U ARE MY FAVORITE FOLLOWER #Stephanie

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER #Stephanie

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY

IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.
Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om dit uit te breiden

Deze leuke mama plaatst altijd leuke kiekjes van haar zoontje van net 4 en dochtertje van 1!
Wij volgen hun met veel plezier. Er bleef altijd een vraag hangen, hoe zij aan haar instagram naam is gekomen.
Deze vraag heb ik nu kunnen stellen. Lees gauw verder.U ARE MY FAVORITE FOLLOWER // coootjuh

Kan je de persoon omschrijven achter jouw account coootjuh?
Ik ben Stephanie 31 jaar en woon nu bijna 5 jaar in Hoorn. Samen met mijn vriend Eric en onze twee kindjes Linc (4) en Mae (1). Ik hou van lekker eten, goeie (mannen) humor en sporten. Maar ik geef toe, dit doe ik te weinig. Voorheen liep ik fanatiek hard en nu sport ik in ‘fases’ 2 weken op, 1 maand af….

Je zal die vraag wellicht vaker hebben gekregen, maar vanwaar de naam coootjuh?
De naam Coootjuh komt van mijn bijnaam Cootjuh. Vrienden van vroeger en familie noemen mij Co/Cootjuh en eigenlijk klonk mijn naam Stephanie onnatuurlijk als iemand mij bij mijn echte naam noemde. Ondertussen ben ik al redelijk gewend aan de naam Stephanie aangezien Eric mij nooit Co/Cootjuh heeft genoemd. Hoe bizar klinkt dat!? Gewend aan mijn echte naam!???!

Deze naam heeft mijn moeder mij als bijnaam gegeven toen ik net zo oud was als Mae nu is. Ik sloopte alles en sloeg iedereen dus het was “Cootjuh de rammer”. Het gedrag is goed gekomen, en de naam achtervolgd mij denk ik heel mijn leven. Vervelend? Die vraag krijg ik namelijk vaak, nee! Het hoort bij mij en ondanks dat het totaal niet op Stephanie lijkt (wat ik overigens een mooie naam vind, thnx mom!) Hoort de naam ook gewoon bij mij…

Werk je, zo ja wat voor werk doe je? En wat vind je zo leuk aan jouw baan?
Sinds een aantal jaar werk ik in de zorg. Na de geboorte van Linc heb ik even een tussenpoos gehad en nu sinds een klein jaartje werk ik op een woongroep waar moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomt. Wat het werken zo leuk maakt voor mij met deze doelgroep zijn de gouden randjes. Juist door klein te kijken, zijn er leuke, grappige en mooie momenten. Daarbij leer ik zo ontzettend veel nog steeds iedere dag, ook over mijzelf, omdat zij mij eigenlijk altijd een spiegel lijken voor te houden.

Hoe ervaar jij het moederschap? En hoe vind jij het om een peuter en baby te hebben? Is het zwaar of vind je het goed te doen?
Het moederschap vind ik een zegen en voel mij een rijk wijf. 2 lieve boefjes, 2 verschillende persoonlijkheden en toch zo hetzelfde. Zij maken ons compleet.

Mijn kinderen komen op de eerste plaats. Maar dat zegt natuurlijk niet dat ik al het andere kan laten verslonzen. Een goede balans te vinden en houden vind ik lastig. Best grappig dat ik dacht dat ik het druk had, voordat ik kinderen had.

Waarover ben jij het meest trots op jezelf?
Ik ben het meest trots op mijzelf hoe wij dit allemaal fixen, een gezin, werken en daarbij ook een leuk, rijk sociaal netwerk. Het is echt niet altijd even makkelijk. Want zeg nou zelf, het is soms echt topsport het drukke grote mensenleven! Daarbij hebben wij niet de luxe van oppas opa’s en oma’s, dus wij werken langs elkaar heen. Eric werkt dagelijks van 6.30u tot 15.00u en ik werk altijd een late dienst en dan begin ik om 14/15.00u. Voor de overlappingsuurtjes hebben wij een lieve oppas aan huis.

Wat is voor jou geluk?
Ik voel mij vooral rijk nu wij een gezin zijn van 4; 2 gezonde kindjes en een man met wie ik nog steeds omarmd ga slapen. Dit is voor mij geluk. Heel cliché maar zo waar!

Wat is een droom of wat zijn dromen die nog in vervulling moet gaan, oftewel wat staat bovenaan op jouw bucket list?
Mijn droom is om ooit in de alternatieve geneeswijzen een opleiding te gaan volgen. Denk hierbij aan Shiatsu-therapeut of Haptotherapeut. Klinkt heeeeel zweverig maar dat is het totaal niet. Het intrigeert mij enorm, tegenwoordig moeten wij zoveel en ik vind dit een mooie manier om dicht bij jezelf te blijven staan. Tenslotte neem jij jezelf je hele leven mee.

Hoe denk jij over privacy en het plaatsen van foto’s van jouw kinderen op social media? En wat vind jij leuk aan instagram?
Over de privacy op Instagram denk ik veel na. Ik heb een open profiel, maar soms twijfel ik om er een slotje op te doen. Ik blokkeer regelmatig gekke accounts die mij volgen. Bijzondere, rare accounts kom ik wel eens terecht waarbij ik direct zo’n onderbuikgevoel krijg.

Daarentegen heb ik mooie mensen ontmoet via Instagram. Vriendschappen zijn ontstaan die allemaal zijn begonnen met een “lnstagram date”. Bijzonder, ik heb nooit via een datingsite een date gehad, maar ik denk wel hetzelfde gevoel. Beetje spannend, maar zo leuk.

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren en waarom?
3 accounts die mij inspireren, eigenlijk zou ik er een stuk of 10 willen opnoemen 🙂

The.home.and.the.kid – haar huis, haar humor. Je kunt er alleen maar van houden.
Finnindiandjody – ik geniet van haar buiten plaatjes. Daarbij vind ik Jody ook gewoon super leuk!
Callisz (dé story vlogger) heb je een ‘offday’-dag check dan even haar stories.
(stiekem een nummer 4, Nadia1986). Nadia plaatst pure foto’s. Hier houd ik enorm van.

Bedankt voor het kijkje in jouw leven, Stefanie!
En super leuk jouw droom om Shiatsu therapeut of haptotherapeut te willen worden, lijkt mij een heel mooi beroep! En in deze tijd inderdaad een beroep dat toekomst heeft!
Alvast alle goeds voor 2018 en geniet van jouw prachtige gezin!

Delen:

1 Reactie

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: