U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.

Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om dit uit te breiden.

Rosanna heeft een super mooi Instagram account. Ik word altijd erg vrolijk van haar foto’s en ze valt mij altijd op omdat ze altijd hele stijlvolle foto’s maakt. Ook heeft ze 2 prachtige kids en door haar kids raak ik ook geïnspireerd op het gebied van kinderkleding.

Rosanna is tegenwoordig blogster bij @justbymanon.
Lees meer over deze samenwerking in het interview dat ik met haar had.


U ARE MY FAVORITE FOLLOWER// ro_snna

Kan je de persoon omschrijven achter jouw account ro_snna?
Zoals de naam van mijn Instagram account al verklapt, mijn naam is Rosanna.
Ik ben al een aantal jaar samen met Boyd-Omar, de vader van mijn kindjes en lekker cliché.. de liefde van mijn leven!

Samen hebben wij twee kindjes, een zoontje van bijna acht jaar en een dochtertje van drie jaar oud. We wonen in het midden van het land, in een klein stadje nabij Utrecht. Ik heb gestudeerd aan de modevakschool, toen ik afstudeerde was ik zwanger van ons zoontje. Ik ben jong moeder geworden, maar heb zeker niet het gevoel dingen gemist te hebben hierdoor in het leven. Ik geniet ontzettend van het gezinsleven en mijn kindjes.

Je bent kidsfashionblogger bij @justbymanon, hoe ben je dit geworden en wat vind je er zo leuk aan?
Manon ken ik via Instagram, ik volgde haar blog en zij had daar toen nog een kleine shop bij met leuke items. Zij woont in een dorp vlakbij en daarom ben ik de items die ik bij haar afnam persoonlijk bij haar gaan ophalen.

Toen mijn dochtertje ouder werd nam Manon contact op of ik samen met haar en mijn dochtertje een shoot wilde doen. Dit was een ontzettend leuke samenwerking die wij beiden voort wilde zetten.

Na een aantal shoots vroeg Manon of ik mij vanaf winter 2017 bij het team van JustbyManon wilde voegen voor het schrijven van blogs en of het mij leuk leek om mee te doen aan de stylingevents.
Ik vind het ontzettend leuk dat Manon mij heeft gevraagd om mij bij haar team te voegen.

Manon is een hele inspirerende vrouw met passie voor (kids)fashion. Het is heerlijk om met kindermode bezig te zijn, met de mooiste merken te werken, ze te ontdekken en te selecteren.
Dat ik met mijn passie anderen kan inspireren is een heel warm en fijn gevoel.

Wat is (kids)fashion voor jou?
Mode is mijn passie al van jongs af aan, het is er met de paplepel in gegoten. Tijdens mijn opleiding aan de modevakschool heb ik al mijn stages afgerond in de kindermode. Stages op alle niveaus zoals verkoop, visual merchandise en styling/ontwerp.

Kindermode heb ik altijd al een zwak voor gehad, maar toen mijn eigen kindjes geboren werden werd dit natuurlijk nog meer versterkt doordat ik mijzelf op de markt vol toffe kindermode ging begeven.

Wat zijn jouw favo kledingmerken en waarom?
Mijn favoriete kledingmerken, ik moet eerlijk bekennen dat ik niet honkvast ben aan één kledingmerk. Wel heb ik een zwak voor kleine met name Nederlandse merken, dit komt doordat ik vooral heel veel respect heb voor de personen achter de brands.

Het is namelijk heel hard werken en doorzetten. Ik bewonder hun kracht om van hun droom werkelijkheid te maken en fantastische collecties neer te zetten.
Er zijn zoveel mooie merken zowel in Nederland als in het buitenland. Als ik begin met opsommen dan blijf ik doorgaan. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ondanks dat ik sommige merken prachtig vind, ze niet bij onze kinderen in de kast liggen. Tja eerlijk, ik moet ook twee kindjes kleden en helaas staat er geen geldboompje in de tuin.

Hoe ervaar je het moederschap?

Het moederschap vind ik soms wel wat weg hebben van een rollercoaster, maar aan het eind van de rit is er altijd de blijdschap en liefde van de kindjes. Hun lieve snoetjes, twinkelende oogjes en als ze zeggen: “mama ik hou van jou, jij bent de liefste moeder” dan voel ik mij gezegend en gelukkig.

Opvoeden is niet altijd de leukste taak, op sommige dagen lijk je het meest op een politieagent.
Soms draait het op een dag alleen om de kinderen, reageren ze brutaal of zijn ze het niet met je eens en stampen ze zo hard dat de buren denken dat er een lichte aardbeving plaats vindt. Gelukkig ben ik die momenten vaak snel weer vergeten als ik daarna die prachtige lieve gezichtjes zie.

Soms kan ik het gedrag van mijn kinderen terugkoppelen naar mijzelf. Ze houden je als ouder een spiegel voor, dat is niet altijd even makkelijk, maar dat vind ik wel erg mooi aan het ouderschap. Ik leer van ze en ze brengen ontzettend veel liefde en blijdschap in mijn leven, maar soms wil ik ze ook even achter het behang plakken!

Wat zijn tips die je aan kersverse mama’s wilt meegeven over het moederschap?

Vertrouwen, vertrouw op je intuïtie en je eigen kracht. Vaak weet je het antwoord op dingen al. Twijfel niet aan jouw moederschap. Kinderen zijn gevoelig, zodra jij aan jezelf twijfelt, jezelf in het negatieve trekt of een hoop onrust bij je draagt, dan reageren zij daar op.

Niemand is perfect, geen opvoeding is perfect. We zijn allemaal mensen, allemaal moeders en we willen allemaal het beste voor onze kindjes. Durf fouten te maken ook in het ouderschap, je leert en groeit er als ouder van en je kinderen zullen daar baat bij hebben.

Geniet daarnaast vooral van alle kleine en grote momenten en reserveer ook vooral zo nu en dan een moment voor jezelf.

Werk je en zo ja wat voor werk doe je? En hoe combineer je je werk met jouw gezin?
Een aantal maanden na de geboorte van ons dochtertje ben ik gestopt met werken als community visual merchandiser, om even mijzelf een break te geven en mij op de kindjes te richten.

Dit hebben wij de afgelopen twee jaar als fijn ervaren. Inmiddels kriebelt het wel weer bij mij om aan de slag te gaan. Daarvoor werkte ik drie om vier dagen en gingen ze naar de opvang, dat zal als ik t.z.t. weer een leuke job vind ook zo zijn.

Wat is een droom of wat zijn dromen die nog in vervulling moeten gaan, oftewel wat staat bovenaan op jouw bucket list? ( het mogen er ook meerdere zijn)
Ik heb een tijdje niet geweten wat ik nu precies wilde, welke invulling ik aan mijn leven wilde geven. Nog ben ik bezig met deze zoektocht, maar beetje bij beetje vallen puzzelstukjes op hun plek.
Wat mij fijn lijkt en waar ik dan ook van droom is om nog meer met (kids)fashion te kunnen doen, een leuke job te vinden en nog meer samenwerkingen te doen. Het werken in en met (kids) fashion brengt zoveel vreugde.

Gezamenlijk met mijn man staat het afreizen naar Indonesië op de bucket list. Mijn man is Indisch en wilt graag zien waar zijn roots liggen. Opa vertelde vroeger altijd veel verhalen over Indonesië aan mijn man en zijn broer.

Hij wilt graag zien waar zijn grootouders gewoond hebben, de plek waar zijn moeder geboren is. De vader van mijn man is ook Indisch, alleen hij is net als mijn man in Nederland geboren.
Helaas heb ik zijn vader nooit gekend, hij is namelijk al meer dan 20 jaar geleden overleden op zeer jonge leeftijd. Ik weet dat hij diep van binnen hoopt dat het huis van zijn grootouders er nog staat, wel is hij realistisch en weet hij dat die kans klein is. Een stukje geschiedenis die voor hem heel belangrijk is en hij ook onze kinderen mee wilt geven.

Daarnaast willen wij samen nog naar New York. Mijn man is er al een aantal keer geweest en wilt mij heel graag het magische gevoel van deze stad laten ervaren.

Mijn man is Indisch, dus lekker eten is natuurlijk een belangrijk onderdeel in zijn leven. Via Instagram sturen wij elkaar steeds nieuwe eettentjes die wij ontdekken en die dan toegevoegd worden op de lijst. De lijst begint al lang te worden, we hebben straks een jaar nodig om alle tentjes op de lijst af te vinken.

Wat vind jij leuk aan instagram en waarom?


Instagram is een platform waar mensen elkaar kunnen inspireren en stimuleren. Daarnaast bouw je via Instagram mooie contacten op. Zo had ik zonder Instagram bijv. Manon en andere lieve leuke Instagrammers niet leren kennen en had jij mij niet gevraagd voor dit mooie interview waar ik mij trouwens ontzettend vereerd door voel. Heel erg bedankt daarvoor Iris.

Hoe denk jij over social media en het tonen van privé foto’s van jouw kindje?
Er zitten natuurlijk meerdere zijdes aan het tonen van privé foto’s, dat realiseer ik mij zeker. Toch zijn tijden veranderd en brengt social media je ook een hoop. Door het delen van privé foto’s, heb ik bijvoorbeeld samen met ons dochtertje kunnen afreizen naar Spanje voor een fotoshoot voor een bekende winkelketen. Het was voor ons allebei de eerste keer dat we vlogen, zowel het vliegen als de dagen dat we daar waren zijn dierbare herinneringen geworden. Een herinnering die ik heel erg koester.

Ben je er best vrij in of selecteer je foto’s die wel of niet kunnen?
Ondanks dat ik ook privé foto’s post, ben ik selectief in de foto’s die ik gebruik op social media. Zo zal ik geen foto’s posten waar ze onaangekleed zijn. Soms vind ik een foto bijvoorbeeld met blote billetjes zo schattig dat ik twijfel of ik hem op stories zal zetten. Toch maak ik bewust de keuze het niet te doen. Als moeder ben ik diegene die hun moet beschermen voor nu en later, daarnaast zijn zij zelf nog niet in staat om over dit soort dingen te beslissen.

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren en waarom?


no.and.ro / toughcookiestore
Al vanaf het begin dat ik begon aan Instagram volg ik Yvonne van Toughcookie store. Ik bewonder haar doorzettingsvermogen. Ze is open en eerlijk over haar leven, dat het leven geen sprookje is en het opzetten van je eigen onderneming ook niet. Yvonne vind ik een powervrouw, als je haar ook volgt dan snap je gelijk waarom ik dat vind..

J_milla_ / salted.photography
Jamilla ken ik nog van de modevakschool, ik kwam haar op Instagram weer tegen.. zo leuk! Jamilla werkt voor Vingino en ontwerpt de meisjes collectie. Naast haar werk als designer, is Jamilla ook fotograaf. Ze maakt prachtige foto’s en is een echte aanrader als je ooit opzoek bent voor een mooie shoot!

Op haar privé Instagram pagina vind je prachtige foto’s van haar twee stoere boys, daarnaast is Jamilla op vrijwillige basis fotograaf voor Earlybirds fotografie. Earlybirds is een stichting die ouders van premature kindjes een mooie herinnering willen geven aan de beginperiode van het leven van hun kindje die veel te vroeg op de wereld is gekomen. Ik vind het ontzettend mooi dat zij zich hiervoor inzet.

ensuus
Ik vraag me af of ik Suzanne nog moet introduceren aangezien ze bijna de 40K volgers aantikt, maar voor diegene die op Instagram onder een steen hebben liggen slapen.
Suzanne is stylist & blogger, daarnaast heeft zij haar interieuradvies & styling bureau genaamd &SUUS.
Nadat zij de opleiding interieurstyling had afgerond heeft ze van haar passie haar beroep gemaakt en uiteindelijk haar baan bij de bank opgezegd.

Ze heeft een warme feed die mij en vast ook jou aanspreekt. Haar kinderen Bram en Evie zijn ontzettend grappig en leuk. Evie steelt overal de show met haar nichtje Mees door te dansen en te zingen.

Suzanne heeft een heerlijke dosis zelfspot en creëert de grappigste hashtags bij haar foto’s. Naast haar eigen interieuradviesbureau blogt ze wekelijks voor twee magazines en werkt ze samen met andere blogsters aan hun interieurmerk WOWN waarmee ze ook op de woonbeurs staan.
Stoere bezige bij vind je niet?

Dank je wel Rosanna voor dit hartverwarmende interview. Ik herken dingen die je vertelt zoals het op zoek zijn naar wat je wilt qua carrière onder andere, de liefde voor kids en kidsfashion, heel eerlijk bent en dat je alles met gevoel doet.
Bedankt voor het kijkje in jullie leven en we blijven jullie trouw volgen. Ben erg benieuwd wat de toekomst jou gaat brengen qua carrière. Veel succes!

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: