U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.

Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om dit uit te breiden.

Sarah is een hele knappe mama en heeft ook een super knap zoontje en plaatst altijd prachtige foto’s van haar gezin op instagram. Haar zoontje heeft een hele mooie naam, namelijk D’leh, wow! Ik hou ervan. Je raadt waarschijnlijk al wie het is.

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER// sarahtahitue

Intro: Wat leuk dat je mij hebt gevraagd om wat te schrijven voor jouw blog ‘U ARE MY FAVORITE FOLLOWER. Ik voel me echt vereerd! En een beetje sprakeloos haha dus mag ik vast beginnen?? Ik heb er zin in!

Kan je de persoon omschrijven achter jouw account sarahtahitue?
Mijn volledige naam is Sarah Jacoba Tahitu – Ebbers. Ik ben inmiddels bijna 4 jaar getrouwd met Andy. Dankzij hem is het leven altijd een feestje haha. Een beetje cultuur vermenging kan helemaal geen kwaad. Samen hebben we ons prachtige zoontje D’leh. We wonen in een klein stadje met dorpsgevoel samen met bijna al onze vrienden en familie. Heel waardevol!

Een belangrijk deel van mijn leven is het Christen zijn. Elke zondag zijn we als gezin in de (leukste!) kerk te vinden.

Verder ben ik een beelddenkende add-er. Tenminste voor de online testen ben ik fier, met vlag en wimpel en cum laude geslaagd haha. De echte test komt nog hoor. Hoe dan ook: chaotisch, druk in het hoofd, liever stil dan een oppervlakkig gesprek, de wereld beleven, alle zintuigen altijd op scherp, mijn ei kwijt kunnen in kunst, vooral in muziek. Ik speel klassiek viool en soms tingel ik wat op de piano.

Ik werk zo’n 22 uur per week, 2 dagen daarvan gaat D’leh naar mijn moeder die zowel oma als gastouder is. Hij komt daar samen met zijn neefjes en nichtje.

Naast het moeder zijn hou ik van het strand, shoppen, huismutsen, interieur, lekker eten, stappen en opmaken (ja ik spiek regelmatig make -up turorials op Instagram).

Hoe ervaar je het moederschap?
Ik vind het geweldig, omdat alles veel leuker is met een kind en dat meen ik echt.

Het is ook druk, ik maak meer lijstjes dan ooit. En schoonmaken was nog nooit zo lastig met een aandacht vragende, vragen stellende, niet meer slapende peuter met een maag die de hele dag eten wil. Het liefst gebakken ei, smoothies, crackers en dan weer brood en oh nee toch weer een cracker. En ik hou zo van schoon. Toevallig mijn man ook. Leuk als je van uitdaging houdt.

Maar toch als de zon schijnt dan rennen we samen naar buiten, ga ik op het gras liggen terwijl we ballen overgooien. I love it! Het grootste voordeel is zelf weer even kind kunnen zijn. Rennen over het strand, koprollen maken, meespelen bij monkey town, niemand kijkt ervan op. Want ja, jij bent een moeder, of doen moeders dat niet?!

Wat zijn tips die je aan kersverse mama’s wilt meegeven over het moederschap?
Poeh, ik wil niet cliché zijn maar luister naar je gevoel. En doe er ook wat mee. En soms als mensen je ‘tips’ geven die voelen als kritiek doe ook daar wat mee. Leer en leef, be the best mom you can be.

Neem stapjes terug als het te zwaar wordt, wees zwak maar ook sterk. Geniet van alle kleine dingen want je kleine ding is voor je het weet een groot puberding. En als je ook maar lucht krijgt van iets dat jou gelukkig maakt, zorg er dan voor dat je meer van dat soort lucht binnen krijgt. Ga ervoor.

Als jij gelukkig bent, is die kleine het ook en die grote (die man die naast je staat) of je moeder of wie dan ook. En geloof niet in doorslapen. Focus je er niet op, ik weet niet waar die term vandaan komt, maar doorslapen hoort bij mensen zonder kinderen. It’s a matter of acceptation.
En je kind bij je in bed leggen, chill doe relax, dat eigen bed komt wel. Is binnen een week aangeleerd op welke leeftijd dan ook. Hetzelfde geldt bij een speen en vast nog meer dingen;) ).

Hoe denk jij over social media en het tonen van privé foto’s van jouw kindje?
Dat is een lastig en gevoelig puntje voor mij. Ik ben Christen en dat betekent dat ik alles met God samen doe dus ook dit, mijn creativiteit kwijt kunnen in foto’s maken van m’n prachtige lieve zoontje. Ik was tot een half jaar terug niet zo actief op insta maar toen kreeg ik een idee, en een doel en het maakte me zo dolgelukkig, maar ik wist ook dat er gevaren aan zaten, kak!

Ik heb dus echt Gods zegen en bescherming nodig bij wat ik doe omdat het gaat om een kwetsbaar kind. Hier vraag ik dagelijks om. Het is natuurlijk geen garantie maar ik probeer bewust en voorzichtig te zijn. Het klinkt vast gek als je geen christen bent, hoe dan ook that’s the spirit of de vibe.

De vakantieperiode is alweer achter de rug, ben je op vakantie geweest of ga je nog? En waar ga je naartoe of ben je geweest?
Tot nu toe zijn we dagjes weg geweest en 2 nachten naar droomparken omdat we samen een weekje vrij hadden. We hebben nu 2 weken vrij en gaan gezellig dagjes weg.

Hoe ervaar jij het op vakantie gaan met je kindje?
We zijn nog nooit echt met D’leh op vakantie geweest. Nee wacht wel, een weekendje weg in Nederland aan zee. Toen was hij nog een baby. En dat was leuk en pretty heftig, want hij was een soort tikkende tijdbom die zo ineens borrelende darmen kreeg met als bijwerking schreeuwen zo hard als ie kon. Dat was maar af en toe maar je wist nooit wanneer het kwam. Spannender dan een safari trip in Afrika kan ik je zeggen.

Inmiddels weer 3 dagen weggeweest in Nederland. Dit ging echt ontzettend goed. Hij kan nu goed zelf vriendjes maken en zelf spelen. Wat ook handig is is dat hij geen luiers meer draagt, ook ’s nachts niet en geen speen meer heeft. Het scheelt een hoop! Maar ik zou zo weer een baby’tje willen hoor met gesjouw en gezeur haha.

En waar selecteer je op bij de keuze van een vakantiebestemming?
De ideale vakantie met z’n 3tjes lijkt mij in een bungalow of stacaravan op een gezellige camping met zwembad en speeltuin, direct aan zee met in de buurt een stadje of dorpje. Of het nou Frankrijk, Italie, Spanje of Kroatië is maakt ons niet uit. Redelijk burgerlijk wel he? Haha…

Wat is een droom of wat zijn dromen die nog in vervulling moet gaan, oftewel wat staat bovenaan op jouw bucket list? ( het mogen er ook meerdere zijn)
Leuke vraag. Ik heb namelijk sinds januari 2017 een soort van bucket list. Ik ben geen avonturier, wel een dromer dus dat van mij staat onder het kopje: dreams, ofcourse. Lekker dromerig weer.
Leuker is nog, bovenaan staat: brandrepper worden.

En hoera dit ben ik inmiddels dankzij Krijtwit die me benaderde en wat vind ik dat leuk!

Inmiddels ben ik ook brandenthousiast bij Little Cottons uk en brandrep bij Another fox in het aankomende nieuwe seizoen.

Een andere die op m’n ‘dreams’ list staat is een reis maken naar Indonesië. De roots van mijn man en kind liggen daar en het is er zo mooi.

Maar he die reis kan me gestolen worden als er ooit een klein broertje of zusje voor D’leh bij komt, want die staat ook op de lijst. En nee ik ben niet zwanger, nog niet.

Ben je er best vrij in of selecteer je foto’s die wel of niet kunnen?
Blote billen en pistolen gaan er niet op of er komt een dikke streep doorheen. Mijn streven was eigenlijk ook geen blote buiken en ruggen, totdat het zomer werd. Let’s pray for safety.

Wat vind jij leuk aan instagram en waarom?
Ik vond meedoen met brandrep searches heel erg leuk, soms doe ik het nog wel es maar te veel is nooit leuk haha. Het beperkt je in het soort foto’s dat je kunt posten.

Maar ook gewoon kunnen zien wat je vrienden en familie allemaal aan het doen zijn. Je kunt niet alle dagen bij ze zijn en zo ervaar ik ze wel lekker dichtbij.

Ook is insta voor mij een soort forum van en voor moeders geworden, en i love it. Lekker delen, kijken, stalken, zeuren, genieten en meeleven. Vind ik leuk!

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren en waarom?

Lauren Boches

Letoto3

Coral_pearl_

Tja, ze hebben alle drie precies dat waar ik van hou. Echtheid, mooie kindjes, mooie plaatjes en familylife.

En ik ben ietsjes jaloers op hun grondvesting.

Let us dream…

Bedankt voor het delen van jouw 3 volgers op instagram, ik kende deze mama’s nog helemaal niet, leuk! En leuk lieve Sarah, voor het kijkje in jullie leven en dat je meedeed! We blijven jullie met alle liefde volgen!

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: