Believe in YOU!

Believe in YOU!

Al eerder in mijn blog “good vibes only” vertelde ik over het geloof hebben in positieve energie.
Dat als je positieve energie uitstraalt dit ook naar je toekomt. En nog steeds geloof ik daarin.

img_20161224_181851-1

Op welk gebied ook. En het is zelfs zo bizar dat als ik goede energie heb dat ik ook bijvoorbeeld meer kleertjes verkoop van mijn kids. Zo kan het zelfs werken, ik heb het getest.De energie zie je niet, maar voel je wel en is er dus echt. En zo gaat dat dus met van  alles.

Ben je positief, dan komen er vanzelf positieve dingen op je pad en andersom.

Door de geboortes van mijn kinderen zie ik in dat ik iets moet gaan doen wat mijn passie is en waar ik van houd. Alleen dan heeft het kans van slagen.
Het kiezen voor jezelf en wat je wilt, is zo fijn, weet ik uit ervaring!

screenshot_20161224-180835

Twijfels sloegen ineens toe de laatste tijd of ik nog wel wilde bloggen, waarom heb ik een blog, moet ik mijn priveleven wel blootstellen. Mijn kwetsbaarheid laten zien. Dat soort dingen.

Terwijl ik heel goed weet diep van binnen dat ik juist die kwetsbaarheid moet laten zien, want dat is mijn kracht. Kwetsbaarheid laten zien en daarmee anderen helpen die dit ook nodig hebben. Zo kreeg ik op voorgaande blogs hele leuke reacties al en die gaven heel veel kracht en voldoening.

Een tijdje geleden maakte ik kennis met een coach die gespecialiseerd is in het trainen van vrouwen om te doen waar ze gelukkig van worden, op werkgebied. Haar verhaal sprak mij zo erg aan, dat ik geen twijfel heb dat dit het keermoment gaat worden dat ik ga doen wat ik moet doen.

En ik heb dat niet alleen. Genoeg mensen om mij heen, hoor ik het zeggen.
Ik ben niet gelukkig in mijn baan, maar wat moet ik dan doen?
Je hebt van huis uit geleerd om op een kantoor te werken en te doen waarvoor je geleerd hebt. Dit is ook prima, maar past het ook bij jou? Voel je aan alles dat het dit niet voor is, probeer dan te kijken naar waar je goed in bent en van houd.

Herken jij dat ook? Dat je jarenlang al in een baan zit waarvan je denkt: wat doe ik hier?
Mensen die het maar doen om te hypotheek te betalen en het gezin draaiende te houden.

En ikzelf heb dat ook. Ik heb een HBO opleiding Communicatie afgerond, maar de functies die ik tot nu toe heb gedaan, waren het niet voor mij.

Tuurlijk zijn er bepaalde facetten die ik wel leuk vind, advies geven, social media/online communicatie, organiseren van evenementen, schrijven van teksten, foto’s toevoegen aan teksten.
Maar de standaard communicatiefunctie binnen een grote commerciele organisatie, dat is het niet voor mij, is tot nu toe gebleken.

Eigen inbreng en een product dat mij aanspreekt, dan kan ik mij er helemaal voor geven.
Als het met bloggen en kids te maken heeft, dan sta ik er helemaal voor open, omdat ik daar van houd!

Wat is het wel voor mij?
Dat is het pad wat ik ga afleggen vanaf nu.
Ik ga niet meer stoppen met bloggen, dus voor degene die mijn blogs tof vinden om te lezen,  hou mijn blogs in de gaten 😉

Het is een les die je je kinderen kan meegeven.
Altijd bij jezelf blijven, je eigen gevoel volgen en doen waar je van houdt elke dag maar ook later in een baan. Als het binnen een organisatie is prima, als het voor jou goed voelt. Als je voor jezelf wilt beginnen, ook goed. Als je maar doet waar je van houdt.

De tijden zijn ook aan het veranderen. Zo gaat Gene as juni naar een basisschool waarin ze dit al toepassen en ben daar erg blij mee. Dus niet meer allemaal in schoolbanken en luisteren naar de juf of meester, maar ze hebben ook meer vrijheid en zelf onderzoeken waar ze goed in zijn. Had ik dat vroeger maar gehad. Maargoed het is nooit te laat om dit te leren.

Een focus is heel belangrijk te hebben voor jezelf. Als je je op teveel gaat richten, dan lukt het niet. Dit heb ik zelf ook ervaren. Soms zit ik vol met ideeen en dan wil ik het allemaal eigenlijk doen, maar dan werkt het niet.
Mijn focus is mensen helpen en info delen 😉 en dat blijft.

Als voorbeeld had ik laatst een kinderkledingruil groep opgericht, heel leuk initiatief, maar het pakte een stuk ingewikkelder uit dan van tevoren gedacht.
Het liep niet heel soepel, omdat degene die kleertjes hadden te ruilen weer andere maten zochten en ik merkte gewoon dat ik mij op andere dingen moest focussen, ondanks dat het best een leuk initiatief was. Maar hier leer je wel weer van!

Tot slot een tip: vraag om hulp als je even niet weet wat je wilt of als je als ouders zijnde zoveel tijd besteed aan je kids dat je niet meer aan jezelf toekomt. Durf hulp te vragen. Ook over werkgerelateerde problemen. Er zijn veel meer mensen zoals jij en ik. En zoveel mensen die over kennis beschikken en als we die met elkaar delen, dan is dat zoveel fijner!

Verder natuurlijk hele fijne feestdagen en alvast alle goeds in 2017 en ga doen waar je happy van wordt! Daar heb je zelf en je hele omgeving plezier van!

En ik ben benieuwd of je je ook herkent in het eigenlijk niet doen waar je wel van houdt?

Liefs,

Iris -x-

Share:

Laat een leuk berichtje achter!