Happiness is homemade

Happiness is homemade

Tijd weer voor een Happiness is homemade. Zoals jullie misschien wel weten is dit een vast item van mij, maar doordat er even wat veranderingen waren stond dit op een laag pitje.

Maar zoals je misschien vandaag hebt gezien, heb ik vanaf september een nieuw huis!!!
YAY en wat ben ik er ontzettend blij mee!

Natuurlijk is het even wat anders dan de nieuwbouw eengezinswoning die we hadden gekocht in Zevenhuizen en in mei zouden gaan betrekken, maar ik zie dit als een tijdelijk tussenstation waarna wij ooit weer naar een eengezinswoning kunnen gaan.

Ik heb super zin om het helemaal in te gaan richten en ben dus alweer aan het ideeën opdoen geslagen. Zo viel van de week de Ikea catalogus op de deurmat en ben hem gelijk gaan uitspitten.

Ikea is nog steeds one of my favorites en vanaf oktober verkopen ze items in samenwerking met het Deens design merk HAY 😍

Op deze items vielen mijn ogen.

Ook vertelde ik al eerder in Happiness is Homemade dat ik moodboards heb gemaakt op Pinterest, heerlijk vind ik dat. En een papieren moodboard ga ik nog maken. Zo begint het voor jezelf steeds meer te leven.

Ik hou heel erg van lichtroze /blush tinten en wit, zoals ik al eerder blogde en kan nu dus lekker doen wat ik wil. Normaal moet je dan toch enigszins rekening houden met je partner hierin, maar ik kan het nu heel vrouwelijk doen hoe ik het wil.
Zo zie je maar, alle voordelen hebben nadelen en andersom.

Ik zit eraan te denken om een licht roze muur te doen in de woonkamer en ook een licht roze muur in mijn slaapkamer.

Ik ben eerlijk gezegd zwart wit moe en dus zal er weinig tot geen zwart meer in voorkomen, die combinatie dan. Want wit vind ik nog steeds prachtig. En hout!
En ik probeer me eraan te gaan houden dat ik meer groen in mijn huis krijg.
Ik had altijd weinig planten, omdat ik ze altijd vergeet water te geven, waardoor ze nooit een lang leven hebben in mijn huis.

Voor de kids wil ik een halve muur gaan verven. Voor Nayeli ook licht roze voor de helft met wit en voor Gene ook voor de helft een andere kleur, welke kleur moet ik nog over nadenken.

Het heerlijke aan dit appartement is dat er een onwijs grote woonkamer is.
En ik dus het speelhoekje waar ik al eerder over blogde in Let’s play! kan gaan maken in dit huis.
Zo fijn een eigen speelhoekje voor de kids, waar ze helemaal in het spelen kunnen opgaan, wat belangrijk is voor hun ontwikkeling.

Ik heb een hele groot soort berghok in huis waar ik een inloopkast van wil gaan maken.
Met planken met al mijn schoenen, een toffe spiegel aan de muur en mijn kledingkast erin verwerkt.
Iets wat altijd al een droom van mij was.

En ik wil er wat “roots” door heen doen, dus Aziatische invloeden. Indonesisch en Azië omdat het een onderdeel van mij is. Dus daarvoor nog op pad.

Ik zal binnenkort wat voor-na foto’s plaatsen met hoe het eruit zag toen ik erin kwam en foto’s met het eindresultaat.
Er komt een lichte laminaatvloer in en een goede ondervloer. Het is een verdieping woning en met 2 kids moet je zeker een goede ondervloer hebben omdat de buren anders geluidsoverlast hebben.

Ook over de muren moet ik nadenken wat ik wil. Sowieso strak.
Maar ik wil er ook weer niet super veel aan gaan spenderen, omdat het een huurwoning is.
Dat zijn even afwegingen die ik moet maken. Ditzelfde geldt voor de vloer overigens.

Ik heb een gelukje dat er 2 vriendinnen bezig zijn met verbouwen en verhuizen, dus kan gelukkig wat spulletjes overnemen. Als alleenstaande mama met 2 kleine kids moet je natuurlijk budget technisch overal goed naar kijken. En daarom ben ik hiervoor super dankbaar.
Ook mag ik wat grote spullen uit ons bestaande huis meenemen van mijn ex-partner, waarvoor ik ook enorm dankbaar ben.

Zoals je misschien ook weet ben ik spiritueel ingesteld en mijn inschrijving op woonnet rijnmond is op 15 maart gewijzigd ( verjaardag van mijn Ned oma’tje) op 7 augustus ( trouwdag van mijn Ned opa & oma) hoorde ik dat ik het huis kreeg en tijdens bezichtigen rook het naar mijn Indische oma. De lucht die altijd in haar huis hangt. Hiervoor ook heel dankbaar, ik weet gewoon dat hun mij helpen.

Vanaf nu dus weer meer Happiness is Homemade!
Zo’n zin erin!

En vanaf september weer mijn vaste items U ARE MY FAVORITE FOLLOWER & THE WEEKEND DIARY OF… So stay tuned!

Love,

Iris

-x-

2 Reacties

  1. 18 augustus 2017 / 4:44 pm

    Ik zie het al het word prachtig!!! Van harte meissie. Je verdient het!

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.