, intens verdriet en onbegrip.
Wat voelde ik mij een slechte moeder en wat was het moeilijk om vol te houden, maar ik weet ook nu ik deze keus gemaakt heb, moet ik echt doorzetten!

Vol blijven houden
Eenmaal bezig met het avond ritueel en naar bed brengen dacht ik ineens heel sterk: wij zijn er vandaag zo druk mee geweest misschien moet ik nu gewoon doorpakken.

Morgen en iedere dag daarna begint anders weer dit gehele drama en dat is misschien nog wel zieliger, dus ik houd vol.
Fiene gaat zonder speen slapen. Nou de mensen die haar een beetje kennen weten dat zij een heel sterk willetje heeft (goh, van wie heeft zij dat toch?) en een behoorlijk lange adem.

Smekend vraagt ze om haar speentje. Met tranen over mijn wangen zit ik naast haar bedje en leg ik voor de 20ste keer uit dat ze nu een groot meisje is en als ze goed slaapt een cadeautje mag uitkiezen.

De tandarts zegt dat het slecht voor haar tandjes is en dat ze vooral heel stoer en een groot meisje is.
De avond blijft lang onrustig, uiteindelijk lig ik naast haar en met het oortje van haar konijntje wrijf ik over haar wang. YES!! Ze slaapt.

Onrustige nacht
Die nacht blijft het onrustig. Ze is natuurlijk haar hele leven al gewend om met de speen in slaap te vallen en ineens moet ze het zonder doen.
In haar slaap maakt ze smakgeluidjes en zoekt zij haar speentje.

Belonen
De volgende dag is ze stiekem best trots op zichzelf en mag ze een cadeautje uitzoeken. Ze belt de oma’s met een grote glimlach op om te vertellen dat ze een groot meisje is. Ik zie haar letterlijk groeien van trots.

De eerste 3 avonden blijft het voor haar lastig om zichzelf in slaap te krijgen, omdat ze simpelweg niet goed weet hoe ze dat moet doen, maar gelukkig is konijn KOKO wel lekker in haar bedje en geeft haar dat ook veiligheid en rust.

Trots
Eerlijk is eerlijk, ik vond dit tot nu toe, als moeder, het moeilijkste om te doen. Vlak daarna kreeg ze haar teentje onder de deur en lag haar nagel eraf.
Ik moet toegeven dat het een haar scheelde of ik had Fiene haar speentje weer gegeven, ook al vraagt ze er zelf echt niet meer om.

Nu heeft ze oorontsteking gehad en zelfs dan twijfel ik. Kortom, ik ben er als moeder meer mee bezig dan dat zij dat is. Zij is vooral TROTS!!

Klein/ groot meisje
En ik, ik mis het luchtje van haar in combinatie met het speentje.
Maar vooral ben ik ongelooflijk trots op mijn kleine/grote meisje!


Geschreven door Gastblogster Linda


32 jaar/ Woont samen met man Jeroen (34), kleuter Bob ( 5) & peuter Fiene (3), hond Baco, poes Raaf & Konijn in Zutphen/ Onderneemster eigen webshop/ Wijnliefhebster/ Gek op lekker eten/ Geniet van 2 kids ( kan ze af en toe weleens (kort) achter het behang plakken)

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: