U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY

IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.

Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om dit uit te breiden.

Deze Belgische mama heeft 3 hele leuke kids en ik vind haar opvallen door haar manier van fotografie.
Het is zo mooi en apart. Ik hou ervan. Ik herken haar echt aan haar fotografie en dat is echt een compliment. Ik denk dat ik voor meerdere mama’s spreek, want toen ik de teaser van de week plaatste was er al direct herkenning.

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER// dominiquelahou

Kan je de persoon omschrijven achter jouw account dominiquelahou?
Ik ben Dominique, 35 jaar en woon Antwerpen. Ik ben hier komen studeren, heb Dieter leren kennen en ben gebleven. Samen hebben wij 3 kinderen Juline, Louis, Marie en een 19-jarige kater Jos.

Ik had al langer een Instagram account, maar sinds de geboorte van Marie, ben ik meer en meer foto’s beginnen posten. Het zijn vooral foto’s van de kinderen en dan eigenlijk meestal van Marie. Soms dwing ik Juline en Louis om even stil te staan voor een foto, zodat mensen niet vergeten dat ik meerdere kinderen heb.

Ik vind het zo een leuk iets, waar ik al veel leuke, mooie en inspirerende mensen door heb mogen ontmoeten. Al vinden mijn gezinsleden de constante aanwezigheid van mijn I-phone in aanslag minder interessant.

Hoe ervaar je het moederschap?
Als een heerlijk iets en met momenten ABSOLUUT niet. Een mama die zegt dat het moederschap ‘a walk in the park’ is, liegt.
Mijn kinderen zijn een handvol, ad rem en vooral luid.. haha.. jammer genoeg hebben ze dat dan weer van mij.

Soms heb ik het gevoel dat ik tegen muren praat, mijn wallen over mijn wangen hangen en een slaaf ben van mijn eigen drang tot orde.
Maar het is ook zo verrijkend. Elke dag samen lachen, hen iets kunnen bijbrengen, antwoorden op de 100-den vragen van Louis, de dansjes in de zorgeloze droomwereld van Juline en de ontwikkelingen van Marie, die plots, van vandaag op morgen, geen baby meer is…
Het moederschap is zwaar, maar vooral ook heel erg mooi!

Waar ben je het meest trots op, op wat je hebt bereikt?
Het is cliché, maar ik denk dat het mijn kinderen zijn. Het zijn alle 3 eigen karaktertjes, die lief hebben en erg geliefd zijn. Ik vind het enorm belangrijk dat ze weten wat het is om een goed persoon te zijn, dat ze proberen een goede vriend te zijn en dat ze weten dat de personen in hun omgeving, hun ook graag zien.

Wat maakt jou mooi van binnen en van buiten?
Wat een ontzettend moeilijke vraag.
Ik ben heel rechtuit, maar heb wel een groot inlevingsvermogen. Kan goed luisteren en probeer te helpen waar ik kan. Zo denk/hoop ik dat ik een goede vriendin ben, waarvan mijn vrienden weten dat ik altijd voor hen klaar sta.

Werk je, zo ja wat voor werk doe je en wat vind je leuk aan jouw werk?
Ik werk als laborant in de diamant sector. Sinds de geboorte van Marie doe ik dit part-time en dat bevalt mij wel. De combinatie van een groot gezin, alles wat daarbij komt kijken en werk is niet altijd evident. Gelukkig heb ik toffe collega’s, die het niet erg vinden dat ik in de voormiddag geen woord zeg en enkel koffie drink en in de namiddag dan weer non-stop aan het praten ben.

Wat is een droom of wat zijn dromen die nog in vervulling moet gaan, oftewel wat staat bovenaan op jouw bucket list? ( het mogen er ook meerdere zijn)
Ik zou graag fotografie gaan studeren. Instagram heeft de behoefte hieraan sterk vergroot. Ik heb edelsmeden gestudeerd, maar voor ik tot die beslissing kwam, stond eigenlijk fotografie en architectuur bovenaan op het lijstje. Nu heb ik toch wel spijt dat ik niet bij mijn eerste gevoel gebleven ben. Het is zo een boeiend medium, waar men prachtige dingen mee kan doen. Dat wil ik ook graag kunnen.
En een huisje in het zuiden van Frankrijk om even zorgeloos te genieten, zie ik ook wel zitten.

Welke kleding merkjes zijn jouw favoriet en waarom?
Ik ben grote fan van Belgische kinderkleding. Morley, Maan, Bellerose, Simply Kids, RitacoRita, Nathalie Verlinden, Anne Kurris.
Maar ook van Tinycottons, Carlijnq, Bobo Choses en Zara hangt er veel in de kasten.
Elk kind heeft zijn specifieke merkjes. Zo heeft Louis heel basic en stoere kleding, Juline eerder kleurrijk met een printje en Marie schattig en meer rustig van kleur. Kleding moet bij een kind passen en ik vind het leuk en ook wel ontspannend om daar mee bezig te zijn.
Sommige mensen doen yoga, ik koop kinderkleding.. haha

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren en waarom?
Slechts 3 accounts noemen vind ik echt niet evident, er zijn echt zo veel mooie en leuke feeds…

cocoo_and_miel Elke is zo een super vrouw met een geweldig oog voor een goed beeld. Ik word altijd blij van haar foto’s.
annehendrikse grappig, mooi, leuk.. volgen!
liesellove.be Lies is een mama van drie schattige kindjes. Mooie feed, met foto’s die prachtig zijn in hun eenvoud.

Heel leuk dat je meedoet Dominique! Wij blijven jou uiteraard volgen!

Share:

Laat een leuk berichtje achter!