Where do I start?

Where do I start?

Heyhallo,

Allereerst welkom op mijn blog! Al lange tijd twijfels, wel doen, niet doen. Dat ik weegschaal ben van sterrenbeeld zal daar mee te maken hebben, maar ook dat het spannend is. Het zichtbaar zijn voor iedereen met privé foto’s en leven. En toch ook wat vinden anderen ervan?

Op Instagram begon ik hier een jaar geleden al mee. Kiekjes plaatsen van mijn kids en ervaringen delen of vragen stellen aan andere mama’s.

Een vriendin van mij trok mij over de streep en zei: ” je hebt hele mooie kids en ik zie altijd leuke foto’s dus waarom eigenlijk niet?” Dus toch maar de stoute schoenen aan getrokken en tada hierbij benoem ik mezelf tot blogster 😉

Het kriebelt al een lange tijd om te schrijven over mijn ervaringen en vooral het helpen van andere ouders vind ik het leukste wat er is! Ik ben een fan van leuke tekstjes en met name van Lief Leven, je zult hier dus regelmatig wat van terug zien.

thumb_IMG_9104_1024

Zoals bij elke ouder is het hier een drukke boel met 2 kleintjes die ongeveer anderhalf jaar maar schelen met elkaar. De reden dat ik deze blog gestart ben is omdat ik merk dat opvoeden echt heel moeilijk is en daarom ben ik er enorm in geïnteresseerd geraakt. Als ik kijk naar mijn ouders, dan hebben die ook weer een hele andere aanpak dan dat ik heb. En toch neem je ook weer dingen mee, die je zelf niet eens door hebt.

Mijn oudste zoontje is best druk en ik ben zelf HSP (High Sensitive Person /hooggevoelig) en daardoor is het een extra uitdaging om ervoor te zorgen dat ik rustig ben en goed bij mezelf blijf tijdens het opvoeden. De meeste mama’s of papa’s hebben weinig tijd, die werken en voeden daarnaast hun kinderen nog op of mama’s of papa’s die thuis zijn bij de kinderen, maar die hebben daardoor ook een fulltime job.

thumb_IMG_8380_1024thumb_IMG_1834_1024thumb_IMG_8382_1024

Om terug te komen op HSP, er is al veel meer bekend over HSP, toch zou er nog meer informatie over beschikbaar moet komen in combinatie met opvoeden en naar schoolgaande kinderen. Zelf ben ik hier als kind tegen aangelopen. Altijd het idee hebben van waarom ben ik anders? Waarom reageer ik overal zo heftig op en kon ik nooit mijn draai vinden in groepen mensen? Dit zet mij al heel lang aan het denken om hier meer mee te gaan doen, voor mezelf, maar ook voor anderen. En ook omdat ik niet wil dat het bij mijn kinderen fout gaat, dat je verkeerde voorbeelden geeft. Naast dat HSP zijn ook veel mogelijkheden biedt, kan het vaak lang duren voordat je deze inzichten hebt.

Bij het kind zijn begint het leven en daarom is het belangrijk je kind goed te begeleiden.

Ik vind het te gek om deze blogs te schrijven en ik zie het als een uitdaging om andere ouders te helpen hiermee en ervaringen te delen.

Liefs,

Iris

-x-

Delen:

3 Reacties

  1. Lolitainthemix
    21 juni 2016 / 3:49 am

    Super dat je de stap hebt gezet om te bloggen! Ik ben heel benieuwd naar jouw verhalen en hoop er nieuwe inzichten van op te steken!
    En dat kwetsbare, dat is juist waar mensen voor gaan, echtjeid, want daarmee kun je jezelf identificeren en creeer je een soort saamhorogheid on gelijkgestemde mama’s!
    Liefs Lorena

Laat een leuk berichtje achter!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: