THE WEEKEND DIARY OF….

THE WEEKEND DIARY OF….

Kan jij ook zo moeilijk afscheid nemen van het weekend?
Ik wel, want ik vind het altijd heerlijk het weekend.

Als mama zijnde is het ook fijn om af en toe lekker met vriendinnen op stap te gaan, wat lekkers te eten of een wijntje te drinken.
En even alle kinderzorgen van je af te laten glijden 😉

Geen ” mama” stemmetje meer in je hoofd, geen luiers, geen hulp bij naar de wc gaan of eten en drinken klaarmaken. Even niks en alleen maar mommy-time!

Maar het is natuurlijk ook leuk om leuke uitstapjes te doen met het gezin en tijd door te brengen als gezin.
Vandaar dat deze rubriek er is.

Ik ben altijd erg benieuwd naar wat andere mama’s doen in hun weekend om zo weer inspiratie te krijgen. Tegenwoordig zie je door de handige opties op instagram bovenaan wat jouw volgers doen en ik vind dat altijd zo leuk dat ik hier een hele rubriek aan wijd ter inspiratie!

Deze week een mama met een super stijlvol dochtertje. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Ik like heel veel foto’s van hun en vraag ook regelmatig waar ze iets gekocht heeft voor haar dochtertje!

THE WEEKEND DIARY OF…..Pascale Devilee

Lieve Iris, wat leuk dat je mij hebt gevraagd om een weekend diary te maken. Voor iedereen die mij nog niet kent zal ik mijzelf even kort voorstellen. Ik ben Pascale, 26 jaar oud (jong?!) en ik woon samen met mijn vriend Younes (ook 26 jaar) en onze dochter Noor van bijna 2 jaar in het pittoreske Hendrik Ido Ambacht, net onder de rook van Rotterdam.

Younes en ik kennen elkaar al vanaf 13 jarige leeftijd en daar is nu onze mooie dochter Noor uit voort gekomen. Younes is van oorsprong Marokkaans en Noor is dus een mengelmoesje van ons beiden!

Ons weekend:

WOENSDAG
Deze week begon ons weekend op woensdag al. Younes heeft op woensdag altijd vrij, dus voor hem begon het zelfs dinsdag al, lucky him. Younes is een hele lieve papa voor Noor, en kan dus niks anders doen die dag dan papa zijn. Huishoudelijke taken op zijn vrije dag kan ik dus echt vergeten.
Hij vraagt zich volgens mij ook totaal niet af hoe ik dat doe als ik vrij ben, en voor Noor zorgen en huishouden.

Alhoewel ik daar natuurlijk best geïrriteerd door kan raken ben ik eigenlijk alleen maar blij dat hij de tijd neemt en leuke dingen doet met Noor op die dag, want eerlijk is eerlijk met allebei een baan, een kindje, een huishouden en een sociaal leven worden we eigenlijk geleefd door alle verplichtingen! Ik heb mijzelf nu ook voorgenomen en inmiddels ook al toegepast dat de was er morgen (en de dag erna) ook nog ligt en probeer de dingen dan ook wel steeds iets meer los te laten.

Ik dwaal een beetje af dus ga gauw verder met vertellen over het lange weekend.

Woensdagavond ben ik van uit mijn werk gezellig naar een van mijn beste vriendinnetjes gegaan om daar te eten en haar verjaardag te vieren! Wij hebben vanaf de Havo een groepje vriendinnen van 10 meiden (waarvan eentje inmiddels verhuisd naar Nieuw-Zeeland voor de liefde).

Anyway het is al bijna 10 jaar (getting old) geleden dat wij Havo examen deden en sindsdien zijn we allemaal nog steeds vriendinnen en zien elkaar nog regelmatig. Een aantal daarvan ken ik zelfs al vanaf de basisschool tijd, real friendship lasts forever zeg ik dan maar.

Na het etentje ben ik naar huis gegaan, want Younes is Koningsnacht gaan vieren in Rotterdam met vrienden. Wij hadden besloten dat ik thuis zou blijven omdat we Noor niet weg wilden brengen, omdat ze de dag ervoor ook bij familie was geweest. Daarbij houd ik van gezelligheid, maar dus helemaal niet van uitgaan. Ik vond het dan ook helemaal niet erg om lekker met mijn meisje in bed te kroelen.

Toen ik thuiskwam, kwam er nog een andere vriendin bij mij langs om lekker te relaxen op de bank, ik was alleen zo moe dat ik om half een in slaap viel. Wij zijn trouwens deze week gestart met een soort slaaptraining (fancy woord, maar het betekent dat we haar laten huilen).

Vanaf de dag dat Noor geboren is, slaapt ze eigenlijk al door en was dus niet geïnteresseerd om ’s nachts een flesje te drinken. Op advies van de kraamzuster hebben wij haar toen gewoon laten slapen en dit heeft echt heel goed uitgepakt.

Noor was echt de ideale baby uit een boekje (ja ik ben bang voor een tweede dat wordt vast het tegenovergestelde). Daarbij namen wij haar ook altijd overal mee naar toe en lieten haar overal slapen ook tussen ons in (beginnersfout?). Dit resulteert nu in een eigenwijze peuterpuber, welke bij het woord eigen bed gaat huilen. Op zich nog geen ramp want om eerlijk te bekennen na 3 avonden laten huilen heeft ze het toch wel aardig onder de knie (go Noor!).

DONDERDAG (KONINGSDAG)
Donderdag was het dan Koningsdag en in ons dorp (net als in alle dorpen van Nederland volgens mij) is er dan de: Jawel BRADERIE! Ik hou er van om over de braderie te struinen en koop er helemaal nooit iets (behalve eten!). Toch moet ik er ieder jaar even overheen lopen en daarna lopen we standaard even naar de kermis.

Toevallig heb ik Younes ook leren kennen op de kermis toen ik (ja je gelooft het niet) op mijn skelter (!) aankwam rijden met mijn toenmalige buurmeisje (ik was een echte tomboy). In mijn tienerjaren ‘chillde’ we natuurlijk ook ieder jaar standaard een week op de kermis, bij de botsauto’s want dat was gewoon gangster. Moest wel gewoon op tijd weer thuis melden en die tien euro was ook gewoon binnen vijf minuten op. Ook zonder geld hadden we met zijn allen gewoon de grootste lol.

Buiten mijn standaard groepje vriendinnen om hebben wij ook nog een andere vriendengroep, dit zijn de vrienden van Younes, inmiddels ken ik ze natuurlijk ook allemaal al duizend jaar voor mijn gevoel en hebben we echt een leuke vriendengroep. Hier hebben we dan ook Koningsdag mee doorgebracht, lekker gebraderied (dit is geen woord hoor) en gestruind en in plaats van ge-chillt op de kermis nu gewoon braaf met Noor in de vliegtuigjes geweest en niet in de botsauto’s (bummer!).

Noor heeft ook nog eendjes gevangen en ze is in de draaimolen/ schommel geweest, dit vond ze echt zo leuk! Ik was helemaal verbaasd want eigenlijk vond ik haar een beetje te klein voor die schommel maar ze wilde er dus niet meer uit en we moesten de kermis met veel gehuil dan ook verlaten.

Nog een traditie die we al jaren voortzetten is discussiëren over eten. Wat gaan we eten, waar gaan we eten? We zijn het er nooit over eens ook niet als we gewoon uit eten gaan met zijn allen.

Dit jaar waren we er vrij snel uit en zijn we met zijn allen naar ons huis gegaan en hebben daar pizza besteld. Noor was inmiddels erg huilerig en hangerig en we hebben dus even een momentje van rust ingepland.

Noor zou ’s avonds naar de vader van Younes gaan om daar te logeren, zodat wij gezellig naar het Veerplein konden en naar het vuurwerk konden kijken. Noor ging inmiddels echt huilen en was het zat. Mijn moeder instinct zei gewoon dat ik niet weg kon gaan en ik ben dus ook thuis gebleven. Nadat iedereen weg was ben ik met Noor in bed gekropen en helaas heeft ze toen na een uur overgegeven. Nadat Younes thuis was gekomen zijn we met zijn drietjes in slaap gevallen en hebben we gelukkig toch een hele nacht lekker geslapen.

VRIJDAG: THE DAY AFTER
Vrijdag hebben we lekker uitgeslapen en hebben we even rustig ontbeten met Noor. Aangezien ze de avond daarvoor helemaal niet lekker was geworden hadden we besloten het rustig aan te doen. Noor was zo vrolijk en voelde zich gelukkig echt super goed. We hadden het de dag ervoor al over gehad om misschien naar het strand te rijden maar dit plan stond even op een laag pitje i.v.m. Noor.

Uiteindelijk toch besloten om naar Noordwijk aan Zee te rijden met vrienden, wij waren hier allemaal nog nooit geweest. We hebben heerlijk uitgewaaid op het strand en Noor vond het helemaal geweldig. We hebben heerlijk geluncht bij de strandtent ‘BLU Beach’. Daarna zijn we nog even het centrum in gelopen van Noordwijk en hebben hier nog een lekker ijsje gegeten.

Rond een uur of half vijf zijn we weer naar huis gereden en besloten we om met onze vrienden bij ons thuis te gaan fonduen. Wij hebben nog een hele oude pan die al meer dan 40 jaar in de familie is en het nog steeds doet! Wij doen overigens altijd vleesfonduen en geen kaasfondue (super lekker). Na een gezellige dag waren we allemaal erg moe en zijn we op tijd gaan slapen.

ZATERDAG: RUSTDAG
Zaterdag hebben Noor en ik echt helemaal niks gedaan, op een aantal wasjes na hebben we een lekkere luie dag gehouden. Noor was ook een beetje uit haar doen na al die drukte en ze klaagde ook een beetje over pijn. Dat vind ik zo lastig soms, ik zou willen dat ze al heel goed kan aangeven waar ze dan last van heeft want nu is het soms echt gissen. Younes ging ’s avonds met vrienden naar een kickboxgala en ik heb heerlijk op de bank ’13 reasons why’ gekeken terwijl Noor lekker sliep.

SUNDAY: FUNDAY
Zondag 30 april was mijn broer jarig, hij is 29 jaar geworden. We zijn daarom met zijn allen naar Zeeland gereden rond een uur of 12 en hebben de kinderen hier even op het strand laten spelen. Ik heb echt een hekel aan zand en aangezien het waaide had ik al gauw overal zand zitten.

Na een uurtje zijn we naar onze vaste ‘stamkroeg’ gereden in Renesse waar we lekker gegeten en gedronken hebben. Mijn opa en oma hebben altijd een caravan gehad in Renesse en tot mijn 16e jaar heb ik hier dan ook iedere zomer en iedere vakantie zo’n beetje doorgebracht.

Na een lang weekend liggen we nu op de bank terwijl papa naar de Kuip is om daar de bekerwedstrijd te bekijken (onpartijdig dit keer, hij is diehard Feyenoord fan). Morgen ben ik nog lekker een dagje vrij en moet ik echt thuis het een en ander doen. Op maandag is het bij mij echt poetsdag en kroeldag met ons kleine meisje Noor!

Dank je wel lieve Pascale, voor een kijkje in jullie afgelopen weekend! Super leuk om te lezen!
Je bent erg open en leuk om je privé ook beter te leren kennen.  En 13 reasons why is echt een toffe serie, ik volg hem ook!
En wij blijven jullie volgen op instagram. Noor ziet er altijd zo leuk en stijlvol uit en een echt vrolijk lachebekkie!

 

Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: