Personal blog; “raise children that don’t have to recover from their childhood”

Personal blog; “raise children that don’t have to recover from their childhood”

Hier weer eens een personal blog, voorheen deed ik dit vaker, het staat de laatste tijd op een laag pitje. Maar omdat ik het nog steeds super leuk vind om te doen, bij deze.

In mijn insta stories en in mijn laatste blog hoe verf ik een tripp trapp Stokke kinderstoel
vertelde ik al dat ik sinds kort single mommy ben. Nou ga ik daar natuurlijk niet over in details treden, de reden waarom etc. want dat is privé plus dat ik respect heb voor mijn ex en vader van mijn 2 mooie kids, die ik zonder hem niet had gekregen.

Waar ik wel over wil vertellen is hoe het mij de afgelopen maanden is gegaan. Sinds een half jaar uit elkaar. En eindelijk kan ik zeggen dat ik de schaamte voorbij ben.
Tuurlijk kunnen er nog super moeilijke momenten gaan komen, maar ik voel geen schaamte meer.

Alles gaat in fases en ik verbaas me er ook over hoeveel er al veranderd is in een half jaar tijd.

Instachallenge
Sinds ik het anderhalve week geleden plaatste op mijn instagram stories, toen ik mee deed aan de instachallenge, ben ik die schaamte voorbij.

Dit was dus een echte challenge voor mij!
De challenge was van een week waarbij je allerlei opdrachten moest uitvoeren met je instagram stories. Zo ook ” 7 feitjes die je nog niet wist van mij” en toen dacht ik, dit is het moment!

Ook met vriendinnen erover gehad en daardoor twijfelde ik dan zowel over het vertellen als over het niet vertellen. Maar je moet altijd doen wat jouw gevoel ingeeft, zo blogde ik daar al over volg je eigen gevoel
En nog steeds is dat wat ik doe mijn gevoel volgen, maar ook kwetsbaarheid en taboes doorbreken.

Ongelooflijk als je gaat scheiden, hoeveel mensen om je heen gescheiden zijn. Maar je ziet dat niet als je zelf in zo’n perfect gezinsleven zit. Ik heb ook prive berichtjes gekregen de afgelopen tijd van hoe ik dingen heb aangepakt en dat trok mij over de streep er toch over te bloggen.

The perfect life
Ik denk ook dat degene die in een perfect gezinsleven zitten, misschien zich wel heel gelukkig prijzen dat ze niet in mijn situatie zitten. En misschien ook wel na het lezen mijn blog.

Dit had ik natuurlijk ook nooit gedacht en nooit die intentie gehad natuurlijk. Je hebt de intentie om gelukkig met elkaar te zijn en kinderen groot te brengen. Dat is het doel, maar het kan bij iedereen gebeuren. Uiteraard wens ik dit niemand toe, sowieso niet, maar het gebeurt tegenwoordig wel veel.

Het wordt alleen niet benoemd op instagram of Facebook indien het wel zo is en ik snap dat ook heel goed. Het is ook leuker om te lezen hoe goed het met iemand gaat. Maar des te meer reden dat ik ertoe zag er wel over te bloggen.

Eigen gevoel volgen
Ik blijf mijn eigen gevoel volgen bij alles wat ik doe. Dit heb ik eigenlijk nooit gedaan, waardoor ik soms ook in posities terecht kwam die niet altijd goed uitpakte. Maar daar gaat verandering in komen. Je bent nooit te laat om te leren denk ik altijd.

De Huismuts quote
En de kunst is om ervoor te zorgen dat je je kinderen het goede voorbeeld meegeeft. En dat is wat een belangrijk doel voor mij is.

Zo plaatste De Huismuts ( mijn favo blogger, van elke mama denk ik) zo’n onwijs mooie en herkenbare tekst onder een foto van Pip ” raise children that don’t have to recover from their childhood” en zelfs als ik dit nu tik, krijg ik er tranen van.

Want dat is wat ik al 5 jaar aan het doen ben en nu eindelijk beetje bij beetje weer bergopwaarts aan het gaan.

Dan kan je er eigenlijk ook niemand meer bij hebben als je zoveel nog moet verwerken en groeien.

Maargoed I will save you the rest of that drama. Alleen nog maar vooruit kijken!

De allereerste dagen heb ik natuurlijk veel gehuild. 10 jaar een relatie met iemand hebben plus 2 mooie kids is niet niks. We hadden een nieuwbouw eengezinswoning gekocht en zouden daar een nieuwe start maken. Een mooier sprookje bestaat er niet. Plus dat dat onze droomwens was, al jaren.

Maar het mocht niet zo zijn en ik geloof er echt in dat er een weg voor iedereen is weggelegd en dat als dit zo gaat, dat het zo moet zijn. Dat er nog mooiere en betere dingen gaan komen, ook al wordt het een zwaar pad.

Sporten
Ik herpakte me de eerste tijd door te gaan sporten. Veel sporten!
En dat heeft me heel veel geholpen, door die eerste periode te komen.

Familie/vrienden
En veel af te spreken met familie & vrienden. Ook dat hielp heel erg! Je richten op leuke dingen is altijd goed. Zo vergeet je soms even de mindere situatie. Je leert ook de mensen kennen die er echt voor je zijn en die mensen waardeer ik nu echt. Er zijn de afgelopen tijd best veel mensen op mijn pad gekomen en dat is niet voor niks, daar geloof ik in.

Verwerken
Ik ben iemand die gelijk gaat verwerken, misschien wel doordat ik al dingen heb meegemaakt. Dit doe ik door praten erover, huilen en afscheid nemen. Zo ben ik naar de plek gegaan waar we onze eerste date hadden 10 jaar geleden. En vervolgens naar ons eerste huisje gereden. Eigenlijk een soort rouwen, net als dat iemand overlijd. Iedereen zal het anders doen, maar mij heeft dit geholpen.

Naast een huis moet natuurlijk de scheiding geregeld worden.
Dus ouderschapsplan opstellen, inboedel en financiën ( wat vast ook een pittig onderdeel zal worden)

Hier zal ik later nog wel een uitgebreidere blog over schrijven hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Dit wilde ik graag delen omdat ik denk dat een hoop papa’s of mama’s zich schamen als ze uit elkaar gaan, net als dat ik dat heb gehad. Wat zullen andere mensen ervan denken en ik voel me schuldig of ik heb gefaald, maar dat heb je niet. Uit elkaar gaan is ook vechten vertelde iemand mij en dat vind ik een hele mooie.

Soms zie je dat mensen de tijd nodig hebben zonder elkaar te zijn om te beseffen wat ze hadden. En soms is het het beste om uit elkaar te blijven. Who knows….

Tijd heelt wonden en daar hou ik me aan vast samen met positief zijn.

Bedankt alle lieve mensen die er voor mij zijn familie/vrienden maar ook volgers die mij privé berichtjes of onder mijn posts lieve teksten plaatsten!

Love,

Iris.

Share:

2 Reacties

  1. Chantal
    11 augustus 2017 / 12:56 pm

    Mooi stukje, geef het de tijd en de weg zal zich vanzelf ontvouwen.
    Waar deuren zich sluiten opent er altijd een nieuwe.

Laat een leuk berichtje achter!