Naar de basisschool

Naar de basisschool

Zoals beloofd een blog over Gene die naar de basisschool gaat.
Eerst begreep ik nooit zo waarom dit zo’n happening was, maar nu wel….

Gene zit sinds 2 weken op de basisschool. Zelf vindt hij het leuk, maar toch is het nog wisselend.

Wennen
De eerste dagen vond hij het super leuk, maar hij moet wel wennen. Hij wil dat ik de klas mee in ga en is stilletjes, wat ik totaal niet gewend ben van hem!
Hij vindt het ook veel en is moe, hij zegt dan ” mama moet ik nou weer de hele dag naar school/naar de meester”.

Opbouwen
Ahh dan denk ik nog wel, wat een klein mannetje is het nog. Logisch ook dat het een hele grote stap is van 4 dagdelen naar 4,5 volle dagen naar school.

Het is dat het maar voor 2 weken was, maar na de vakantie denk ik er wel over om hem niet de volle 4,5 dagen te laten gaan, maar bijvoorbeeld de woensdagochtend niet of de vrijdagmiddag niet.

Ze moeten het toch opbouwen en ze zijn nog maar zo klein. Vaak voel je je als mama of papa verplicht om ze gelijk hele dagen naar school te laten gaan, maar ze zijn nog niet leerplichtig met 4 jaar.

Overgang
Voor mezelf was het ook wel even een overgang. Ineens 4 jaar. Het idee dat ie al zo groot aan het worden is en dat je hem meer los moet gaan laten. Op de peuterspeelzaal was alles zo gemoedelijk en nog kleinschalig.

Hier op de basisschool geeft ie eerst een hand aan de meester bij binnenkomst, dan moet ie zijn naam aantikken op een schoolbord dat ie aanwezig is en start ie in een kring.

Ik weet nog goed alle berichten van andere mama’s over hun kind voor het eerst naar de basisschool. Ik begreep nooit zo goed waarom het zo belangrijk was, maar nu wel. Dat is altijd, als je het zelf ervaart is het altijd anders.

Maar ook heel leuk voor hem. Je ziet hem groeien in zijn houding. Hij praat ook veel beter en maakt hele bijdehandte opmerkingen. Leuk is dat om te zien!

Zomervakantie
Nu 6 weken vakantie. Ik ben benieuwd of hij erg moet wennen na de vakantie.
Ze hadden gisteren hun afscheid. De meester een cadeau gegeven en de kinderen mochten allemaal via het raam naar buiten. Alleen deze meester deed dat. Hij heeft een erg leuke meester, die een goede invloed op Gene heeft. Ben daar erg blij mee.

Ook voor Nayeli is het veranderd. Ze zat 3 maandjes met Gene op de peuterspeelzaal en ik merk ( en ook volgens de juffen) dat ze Gene erg mist. Ze vraagt ook telkens ” waar Gene nou”.

Toen ik haar bracht voor het eerst hoefde ze helemaal niet te huilen. En nu Gene weg is, huilt ze als ik wegga. Ze trokken veel met elkaar op. Sowieso loopt ze hem altijd achterna, overal waar hij gaat, altijd al.

Voor de rest gaat het goed met haar op de peuterspeelzaal. Het is een wijs dametje, die goed met 3 woorden spreekt en ze was al voor haar tweede verjaardag helemaal zindelijk.

Ook is het leuk om te merken dat ze elkaar nu meer missen en als ze thuis zijn, zijn ze super lief tegen elkaar. Zoals op de foto hieronder.

Share:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.