Good Vibes Only….

Good Vibes Only….

IMG_20160803_083908_resized

Positief zijn is echt The Key tot een gelukkig leven. Ik verbaas me er steeds over hoe groot positief zijn van invloed is op jouw leven. Eigenlijk hangt alles ermee samen.

WrongDirection

Wanneer je negatief praat over iemand, denk je dat je daar geen kwaad mee kan doen, want diegene hoort het toch niet?! Maar mij is opgevallen de laatste tijd dat negatief praten niet alleen slecht is voor de ander, maar vooral voor jezelf. Je hele modus verandert en daarmee ook de positieve energie die om je heen hangt.

Eigenlijk moet je het zien als een soort bescherming. Wanneer je negatief praat, verlies je je bescherming en sta je ervoor open om ook negativiteit in jouw leven te laten. Je praat negatief, denkt negatief en ziet alleen het slechte in mensen, maar ook daarna van jezelf.

Omzetten in positiviteit
Wanneer je deze modus omzet in positiviteit verandert je hele kijk op alles en ben je veel gelukkiger. Het klinkt heel simpel, maar het werkt echt zo! Oké, sommige mensen kunnen dit automatisch en sommigen hebben hier handvaten voor nodig.

Mijn handvaten zijn ontspanning zoeken. Wanneer ik sport kan ik die negativiteit omzetten. Of wanneer ik mediteer of slaap of met een vriendin afspreek, kan ik dat ook.

Beschermen tegen negativiteit
Ook helpt het mij om mensen op te zoeken die mij een positief gevoel geven en dus automatisch mensen die veel energie bij mij wegtrekken, wat minder snel op te zoeken. Soms heb je dat weleens toch dat je mensen ontmoet waar je zo’n naar onderbuik gevoel van krijgt? Precies!

Tegenwoordig luister ik veel beter naar dat gevoel en zorg ik dat ik daar minder mee van doen heb. Oké soms kan het even niet anders, maar ik probeer daarna mij van deze energie te ontdoen. Van tevoren beschermen, douchen, van je afschrijven, of gewoon even focus on the good😉

Instagram addicted?
Het werkt echt aanstekelijk vind ik het positief denken, tenminste de laatste tijd dan. Ik heb het heel lang niet gekund, maar zag ook niet in hoe ik dat moest doen. Positief denken. Door bijvoorbeeld foto’s te plaatsen op instagram werkt bij mij ook al heel goed. Het klinkt heel gek, maar dan plaats ik een foto en dan reageren mensen er leuk op en dan geeft mij dat weer een goed gevoel!

Maar tuurlijk heeft het ook te maken met je modus. Als het niet lukt om positief te zijn, dan zie je die dingen ook niet. Een tijdje terug had ik dat en toen haalde ik allerlei foto’s weg, omdat ik dan weer allerlei negatieve gedachtes had. Toch bang dat je je kwetsbaar opstelt dat andere jouw foto’s van jouw privé-leven kunnen zien is er een voorbeeld van.

Laat-los-laat-gaan-590x600

Vraag om hulp
Deze good vibes merken kinderen trouwens ook heel erg. Tenminste mijn kinderen merken dat erg snel vind ik. Vooral de oudste. Zodra ik een minder dagje heb, gaat hij daarop reageren. Of heel veel aandacht vragen of vervelend doen.

Daarom is het als ouder zijnde altijd goed om voldoende ontspanning te hebben, zodat je die momenten zo min mogelijk hebt. Maar ik vind dat wel vaak lastig, om een moment voor jezelf te pakken. Ik vraag niet snel om hulp en ook bij mijn partner doe ik dat niet altijd, dus dan raak je snel overspoeld, zo zonde.

motherly-2015-11-3ee1de33-e3a8-4d41-874f-2766483717d6-Repeat after me- I am NOT a bad mom. I am a GOOD mom having a bad day.

Volle emmer
Zo had ik dat ook even van de week. Ik had te weinig ontspanning en daardoor zat ik er aan het einde van de week er door heen. Het is net als een emmer waar telkens druppels water inlopen, maar op als die niet op tijd geleegd wordt, stroomt het over.

Oké tijd voor ontspanning dus, ik sprak vrijdag met een vriendinnetje af en daarna kon ik er weer tegen aan. Ook geniet je dan veel meer van je kinderen en partner.

Wat ik ook merk dat goed helpt als je 2 kindjes hebt, is om in het weekend af en toe met 1 kind apart wat te gaan doen. Zo hebben ze 1 op 1 aandacht en is nu al goed merkbaar.

IMG_20160729_205555_resized

|| even alleen weg met Gene, hij wilde zelf in Nayeli d’r kinderwagen zitten ||

Happy things
Volgend weekend de bruiloft van mijn oudste broer, waar ik zo’n zin in heb! Bachelor/bachelorette party’s zijn achter de rug en het is ook zo leuk dat je als familie door dit soort gebeurtenissen altijd meer naar elkaar toegroeit!

Van de week Nayeli haar haartjes voor de bruiloft voor het eerst laten knippen en het is goed gegaan! Van de week nog even wat dingetjes uitproberen voor mijn eigen haar en dan zijn we helemaal ready for this wedding!

IMG_20160807_130638_resized
Vanmiddag even naar Swan Market met Gene en mijn paps geweest. Beetje rondlopen en bijna de hele middag bij een luchtkussen gezeten met Gene, die was er niet weg te slaan 😉

20160807_161046_resized20160807_161047_resized

Fijne zondag!

-x-

Share:

6 Reacties

 1. Lolitainthemix
  7 augustus 2016 / 8:04 pm

  Wat een fijne post om te lezen! Het klopt als een deur. Ik weet en merk dit zelf ook en het is dan ook fijn om daar zo aan herinnerd te worden. Ik vindt het mooi hoe eerlijk en kwetsbaar je jezelf opstelt, daardoor kunnen veel mensen zich in jou herkennen! Waaronder ik! Ik heb dan maar 1tje, maar het blijft belangrijk om soms de focus helemaal alleen op je kind en jij te hebben! Je merkt het echt!
  Fijne zondag! Xxx lorena

 2. Sylvana van Ast-Nederveen
  9 augustus 2016 / 9:24 pm

  Ik had er geen weet van dat je blogs schrijft maar ik vind dit sowieso al een goed en mooi stuk. Klopt helemaal dat als je negatief denkt en doet je daar in blijft hangen en super knap dat je het bij jezelf zoekt om het beet te pakken en te veranderen in positiviteit. Heel veel mensen geven al heel snel iemand anders de schuld. Ook het stuk dat Gene daar dan ook op reageert, is heel herkenbaar en natuurlijk wil je dat niet. Super leuk dat jullie ook apart van elkaar lekker wat met de kids gaan doen en dat ze dat ook erg leuk vinden. Alvast een hele fijne dag op je broer zijn trouwdag en heel veel succes met schrijven! Liefs Syl

Laat een leuk berichtje achter!