Volg je eigen gevoel

Volg je eigen gevoel

Belangrijk bij het ouderschap is ( in het algemeen ook) om altijd je eigen gevoel te volgen.Veel mama’s en papa’s vinden dat moeilijk en volgen de adviezen van anderen op, terwijl je vaak zelf heel goed weet hoe het moet. Het is bij moeders vaak hun instinct.

Doe altijd wat je gevoel je ingeeft
Zo heb ik dat ook ondervonden en nog steeds. Sommige mensen hebben goed bedoelde of minder goed bedoelde adviezen en als je daarvoor openstaat, kan de opvoeding daaronder lijden (hoeft niet, maar als het niet bij je past kan dat wel).

Want of diegene het nu goed of eventueel minder goed bedoelt ( je kent het wel; ongezoute mening geven) het is nog altijd niet wat jouw gevoel ingeeft en het is jouw kind. Het kan voor die ander prima werken, maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn.

img_20160914_075753

Geef het aan
Zo kan je dat zelfs hebben bij familie of vrienden die dichtbij je staan. Volg altijd je eigen gevoel! In het algemeen is het zo dat niet iedereen je aardig kan vinden en dan maar even niet, maar je hebt dan wel hoe jij het wilt en dat is het beste gevoel ever.

Bedanken voor het advies
Tuurlijk kan je ernaar luisteren, bedanken voor advies, maar aangeven dat je het op je eigen manier wilt doen. Probeer het dan op een rustige en neutrale manier aan te geven, mocht je het vinden storen. Opvoeding is altijd aan de ouders zelf.

Kies voor jezelf
Je kan tenslotte niet altijd iedereen het naar zijn zin maken. Persoonlijk is dat mijn valkuil omdat ik de ander niet wil ” kwetsen”( in mijn ogen dan) en zeg ik er dan niks van, terwijl ik het bijvoorbeeld best irritant vind. Dus dat is echt een leerpunt. Maarja vaak als je het wel doet, gaat de tegenpartij in de aanval en moet je daar weer mee om leren gaan.

Laat het van je afglijden wat anderen vinden
Zo zijn er altijd mensen in de omgeving die willen zeggen wat ze denken. Maar probeer dat van je af te laten glijden.

Zo weet ik ook dat omdat ik mijn kinderen water geef en heel weinig snoep/chips dat daar ook wat over gezegd werd. Of zo van: ” ah joh dat mag toch wel”. Dan denk ik: ” nee dat mag niet, want ik ben de moeder” en heb mijn redenen ervoor.

Tuurlijk mag af en toe sap wel of een chipje, maar niet elke dag of all day long. Suikers zijn allemaal verslavingen en kinderen die het niet krijgen, weten niet beter.

Tijdens onze vakantie is er ook een hoop gegeten wat normaal niet mag, maar ik zeg er dan wel bij dat het vakantie is en het dan wel mag, maar thuis weer gezond eten. Of dat gaat lukken, gaan we zien, maar ik geloof erin en hou vol.

Zelf vraag ik bijvoorbeeld altijd aan de ouders of kindjes iets mogen of dat ze het liever niet hebben. Vooral omdat ik weet hoe het is.

img_20160916_202858

Perfectionisme
Ook perfectionisme is iets wat volgens mij vaak bij moeders speelt. Zo had ik dat met borstvoeding geven dat ik een schuldgevoel had toen ik ermee stopte na 11 maanden. Zelf heb ik vaak het idee dat ik het als moeder nooit goed genoeg doe. En dat komt door perfectionisme. Je wilt overal goed in zijn, op elk vlak en dat kan nu eenmaal niet. Een goede mama, een goede partner, een goed zusje, een goed(e) schoonzus(je), goede (schoon)dochter, goede vriendin, goede collega, goede buurvrouw… Dus ja soms accepteren dat hoe hard je je best ook doet, dat gaat nooit lukken!

DSC_0760.JPG

Zet je gezin op 1
Belangrijkste vind ik nu echt een goede moeder en partner en de rest schuift naar lagere plaatsen en ja soms stoot je iemand ermee voor het hoofd, maar dat was toen je zo hard je best deed misschien ook al het geval 😉

IMG_20160915_161618.jpg

Hoe harder je je best doet de ander het naar zijn zin te maken, hoe minder je dit voor jezelf doet en uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee. Dus doe lekker wat JIJ wilt doen, want je leeft maar 1x.

20160915_150818.jpg

Positive vibes
Omdat ik altijd positive/good vibes erin wil houden, wil ik jullie meenemen met mijn vakantie in Biscarrosse.

IMG_20160916_203231.jpg

We hebben heerlijk genoten van onze vakantie ( met dank aan de opa’s en oma’s die op ons huis paste in NL en hier in Biscarrosse) We zijn samen weggeweest, met z’n allen, met het gezin alleen, gezwommen, naar het strand, naar de Zoo, steden bezocht, gebbq-ed & hebben natuurlijk mooie foto’s gemaakt, wat echt mijn hobby is en ik ook altijd lekker zal blijven doen, omdat het mij heel blij maakt. En omdat het leven al zo snel gaat (vooral met kids) is dit het enige waardoor de tijd even stil staat 😉

Au revoir et a bientot -x-

Share:

3 Reacties

 1. Lolitainthemix
  16 september 2016 / 10:02 am

  Fijne post om te lezen. Ik denk dat veel moeders zich hierin herkennen, vooral het stukje perfectionisme. Het is en blijft lastig om de juiste balans te vinden.
  Als alleenstaande mama inwonend bij mijn ouders kan het nogaleens lastig zijn om geheel je eigen koers te varen. Maar; i’m working on it!
  Je hebt een pracht gezinnetje! Be proud!
  Liefs lorena

  • 16 september 2016 / 12:59 pm

   Dank je wel lieve Lorena, voor jouw reactie!
   Fijn dat er herkenbare dingen in staan.
   En knap hoe je je open stelt betreft jouw leven. Het is ten alle tijde belangrijk altijd je eigen gevoel te volgen. Soms zal het wat lastiger zijn, maar het is wel het beste. Maar idd het kan erg lastig zijn, ik ben er ook nog lang niet door 😉
   Zolang je je er al bewust van bent, komt het goed.
   Ik vind het knap dat jij het alleen doet.
   Liefs,

   Iris

Laat een leuk berichtje achter!