U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER

U ARE MY FAVORITE// FOLLOW FRIDAY

IEDERE VRIJDAG MIJN FAVORIETE VOLGER, OMDAT IK HOU VAN MENSEN DIE MIJ INSPIREREN EN DIT MET JULLIE TE DELEN.

Op instagram zie je op vrijdag vaak #followfriday waarbij instagrammers aangeven wie ze het liefst volgen op vrijdag, dit inspireerde om dit uit te breiden.

Mijn favoriet is een leuke mama met ook een heel leuk dochtertje. Ik word altijd vrolijk als ik haar zie op instagram, zulke leuke foto’s!

U ARE MY FAVORITE FOLLOWER // mommy.of.leona


Kan je de persoon omschrijven achter jouw account mommy.of.leona?
Ik ben Marije Smit-van Dorp, 30 jaar, getrouwd, moeder van Leona van ruim 13 maanden oud en bonusmoeder van 3 grotere kinderen.

Hoe vind je het om mama te zijn? Heeft het jou als persoon veranderd?
Misschien heel cliché, maar ik denk wat veel moeders zeggen; het is het mooiste wat me is overkomen. Ik was samen met mijn zusje zwanger, zij is 5 dagen na mij bevallen, ook van een dochter. Het was heel fijn om samen zwanger te zijn. Zonder al teveel woorden wisten we precies aan de ander duidelijk te maken hoe we ons voelden. Bovendien was het erg leuk om samen af te tellen naar de geboorte van onze dochters. De band met mijn zusje is hierdoor ook erg versterkt. We hebben veel contact met elkaar en vullen elkaar aan.

Het heeft me zeker als persoon veranderd; vroeger kon ik altijd overal naartoe en was ik altijd aan het rennen en vliegen. Nu nog steeds wel, maar ik pas me aan op het ritme van Leona. Ook maakt het mij wel heel kwetsbaar. Leona was 2 maanden toen ze een ALTE kreeg (Aparent Life Threatening Event). Toen zijn we haar bijna kwijt geraakt. Sinds die tijd ben ik extra alert op haar. Het heeft een tijd geduurd voordat ik weer echt kon genieten van het moeder zijn. De psycholoog heeft me van m’n trauma afgeholpen en naarmate de tijd verstrijkt krijg ik steeds meer vertrouwen dat Leona gewoon gezond is en dat de ALTE een eenmalig iets was.

Hoe zorg jij voor een evenwichtig leven met man, kind, werk en jezelf zijn?
Evenwicht in ons leven is best lastig. Ik werk onregelmatige diensten, heb 1 vaste nachtdienst in de week en 1 weekend in de maand vrij. In mijn vrije weekend proberen we zoveel mogelijk tijd door te brengen met het gezin en leuke dingen te plannen.

Werk je, zo ja wat voor werk doe je en wat vind je leuk aan jouw werk?
Ik werk 16 uur per week op de huisartsenpost als doktersassistente. Mijn werk is heel afwisselend, je weet nooit wat je aan de telefoon krijgt en daardoor blijft het altijd een uitdaging en wordt het nooit saai.

Wist jij altijd al wat je voor beroep wilde gaan doen? En is dat ook uitgekomen?
Vanaf jongs af aan was het mijn droom om in het ziekenhuis te gaan werken. Ik ben op mijn 15e begonnen met werken-leren in het verpleeghuis en zo mijn diploma verzorgende IG gehaald. In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot doktersassistente in het Sint Franciscus Gasthuis, 3 dagen werken en 1 dag school in de week. Na het afronden van de opleiding ben ik bij de huisartsenpost begonnen en daarnaast nog een half jaar een aantal uren in het SFG blijven werken. Nu werk ik alleen nog op de huisartsenpost.

Ik wilde altijd verpleegkundige worden in het ziekenhuis. Uiteindelijk toch gekozen voor doktersassistente, omdat ik van de onregelmatige diensten af wilde. Door het werken bij de huisartsenpost is mijn werkschema alsnog onregelmatig en in het vak kan ik verder niet specialiseren. Daarom heb ik wel spijt dat ik toch niet voor verpleegkundige ben gegaan, maar het is vrij onrealistisch om daar alsnog mee aan de gang te gaan.

Wat is voor jou een droom die nog in vervulling moet gaan?
Ik ben als baby geadopteerd vanuit Sri Lanka en al verschillende keren terug geweest naar mijn geboorteland. Zelf heb ik nooit mijn biologische moeder ontmoet, maar nu ik zelf moeder ben zou ik het wel erg leuk vinden om met ons gezin een keer naar Sri Lanka te gaan om mijn biologische moeder te ontmoeten

Wat maakt jou “mooi van binnen en van buiten”? Waar word je echt gelukkig van?
Ik vind de vraag zelf erg lastig en heb hem daarom aan mijn zusje voorgelegd; Haar woorden: je bent een prachtige vrouw om te zien, lief en een van je beste eigenschappen is dat je attent bent.
Je hebt alles voor Leona over, zelfs je zeer gewaardeerde nachtrust.
Ik word gelukkig van Leona, ons gezin en de familie en vrienden om ons heen.

Noem 3 instagram accounts die jou inspireren en waarom?
De volgende instagram accounts inspireren mij:
kukeluusje

elisemilou

mamamargaritha

Ze inspireren mij, omdat ze een kijkje geven in het alledaagse leven. Niet alleen mooie plaatjes en gezellige verhalen, maar ook realistische verhalen waar ik me mee kan identificeren.

Bedankt Marije, voor dit leuke interview en kijkje in jullie leven. Knap ook dat je je zo kwetsbaar openstelt over ALTE, lijkt me best pittig.
Ik blijf jullie volgen en genieten van alle cute foto’s van Leona en van jou natuurlijk.

Delen:

1 Reactie

  1. Annemarie
    16 april 2017 / 12:56 pm

    Super Marije! Je bent zeker een mooi mens en een zeer gewaardeerde vriendin! En Leona is gewoon om op te vreten ❤

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: