THE WEEKEND DIARY OF…

THE WEEKEND DIARY OF…

Kan jij ook zo moeilijk afscheid nemen van het weekend?
Ik wel, want ik vind het altijd heerlijk het weekend.

Als mama zijnde is het ook fijn om af en toe lekker met vriendinnen op stap te gaan, wat lekkers te eten of een wijntje te drinken.
En even alle kinderzorgen van je af te laten glijden 😉

Geen ” mama” stemmetje meer in je hoofd, geen luiers, geen hulp bij naar de wc gaan of eten en drinken klaarmaken. Even niks en alleen maar mommy-time!

Maar het is natuurlijk ook leuk om leuke uitstapjes te doen met het gezin en tijd door te brengen als gezin.
Vandaar dat deze rubriek er is.

Ik ben altijd erg benieuwd naar wat andere mama’s doen in hun weekend om zo weer inspiratie te krijgen. Tegenwoordig zie je door de handige opties op instagram bovenaan wat jouw volgers doen en ik vind dat altijd zo leuk dat ik hier een hele rubriek aan wijd ter inspiratie!

Deze dame heb je wellicht al voorbij zien komen, want zij is een van onze nieuwe gastbloggers.
Gemist? zie bekendmaking gastbloggers

THE WEEKEND DIARY OF…. bysunna

Even voorstellen
Mijn naam is Sunna ik woon in Amsterdam samen met mijn liefde. Ik ben 28, vorig jaar moeder geworden en ik heb MS. Oftewel Multiple Sclerose, een aandoening aan je centraal zenuwstel. Ik heb het geluk dat ik hier al vier jaar heel stabiel in ben en daar ben ik elke dag heel erg dankbaar voor. Het is en blijft een vreselijke ziekte, maar ik kan hier aardig mijn weg in vinden en probeer altijd positief te zijn.

Mijn weekend diary:

Vrijdag
Ik kijk altijd uit naar het weekend. Voor de geboorte van mijn zoon werkte ik en had een fulltime baan op kantoor. Momenteel werk ik even niet. Ondanks dat ik niet werk voelt vrijdag wel als het einde van een werkweek en het begin van het weekend. Fulltime mama zijn is toch ook hard werken. In het weekend nemen wij als gezin ‘’even’’ tijd voor elkaar. We gaan lekker koken, uitslapen, wandelen en doen alles even op een pitje lager. Niets ‘’moet’’ in het weekend.

Zaterdag
Vandaag heb ik afgesproken met een van mijn beste vriendinnen Marisa. Ze komt bij mij langs, want wij gaan werken aan ons projectje. Namelijk ‘’meisjes van GOUD’’ een initiatief van ons om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Wij maken musthaves in het GOUD. Die verkopen wij en de opbrengsten gaan naar onderzoek voor MS. Volgend weekend staan wij op een buurtmarkt in Amsterdam (Pret in de Fred) waar wij onze producten verkopen en met koningsdag kan je ons vinden in Watergraafsmeer.

Wij zamelen geld in, omdat wij meedoen aan ‘’Klimmen tegen MS’’
Op 05 juni zijn wij met ons team van 9 man sterk in Frankrijk om de Mont Ventoux berg te beklimmen. Het team bestaat uit mijn dierbare familie en vrienden.

Meisjes van GOUD is ontstaan om op een leuke, creatieve manier geld op te halen voor dit goede doel. We hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek, en met veel trots de berg op te gaan.

Het resultaat:

We hebben tassen laten maken. En vandaag met ‘’meisjes van GOUD’’ potten voor planten (moestuintjes) in het goud gespoten.

Ook hebben wij leuke dekseltjes met diertjes die op glazen potjes komen.
Alle opbrengsten van de verkochte producten gaan naar onderzoek voor MS.

Ik ben echt supertrots op het resultaat en vooral met alle lieve mensen om me heen die hieraan meewerken.

Voor veel meer goud kan je ons volgen op Facebook of instagram ‘’meisjes van GOUD’’ ( klik op de links).
Het was een leuke creatieve middag die languit op de bank geëindigd is.

Zondag
Eerste pasen voor ons kleintje!

Vandaag hebben wij een paasbrunch bij familie. Op de een of andere manier vind ik alle feestdagen nu leuker dan voordat ik moeder was. Het doet mij denken aan alle herinneringen die ik zelf had als kind en hoe leuk ik dat vond. Dat gevoel wil ik mijn kind ook meegeven.

Halverwege de middag merk ik toch dat mijn creatieve middag van de dag ervoor effect heeft gehad op mijn lichaam. Ik word moe en krijg last van mijn spieren. Alles doet pijn, een soort van mega spierpijn en stijfheid. Dit zijn de effecten van mijn MS als iets te druk of te zwaar is geweest. Als ik dit voel moet ik een paar stappen achteruit doen en wordt de volgende dag gecanceld.

Tweede paasdag wordt voor mij een joggingpak-dag en de hele dag knuffelen met mijn kleintje en vooral extra uitrusten. Het is niet erg, had ik juist even zin in.

Ik wens iedereen een hele fijne week.

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Sunna

 


Bedankt Sunna, voor het kijkje in jullie leven. Super leuk initiatief is meisjes van goud en wat een prachtige spulletjes! Ook heel mooi om te zien hoe kwetsbaar je je opstelt over het leven met MS en fijn te zien dat je er zo positief mee omgaat!


Delen:

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: