Hoe verf ik een tripp trapp Stokke kinderstoel?

Hoe verf ik een tripp trapp Stokke kinderstoel?

Misschien hebben jullie het gevolgd in mijn insta stories, maar ik heb de Tripp Trapp kinderstoel van Nayeli geverfd. Mijn zoontje zijn Tripp Trapp heeft zijn papa in het wit geverfd toendertijd.

Toen ons dochtertje geboren was hebben wij deze aangeschaft op Marktplaats met het idee deze te verven, maar telkens kwam het er niet van. Vast wel herkenbaar bij een tweede kindje, aangezien je het een stuk drukker hebt….

Stokke Tripp Trapp kinderstoel
Ten eerste wil ik kwijt dat ik deze kinderstoel nog steeds erg fijn vind, vooral omdat je hem zo lang kan gebruiken. Zelfs voor wat kleinere volwassenen is deze Tripp Trapp kinderstoel nog te gebruiken.

Tip! Wij hebben hem toendertijd op marktplaats aangeschaft en dat is een prima keuze geweest. Wel aan te raden is om er 1 te zoeken die na mei 2003 is geproduceerd omdat je er dan de plastic newborn set op kunt doen voor je kindje.

Anders kan het ook maar dan past er alleen een houten babyset op en dat is minder goed schoon te maken en zit minder zacht voor de baby, ook met uittillen kunnen de beentjes soms klem zitten.

Zijdeglans verf op terpetinebasis
De verf die we gebruikten voor de Tripp Trapp kinderstoel was zijdeglans op terpetinebasis. In de winkel werd aangegeven dat dit makkelijk schoon te houden is. Wel is het van belang dat je de kinderstoel dan buiten verft, omdat de verflucht te sterk is voor binnen. Na 2 uur is de lucht wel vervlogen.

Zo wilden wij dit dus ook voor haar Tripp Trapp kinderstoel en deze taak heeft mama op zich genomen, aangezien ik er alvast aan kan gaan wennen om alle klusjes in huis te gaan doen in de toekomst.
Zoals je misschien ook zagen ben ik sinds kort single mommy.

En het verbaast me eigenlijk dat je als vrouw zijnde eigenlijk best veel kan, als je het maar gewoon doet!
Tuurlijk is wat voorlees werk wel belangrijk. Maar tegenwoordig kan je op internet zoveel informatie vinden dat het op zich allemaal best moet lukken.
In huis deed dus mijn ex meestal dit soort klusjes, verven, Ikea artikelen in elkaar zetten, boren, dat soort dingen, maar ik merk dat ik het zelf heel goed kan, als je het maar doet.

Flexa zacht roze
Ik koos voor de kleur Flexa zacht roze, er was ook een soort oudroze kleur bij Karwei die erg mooi was, maar ik vond deze net wat leuker staan bij haar lichtroze wolken placemat die ze aan tafel altijd gebruikt.

Wat heb je nodig om een Tripp Trapp kinderstoel te verven?
– schuurpapier, met een dunne korrel (bruin) en een dikkere korrel (geel) ( Action)
– verfkwasten, dunner en wat dikker om de kleine hoekjes te verven, met name waar de plankjes van de kinderstoel ingehangen kunnen worden (Action)
– terpetine ( Action)
– verfbak middel ( Karwei omdat ze bij Action alleen hele kleine hadden)
– vachtrollers ( Karwei, omdat ze die bij Action niet hadden)
– verfhouder ( middel formaat bij Karwei)
– ammoniak ( Albert Heijn)
Hoe verf ik een Tripp Trapp kinderstoel?
– haal de kinderstoel helemaal uit elkaar en bewaar alle schroefjes in een zakje
– maak de kinderstoel schoon met ammoniak ( het kan ook met speciaal schoonmaakartikel die hiervoor zijn gemaakt met een wat aangenamere lucht, maar aangezien ik het buiten deed, kon het best goed)
– schuren, eerst met een dikke korrel schuurpapier en erna met een wat dunnere korrel schuurpapier
– schoongemaakt met ammoniak, zodat alle stof ervan af was
– grondverf gezet ( let goed op dat je ook dezelfde grondverf neemt als die van de verf, in dit geval ook op terpetinebasis)
– belangrijk is om alles goed te laten drogen
– schuren met een lichte korrel schuurpapier
– weer schoongemaakt met ammoniak
– goed laten drogen, zodat het hout niet meer nat is na het schoonmaken met ammoniak
– de verf erop met de vachtrollers
– goed laten drogen
– tweede keer verven
– minimaal 4 dagen goed laten drogen.

Met name met de plankjes zul je anders merken dat indien je ze niet een aantal dagen laat drogen dat de plankjes beschadigd raken met het inhangen.-Love-

Iris

Share:

3 Reacties

  1. 10 april 2019 / 6:16 pm

    Ik wil ook de triptrap stoel voor mijn dochter gaan verven. Hoeveel verf heb je nodig? Ik zie dat jij een grote pot hebt gekocht, heb je zoveel nodig of is een potje van 250 ml ook wel voldoende?

  2. Janneke
    6 mei 2019 / 3:15 pm

    Wij hebben een aantal jaren terug een nieuwe tripp Trapp stoel gekocht. De stoel wordt snel lelijk omdat de verf er snel afgaat. Ook hoor ik dat van andere mensen. Je kunt de tripp Trapp eigenlijk niet met een vochtig doekje afnemen. Ik ga het ook proberen ! Bedankt !

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.